Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Ο Βρετανός Πράκτορας Victor Rothschild

Οι Ροθτσαιλντς ήταν Γερμανοί Εβραίοι από το γκέτο της Φρανκφούρτης, όταν ακόμη η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε πολλά κρατίδια, με τους Γάλλους και τους Ρώσους να μην επιτρέπουν την ένωση της, και με τους Καθολικούς Αυστριακούς και τους Προτεστάντες Πρώσους να συναγωνίζονται για το ποιος από τους δύο θα έχει την μεγαλύτερη επιρροή στα Γερμανικά κρατίδια. Μέχρι οι Πρώσοι να καταφέρουν να ενώσουν την Γερμανία υπό Πρωσική ηγεμονία το 1871.Οι Rothschilds ήταν μικρο-μεσαίοι έμποροι μέχρι την Γαλλική Επανάσταση και τους Ναπολεόντιους Πολέμους, οπότε και άρχισαν να κάνουν λαθρεμπόριο για λογαριασμό των Άγγλων και των συμμάχων τους στα Γερμανικά κρατίδια. Κυρίως έβαζαν χρυσό στην Ευρώπη και έστελναν στους Άγγλους εμπορεύματα από τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, ή και το ανάποδο.

Δεν ήταν φυσικά μόνο οι Rothschilds που το έκαναν αυτό αλλά οι Rothschilds ήταν από τους πρωταγωνιστές, και ήταν άνθρωποι του Δούκα Ουέλινγκτον, ο οποίος ήταν αυτός που σοδόμισε τους Γάλλους στο Βατερλώ το 1815. Για την ακρίβεια άνθρωποι του Δούκα Ουέλινγτον και των συμμάχων του στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ρωσία, όταν όλοι μαζί πολεμούσαν τους Γάλλους. Μάλιστα η αστυνομία του Ναπολέοντα είχε συλλάβει μέλη της οικογένειας των Rothschild όταν ο Γαλλικός στρατός είχε εισβάλει στα Γερμανικά κρατίδια.

Μετά την ήττα των Γάλλων από τους Βρετανούς στους πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης, οι Ροθτσαιλντς εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία της βιομηχανικής επανάστασης και έγιναν η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, υποστηριζόμενοι πάρα πολύ από την Βρετανική κυβέρνηση. Η περίοδος 1815-1900 είναι η χρυσή εποχή για τους Rothschilds, και θα πρέπει πλέον να τους βλέπουμε ως ανθρώπους των Βρετανών και ως την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης. Η πτώση τους αρχίζει από τους Παγκοσμίους Πολέμους οι οποίοι θα καταστρέψουν το δίκτυο τους στην Ευρώπη. Θέλω να πω ότι οι Rothschilds υπήρχαν και πριν το 1815, από το 1750 περίπου, και υπάρχουν και μετά τους Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά στην πραγματικότητα ο θρύλος αφορά στην περίοδο 1815-1900. Αυτή την εποχή ήταν ας πούμε όπως είναι σήμερα η Amazon, η Microsoft κλπ.

Οι Rothschilds ήταν επίσης μία από τις εταιρείες που ήταν πολύ ενεργές στα πετρέλαια του Baku στην Ρωσία, μέχρι την εταιρεία τους να αγοράσει η αγγλο-ολλανδική Royal Dutch Shell. Έχω πει στο παρελθόν ότι τα πογκρόμ των Ρώσων Τσάρων εναντίον των Εβραίων τον 19ο αιώνα (1800-1900) οφείλονταν κυρίως στις καλές σχέσεις που είχαν οι Οθωμανοί με τους Εβραίους, τους οποίους οι Οθωμανοί είχαν μαζέψει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν τους έδιωξαν οι Ισπανοί, αλλά ίσως να οφείλονταν κυρίως στην σχέση που είχαν οι Άγγλοι με τους Εβραίους και λόγω του πολέμου Βρετανίας-Ρωσίας εκείνη την εποχή για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής (The Great Game).

Εξάλλου οι Βρετανοί και οι Οθωμανοί ήταν σύμμαχοι πριν τον ΑΠΠ εναντίον των Ρώσων, και οι Rothschild ήταν η πιο ισχυρή Εβραϊκή οικογένεια της Ευρώπης, και φυσικά άνθρωποι των Άγγλων, σε μία εποχή πριν ο Χίτλερ εξοντώσει τα εκατομμύρια των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης. Όπως είναι σήμερα το Κουρδιστάν στην Μέση Ανατολή έτσι ήταν τότε οι Εβραίοι αλλά μέσα στην Ευρώπη. Επομένως τα πογκρόμ των Ρώσων Τσάρων μπορεί να είχαν ως αφορμή κυρίως την Αγγλία και την σχέση των Άγγλων με τους Εβραίους, και δευτερευόντως την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία δεν ήταν πλέον μεγάλη δύναμη.

Οι Rothschild μπορεί ήταν ταλαντούχοι επιχειρηματίες αλλά ήταν πολύ περισσότερο πολιτικοί παρά οικονομικοί παίκτες, και πολύ στενά δεμένοι με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μέχρι πρόσφατα ο Victor Rotschild ήταν μέλος των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, τον οποίο μάλιστα είχαν κατηγορήσει ότι έδινε πληροφορίες στους Σοβιετικούς κατά την διάρκεια του ΒΠΠ. Βλέπε Independent “Rothschild 'spied as the Fifth Man”

Αυτά φυσικά είναι τρίχες, και η απόδειξη είναι ότι ενώ τον κατηγορούσαν ότι ήταν πράκτορας των Σοβιετικών αυτός εξακολουθούσε να μπαινοβγαίνει από τις εγκαταστάσεις της MI6 σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η πραγματικότητα προφανώς είναι ότι κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, όταν οι Βρετανοί συμμάχησαν με τους Ρώσους εναντίον των Γερμανών μετά το 1941, ο Victor Rotshcild έδινε στους Σοβιετικούς πληροφορίες που όμως είχε την έγκριση να δώσει.

Άλλωστε όταν το 1990 πέθανε, στην κηδεία του παραβρέθηκε και η Μάργκαρετ Θάτσερ, και θα ήταν λίγο περίεργο να πάει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός στην κηδεία ενός Βρετανού πράκτορα που είχε πουλήσει την Αγγλία στους Ρώσους. Το λιγότερο θα ήταν περίεργο κάτι τέτοιο.

Ένας από τους λόγους που οι Rothschilds έχασαν την επιρροή τους ήταν εκτός από τους Παγκοσμίους Πολέμους η εκκαθάριση των Εβραϊκών πληθυσμών της Ευρώπης από τους Ευρωπαίους. Αν δηλαδή τώρα η Τουρκία, η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ καθαρίσουν τα εκατομμύρια των Κούρδων της Μέσης Ανατολής, οι Κούρδοι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών, των Ρώσων κλπ θα χάσουν την αξία τους.

Αντίστοιχα και οι Rothschilds με την τεράστια επιρροή που είχαν στους Εβραϊκούς πληθυσμούς της Ευρώπης έχασαν την αξία τους όταν οι Ευρωπαίοι καθάρισαν τους Εβραϊκούς πληθυσμούς στον ΒΠΠ, αφού πλέον οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον του Τσάρου όπως συνέβαινε πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, ή οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον των Γερμανών όπως συνέβαινε μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου