Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Οι Δρόμοι του Πετρελαίου

Η μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου περνάει από τον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Χορμούζ (18.5 εκ βαρέλια πετρελαίου ημερησίως), η 2η μεγαλύτερη από την Νότια Κινεζική Θάλασσα και τα Στενά της Μάλακα (16 εκ βαρέλια ημερησίως), η 3η κάτω από την Νότια Αφρική (5.8 εκ βαρέλια ημερησίως), η 4η από την Διώρυγα του Σουέζ (5.5 εκ βαρέλια ημερησίως), η 5η από τα Στενά Bab el Mandeb στον Κόλπο του Aden (4.8 εκ βαρέλια ημερησίως), η 6η μεγαλύτερη από τα Στενά της Δανίας (3.2 εκ βαρέλια ημερησίως), η 7η από τα Στενά του Βοσπόρου (2.4 εκ βαρέλια), και η 8η από την Διώρυγα του Παναμά (900 χιλ βαρέλια ημερησίως).

Εικόνα Oil Routes

Οι παραπάνω ποσότητες ανέρχονται σε περίπου 55 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Μιλάμε βέβαια για βαρέλια πετρελαίου που ταξιδεύουν, που σημαίνει ότι δεν είναι η συνολική ποσότητα πετρελαίου που καταναλώνεται ημερησίως. Γιατί για παράδειγμα οι ΗΠΑ το πετρέλαιο που παράγουν το καταναλώνουν, ενώ οι Μουσουλμάνοι και οι Ρώσοι το εξάγουν. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία παράγουν περίπου 35 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, από τα 90 εκατομμύρια που καταναλώνονται ημερησίως.

Oil Production by CountryTotal Oil Production by Year
1 σχόλιο:

  1. και μετά σου λένε τελειώνει το πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές, στόχοι εκπομπών και μπούρδες.. μέσα σε 7 χρόνια από 83 πήγε σε 92 εκατομμύρια βαρέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή