Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Το Ισλαμικό Σιδηρούν Παραπέτασμα τον 7 μ.Χ. Αιώνα

Ο ιδρυτής του Ισλάμ, ο Προφήτης Μωάμεθ, που είναι για τους Μουσουλμάνους ο Προφήτης που έστειλες ο Θεός στην γη για να διαδώσει το Ισλάμ, ήταν στην πραγματικότητα ένας ενάρετος έμπορος. Βλέπε Wikipedia. Λέγεται ότι οι τιμές στις οποίες πουλούσε ο Μωάμεθ ήταν τόσο δίκαιες, ώστε ο αγοραστής και ο πωλητής δεν χρειαζόταν να κάνουν επιπλέον διαπραγματεύσεις.

Ο Προφήτης Μωάμεθ γεννήθηκε το 570 μ.Χ., και είναι ο δημιουργός του Ισλάμ. Ο Μωάμεθ ένωσε τον Αραβικό κόσμο, και δημιούργησε το λεγόμενο Σιδηρούν Παραπέτασμα του Ισλάμ, την περίοδο 600-700 μ.Χ, αποκόπτοντας τους απίστους Χριστιανούς από τους Δρόμους του Μεταξιού και την Ασία.Πριν ο Μωάμεθ ενώσει τους λαούς του Αραβικού Κόσμου, οι Ρωμαίοι μπορούσαν να περνάνε από την Αίγυπτο στον Ινδικό Ωκεανό. Μετά την άνοδο του Ισλάμ, οι άπιστοι έπρεπε να σταματάνε στην Αίγυπτο, και να προμηθεύονται τα αγαθά της Ασίας από τους Μουσουλμάνους εμπόρους. Οι άπιστοι δεν μπορούσαν να μολύνουν με την παρουσία τους τον Μουσουλμανικό κόσμο, και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να εμπορεύονται στους Δρόμους του Μεταξιού. Οι άπιστοι έπρεπε να προμηθεύονται τα αγαθά της Ασίας στην Ανατολική  Μεσόγειο, με τους όρους των Μουσουλμάνων εμπόρων. Ο Ινδικός Ωκεανός σε μεγάλο βαθμό μετατράπηκε σε Μουσουλμανική Θάλασσα.

Βλέπετε πόσο ίδια είναι η κατάσταση πάντα στους Δρόμους του Μεταξιού. Ο Γκαμάλ Νάσερ ήθελε να ενώσει την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά και τις Αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, σε μία ενιαία Αραβική χώρα, με ηγέτη τον ίδιο. Ο Καντάφι της Λιβύης ήθελε να ενώσει το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και την Λιβύη σε μία ενιαία Αραβική χώρα.

Ο Γκαμάλ Νάσερ και ο Μωαμάρ Καντάφι έζησαν σε άλλες εποχές, και πόνταραν περισσότερο στον σοσιαλισμό και τον Αραβικό εθνικισμό. Σε αντίθεση με τον Προφήτη Μωάμεθ οι Καντάφι και Νάσερ δεν προσπαθούσαν να ενώσουν τους Μουσουλμάνους εναντίον των Χριστιανών, αλλά τους Άραβες σοσιαλιστές εναντίον των “άπληστων” καπιταλιστών της Δύσης. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Ερντογάν σήμερα. Ο Ερντογάν βέβαια ακολουθεί το μονοπάτι του Ισλαμικού σοσιαλισμού, που περισσότερο μοιάζει με το μονοπάτι του Προφήτη Μωάμεθ.Μπορείς να το πεις Ισλάμ όπως ο Προφήτης Μωάμεθ και ο Ερντογάν, ή μπορείς να το πεις Αραβικό εθνικισμό και σοσιαλισμό, όπως οι Καντάφι και Νάσερ. Πάντα όμως μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Πάντα μιλάμε για τους Δρόμους του Μεταξιού.

Muhammad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου