Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Shadow World

Καταπληκτικό βιβλίο. Έχω διαβάσει δύο κεφάλαια μόνο, αλλά σίγουρα και τα υπόλοιπα θα είναι εξίσου καλά. Το πρώτο είναι για τις τεχνικές που πρότεινε εναντίον του Χριστιανισμού και των παραδοσιακών δυτικών αξιών ο μεγαλύτερος ίσως Μαρξιστής θεωρητικός, ο Antonio Gramsci, και το δεύτερο για το πως οργάνωσε η KGB το σπάσιμο της Σοβιετικής Ένωσης.

Οφείλω να παρατηρήσω ότι το βιβλίό δεν αναφέρει ότι μια χαρά γνώριζαν στην Δύση τι έκανε η Κα Γκε Μπε, και δεν ήταν κάποια απάτη της Κα Γκε Μπε εις βάρος των Δυτικών. Και το λέω αυτό γιατί έλαβαν πραγματικά ανταλλάγματα οι Δυτικοί. Πέρα από τους αγωγούς που ήθελαν πολλοί Ευρωπαίοι (Γερμανία κλπ), η Ρωσία άφησε την Κασπία, όπου τώρα βασιλεύει η Βρετανική BP, αλλά και πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, και φυσικά ως αντάλλαγμα η Ρωσία έλαβε δυτική τεχνολογία και κεφάλαια για τις ρωσικές εταιρείες που "αποκρατικοποίησε" υποτίθεται η KGB, στην πραγματικότητα περνώντας τες σε μέλη της που έγιναν ολιγάρχες.

Άλλωστε, όπως λέει και το βιβλίο, ήδη από την δεκαετία του 70 η KGB έστελνε νεαρούς Ρώσους να σπουδάσουν και να δουλέψουν στην Δύση, ώστε να αναλάβουν τις εταιρείες που θα έφτιαχναν οι Ρώσοι με τους δυτικούς σε περίπτωση που η KGB έσπαγε την Σοβιετική Ένωση, όπως όντως έκανε ο Γκορμπατσόφ τελικά. Ο οποίος Γκορμπατσόφ ήταν προσωπική επιλογή του πιο επιτυχημένου και αδίστακτου αρχηγού της KGB Γιούρι Αντρόποφ.


Υπάρχει και σε audio book στην Audible. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε ebook (kindle).


“Shadow World: Resurgent Russia, The Global New Left, and Radical Islam”
https://www.amazon.com/Shadow-World-Resurgent-Russia-Radical/dp/1596985615/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1529593267&sr=8-6&keywords=shadow+world


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου