Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Σταυροφορίες VS Τζιχάντ

Με τους ιερούς πολέμους των Μουσουλμάνων εναντίον των Χριστιανών (Jihad) ο Ισλαμικός Κόσμος κατάφερε σχεδόν να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη, αφού έφτασε μέχρι την Ισπανία και τα Πυρηναία Όρη, μέχρι την Βιέννη ανάμεσα στις Άλπεις και τα Καρπάθια Όρη, και μέχρι την Σικελία στην Νότια Ιταλία.


                      
Με τους ιερούς πολέμους των Χριστιανών εναντίον των Μουσουλμάνων (Σταυροφορίες) οι Χριστιανοί κατάφεραν να πάρουν πίσω την Ανατολική Μεσόγειο για λίγους αιώνες.

Επίσης, τα ταξίδια των Χριστιανών γύρω από την Αφρική το 1.500 μ.Χ. περίπου, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1.453 μ.Χ., ξεκίνησαν κυρίως με την ελπίδα ότι οι Χριστιανοί θα κατάφερναν να κάνουν κάτι που δεν είχαν καταφέρει να κάνουν οι Ρωμαίοι, να φτάσουν δηλαδή κάτω από την Σαχάρα, και σιγά σιγά να διώξουν τους Μουσουλμάνους από την Βόρεια Αφρική, βάζοντας τους στην μέση. Ακόμη και σήμερα η Νότια Αφρική είναι Χριστιανική ενώ η Βόρεια Αφρική είναι Μουσουλμανική, αν και η Αφρική ολοένα και αλώνεται περισσότερο.

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ακούμε τους διανοούμενους να κατηγορούν τις Σταυροφορίες χωρίς να μιλάνε ποτέ για τις Τζιχάντ, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι οι Τζιχάντ ήταν πολύ περισσότερες από τις Σταυροφορίες (βλέπε σχόλιο 1). Και έχει σημασία αυτό την στιγμή που υπάρχει η δημογραφική Τζιχάντ σε εξέλιξη.

“The Ongoing War Between Islam and EuropeΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου