Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Τράπεζα Eurobank : Από την Ρωσία με Αγάπη

Η Eurobank ήταν η Σοβιετική Τράπεζα που είχαν δημιουργήσει οι Ρώσοι στο Παρίσι το 1921. Βλέπε Wikipedia “BCEN Eurobank”

Εικόνα Logo BCEN Eurobank
H Eurobank, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούσε τους Ισπανούς κομμουνιστές στον Ισπανικό Εμφύλιο (1936-1939), φυσικά με τις ευλογίες των Γάλλων. Στον Ισπανικό Εμφύλιο οι Γάλλοι και οι Σοβιετικοί υποστήριζαν τους Ισπανούς Κομμουνιστές, ενώ οι Χίτλερ και ο Μουσολίνι υποστήριζαν τους Ισπανούς Εθνικιστές.

Οι Άγγλοι, οι οποίοι δεν ήθελαν να δούνε μία συμμαχία Γαλλίας-Ισπανίας-Ρωσίας εναντίον της Αγγλίας, υποστήριζαν επίσης τους Ισπανούς Εθνικιστές. Μία Κομμουνιστική Ένωση Ισπανίας-Γαλλίας-Ρωσίας, θα χτυπούσε την Βρετανία στο Γιβραλτάρ και την Αφρική, αλλά και στην Μέση Ανατολή, και θα έβαζε επίσης στην μέση την Γερμανία. Επομένως οι Βρετανοί δεν είχαν κανέναν λόγο να επιθυμούν αυτό το σενάριο, και ήταν πολύ λογικό ότι βλέπουν πολύ πιο θετικά τους Ισπανούς Εθνικιστές που υποστήριζαν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.

Οι Βρετανοί όπως έχω ξαναπεί υποστήριζαν το υπάρχον status quo, δηλαδή τον έλεγχο της Κασπίας από την Ρωσία, και τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής από την Βρετανία. Οι Γερμανοί, που ήταν η μεγάλη ανερχόμενη δύναμη, ζητούσαν από τους Βρετανούς να συμμαχήσουν με την Γερμανία εναντίον των Γάλλων και των Ρώσων. Η πρόταση ήταν να πάρουν οι Γερμανοί τα χαμένα εδάφη του ΑΠΠ από την Γαλλία, αλλά και την Κασπία από την Ρωσία, και να κρατήσουν οι Βρετανοί την Μέση Ανατολή.

Αυτό όπως έχω ξαναπεί δεν το δέχονταν οι Βρετανοί, γιατί αντιλαμβάνονταν ότι η πολύ ισχυρή Γερμανία που θα προέκυπτε σε περίπτωση νίκης από την διάλυση της Γαλλίας και της Ρωσίας δεν θα αργούσε να στραφεί και εναντίον της Βρετανίας. Έτσι ο Χίτλερ αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τον Στάλιν ώστε να μοιράσουν την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και την Ανατολική Σκανδιναβία, και η Ρωσία να κρατήσει την Κασπία και η Γερμανία να πάρει την Μέση Ανατολή από την Βρετανία. Βλέπε “Στο Μυαλό του Χίτλερ”.

Τέλος πάντων αντιλαμβάνεστε γιατί ο Λάτσης, είτε συνεργάζεται με την Σουνιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα, είτε με τους Κινέζους, είτε με τους Ρώσους, οφείλει να είναι αριστερός, και γιατί έδωσε στην τράπεζα του το ιστορικό όνομα της Eurobank, φαντάζομαι και με την “ευγενική” προτροπή του Ελληνικού πολιτικού συσττήματος.

“BCEN Eurobank”
Banque Commerciale pour l’Europe du Nord (BCEN) or Banque Commerciale pour l'Europe du Nord – Eurobank (BCEN-Eurobank) was a Soviet-controlled bank in Paris,[1] founded in 1921.[2]
In 2005 Russian Vneshtorgbank became the major shareholder. Vneshtorgbank changed its name to VTB Bank and BCEN-EUROBANK name was changed to VTB Bank (France) SA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου