Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

(Αγγλία VS Ευρώπη) και (Αμερική VS Ασία)

Στον ΒΠΠ οι Άγγλοι απέκλεισαν ναυτικά την Γερμανία, ώστε ο Χίτλερ να μην έχει την δυνατότητα να κάνει εισαγωγή πρώτων υλών και εξαγωγή γερμανικών βιομηχανικών προϊόντων, πέρα από τις εισαγωγές και τις εξαγωγές που μπορούσε να κάνει στην Ευρώπη, λόγω της συμμαχίας του με τον Στάλιν, τον Μουσολίνι και στην συνέχεια τον Γάλλο Πεταίν. Βλέπε Wikipedia Blockade of Germany (1939–1945)”.Ο ναυτικός αποκλεισμός των Βρετανών περιόριζε πάρα πολύ τους Γερμανούς σε σχέση με τις πλούσιες σε πρώτες ύλες ουδέτερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Και φυσικά τα Γερμανικά υποβρύχια χτυπούσαν αλύπητα τα εμπορικά πλοία που κατευθύνονταν προς την Αγγλία, ενώ ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μουσολίνι και ο Πεταίν είχαν αποκόψει τον Τσόρτσιλ στρατιωτικά και εμπορικά από την Ευρώπη.

Πριν ο Χίτλερ αποφασίσει να συμμαχήσει με τον Στάλιν, οι Βρετανοί είχαν βοηθήσει την ηττημένη από τον ΑΠΠ Γερμανία να σταθεί στα πόδια της, προκειμένου να υπάρχει ένα ανάχωμα ανάμεσα στην Γαλλία και την Ρωσία, ώστε η Ρωσία και η Γαλλία να μην μπορούν να συμμαχήσουν εναντίον των Βρετανών στην Αφρική (Γαλλία) και την Ασία (Ρωσία). Μετά τον ΒΠΠ η Γαλλία και η Ρωσία μοίρασαν ουσιαστικά την Γερμανία, αλλά και πάλι η Βρετανία προσπάθησε να βοηθήσει την Γερμανία, ενώ η Ρωσία μετέφερε τα εργοστάσια της Πρωσίας στην Ρωσία, και μετέτρεψε την Ρωσία στην μητρόπολη των ναρκωτικών, των αναβολικών και της τρομοκρατίας, αφού η Πρωσία συνόρευε με τον εχθρό (ΝΑΤΟ). Για να ικανοποιηθεί η Γαλλία η Δυτική Γερμανία δεν ανέπτυξε την άμυνα που της επέτρεπε η οικονομίας της, όπως έκαναν και οι Ιάπωνες υπό την πίεση των Αμερικανών.

Αυτή είναι μία παραπλήσια κατάσταση με αυτήν της Γαλλικής Επανάστασης, όταν οι Άγγλοι είχαν αποκόψει με ναυτικό αποκλεισμό τους Γάλλους από την Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε κατακτήσει την Ευρώπη και είχε αποκόψει τους Βρετανούς από την Ευρώπη. Και είναι και αυτό που προσπαθούν τώρα να κάνουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί στους Άγγλους με το Brexit, επειδή οι Άγγλοι επιθυμούν να έχουν με την ΕΕ μία ζώνη ελεύθερου εμπορίου, αλλά δεν επιθυμούν όπως και η Ρώσοι να δημιουργηθεί μία μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη, η οποία θα μπορεί να τους απειλήσει στο μέλλον.

Επίσης είναι μία παραπλήσια κατάσταση με τα όσα συνέβαιναν πριν και μετά το 1700. Πριν το 1700 η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης ήταν η Αυστρία και η Ισπανία, οι οποίες είχαν ενωθεί υπό την ηγεμονία των Αψβούργων, και φιλοδοξούσαν να δημιουργήσουν μία ενιαία Καθολική Ευρώπη. Οι Άγγλοι υποστήριζαν τους Γάλλους. Οι οποίοι Γάλλοι με την υποστήριξη των Οθωμανών, των Σουηδών Προτεσταντών και των Προτεσταντών Πριγκίπων των Γερμανικών Κρατιδίων δεν επέτρεπαν στην Ισπανία και την Αυστρία να ενοποιήσουν την Ευρώπη υπό Ισπανική ηγεμονία.

Τα βουνά από ασήμι και χρυσάφι που έφερναν οι Ισπανοί από την Αμερικανική Ήπειρο δεν στάθηκαν αρκετά για να χρηματοδοτήσουν τους διαρκείς πολέμους των Ισπανών και των Αυστριακών, οι οποίοι δέχονταν επιθέσεις από την Δύση (Γαλλία), τον Βορρά (Σουηδία, Προτεστάντες Γερμανοί Πρίγκιπες), την Ανατολή (Οθωμανοί) και τον Νότο (Οθωμανοί).

Μέχρι οι Ισπανοί και οι Αυστριακοί να ηττηθούν από τους Γάλλους και τους συμμάχους τους, οι Άγγλοι είχαν δαιμονοποιήσει τον Πάπα, και αν ήσουν Καθολικός σου έπαιρναν την περιουσία και μπορούσε να κινδυνεύσει και η ζωή σου. Ενώ όμως οι Άγγλοι δαιμονοποιούσαν την Καθολική Εκκλησία, ο Βρετανός Όλιβερ Κρόμγουελ συνεργαζόταν με την Καθολική Γαλλία εναντίον της Καθολικής Ισπανίας, όπως ο Αμερικανός Ρέιγκαν συνεργαζόταν με την Κομμουνιστική Κίνα εναντίον της Κομμουνιστικής Ρωσίας. Και όπως η Καθολική Γαλλία συνεργαζόταν με τους Οθωμανούς εναντίον της Καθολικής Ισπανίας και Αυστρίας.

Όταν όμως η Γαλλία προέκυψε ως η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης από το 1700 και μετά, οι Άγγλοι άρχισαν να συνεργάζονται πότε με την Αυστρία και πότε με την Πρωσία εναντίον της Γαλλίας, σε μία μάχη που κράτησε πάνω από 100 χρόνια, και τελείωσε με τους πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης και την νίκη των Βρετανών εναντίον των Γάλλων στο Βατερλό το 1815.

Στην συνέχεια οι Βρετανοί συνεργάζονταν με τους Γάλλους εναντίον των Ρώσων, όταν οι Ρώσοι προσπαθούσαν να πάρουν τα Στενά του Βοσπόρου και να κατέβουν στην Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα ξεσήκωναν τους Ινδούς εναντίον των Άγγλων. Με την νίκη τους στον Πόλεμο της Κριμαίας (1853-1856) οι Άγγλοι και οι Γάλλοι διασφάλισαν ότι οι Ρώσοι δεν θα κατέβαιναν στην Μεσόγειο.

Όταν η Πρωσία διέλυσε την Αυστρία και την Γαλλία και δημιούργησε την μεγάλη και πανίσχυρη Γερμανία, οι Βρετανοί συμμάχησαν με τους Γάλλους και τους Ρώσους και διέλυσαν την Γερμανία στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918).

 Σήμερα όλοι αυτοί είναι κομπάρσοι, και η μάχη έχει μεταφερθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θα αναμετρηθούν τον 21ο Αιώνα οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Ιάπωνες και οι Ινδοί. Οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν ναυτικά την Κίνα, όπως έκαναν οι Άγγλοι στους Γάλλους και στους Γερμανούς, και οι Κινέζοι θα προσπαθήσουη να αποκλείσουν τους Αμερικανούς από την Ασία, όπως έκαναν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι στους Άγγλους (Βόρεια Κορέα, Κίνα, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, Συρία).
Γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικό το ότι οι ΗΠΑ σπρώχνουν τους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορεάτες να τα βρούνε με τους Ρώσους, ώστε η Ρωσία να είναι ουδέτερη. Αν οι Αμερικανοί πιέζουν πάρα πολύ τους Ρώσους, όπως τους ζητάνε κάποιοι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ και η ΕΕ, η Ρωσία θα ρέπει προς την Κίνα. Η οποία Κίνα όμως θα είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει η Ρωσία τον 21ο Αιώνα, και αυτό είναι κάτι που ενώνει την Ρωσία και τις ΗΠΑ, παρόλο που η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ πιο κοντά πολιτισμικά.

Blockade of Germany (1939–1945)”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου