Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Πολωνία : Τι Είχες Γιάννη, τι Είχα Πάντα

Η Πολωνία ήταν μεγάλη δύναμη πριν γίνουν μεγάλες δυνάμεις η Ρωσία και η Πρωσία (Γερμανία), και είχε στην κατοχή της ολόκληρη σχεδόν την περιοχή της Ουκρανίας και των χωρών της Βαλτικής, και εκτείνονταν από την Βαλτική μέχρι την Μαύρη Θάλασσα.

ΧάρτηςΠολλές φορές οι Πρώσοι, οι Ρώσοι και οι Αυστριακοί άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους για να μοιράσουν την Πολωνία, και για να επεκτείνουν τα σύνορα τους, αλλά και για να στερήσουν έναν σύμμαχο από τους Γάλλους ή τους Βρετανούς (π.χ. 1772, 1795).

Όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης νίκησε τους Ρώσους, τους Πρώσους και τους Αυστριακούς με τους πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης, δημιούργησε ξανά την μεγάλη Πολωνία που είχαν προηγουμένως διαλύσει οι Ρώσοι, οι Πρώσοι και οι Αυστριακοί, όπως ακριβώς έκανε και ο Τσόρτσιλ όταν νίκησε τους Γερμανούς Ναζί και τους Ρώσους Κομμουνιστές στον ΒΠΠ, αναγκάζοντας τους να δεχτούν ξανά την δημιουργία της Πολωνίας που είχαν διαλύσει λίγα χρόνια νωρίτερα.

Άλλωστε ο ΒΠΠ ξεκίνησε όταν ο Χίτλερ και ο Στάλιν μοίρασαν την Πολωνία το 1939, ώστε να μπορεί ο Στάλιν να στέλνει στον Χίτλερ πετρέλαιο, σίδηρο και σιτάρι, και ο Χίτλερ να στέλνει στον Στάλιν βιομηχανικά προϊόντα. Μέχρι τότε οι Άγγλοι είχαν κάνει πίσω με την ελπίδα ότι ο Χίτλερ δεν θα συμμαχούσε με τον Στάλιν, και ότι θα σταματούσε στις προσαρτήσεις των Αυστριακών και Τσέχικων εδαφών που είχε προχωρήσει.

Επίσης, οι Εβραϊκοί πληθυσμοί της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες ζούσαν κυρίως στα Πολωνικά εδάφη, και είχαν ας πούμε ως άτυπο πρωθυπουργό την οικογένεια Ροθτσάιλντ. Και όπως έχω ξαναπεί οι Ροθτσάιλντ ήταν άνθρωποι των Άγγλων, και βρίσκονταν στο επίκεντρο της κόντρας που είχαν οι Άγγλοι με τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, αλλά και στην συνεργασία που είχαν οι Άγγλοι με τους Ρώσους στην παραγωγή του πετρελαίου του Baku. Τους Εβραϊκούς αυτούς πληθυσμούς κυνηγούσε η Τσαρική αστυνομία, και όταν στην Ρωσία ανέβηκαν οι Κομμουνιστές και τους χρησιμοποίησαν εναντίον των Γερμανών ο Χίτλερ τους καθάρισε.

Βλέπετε και τώρα τι γίνεται με την Ουκρανία και την Πολωνία, οι οποίες χάνουν δισεκατομμύρια από transit fees, και μικραίνουν γεωπολιτικά με την κατασκευή των Nord Stream, South Stream, Turk Stream κλπ, αφού το ρωσικό αέριο δεν θα περνάει πλέον από την Πολωνία και την Ουκρανία για να φτάσει στην Ευρώπη, και δεν θα μπορούν οι χώρες αυτές να απειλήσουν τους Γερμανούς και τους Ρώσους ότι θα κλείσουν την στρόφιγγα. Που σημαίνει ότι οι Γερμανοί και οι Ρώσοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τους λαμβάνουν υπόψη τους.

Το λέω για να μην νομίζουμε ότι η παράνοια που έχουν οι Πολωνοί και οι Ουκρανοί με τους Ρώσους και τους Γερμανούς είναι ένα καινούργιο φαινόμενο.1 σχόλιο:

  1. Τι έχεις να πεις για την Πρωτοβουλια των τριών θαλασσών(βαλτική , μαύρη και αδριατική);

    ΑπάντησηΔιαγραφή