Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Οι Ρωσικές και οι Τουρκικές Εφημερίδες και Προπαγάνδα

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Δημήτρη Καμμένου για την ταύτιση στο θέμα των βραχονησίδων του Έθνους, μίας αριστερής ρωσικής εφημερίδας, και του Φιλελεύθερου, μίας φιλελεύθερης τουρκικής εφημερίδας (οι φιλελεύθεροι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ειναι πρώην ΚΚΕ). Βλέπε “Ρωσικές και Τουρκικές Εφημερίδες”

Και η Ρωσική και η Τουρκική εφημερίδα θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι προκλητική απέναντι στην Τουρκία. Τουρκική εφημερίδα εννοώ Σουνιτική όταν αναφέρομαι στον Φιλελεύθερο, γιατί μπορεί να έχει και λεφτά του Κατάρ μέσα κλπ. Αν και όσο τα βρίσκει η Τουρκία με την Ρωσία θα τα χαλάει με το Κατάρ. Ήδη το Κατάρ βγήκε και είπε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει. Βλέπε Jerusalem Post
“FORMER QATARI PRIME MINISTER: ISRAELIS HAVE A RIGHT TO LIVE IN THEIR LAND”

Από την μεν τουρκική εφημερίδα η παραπάνω τοποθέτηση είναι κατανοητή, αλλά σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ίδια τοποθέτηση από την ρωσική εφημερίδα, άσχετα αν είναι αριστερή εφημερίδα, και σίγουρα έχει να κάνει με το πυρηνικό εργοστάσιο αξίας 20 δις που θα κατασκευάσει η Ρωσία στην Τουρκία.Να πω ότι το Έθνος είναι του Ιβάν Σαββίδη και ο Καμμένος αναρωτιέται αν ο Σαββίδης ασπάζεται αυτές τις απόψεις της εφημερίδας του. Ο Φιλελεύθερος έχω την εντύπωση ότι είναι του Αλαφούζου αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Εγώ δεν θα κάνω εύκολη κριτική, αλλά να πω ότι έχω αναφερθεί ξανά στο ενδεχόμενο να υπάρξει μία σύμπραξη Τουρκίας-Ρωσίας εναντίον της Ελλάδας, αν η Ελλάδα ενταχθεί στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας-Ευρώπης, ο οποίος είναι ένας άξονας αμυντικός και ενεργειακός, και ο οποίος πλήττει τα συμφέροντα και της Ρωσίας και της Τουρκίας και του Ιράν. Και του Κατάρ φυσικά, αν και όπως είπα όσο τα βρίσκει η Ρωσία με την Τουρκία τόσο το Κατάρ θα απομακρύνεται από την Τουρκία. Οι Σαουδάραβες ήδη λένε ότι η Τουρκία ανήκει στο τρίγωνο του κακού μαζί με το Ιράν και την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
“Saudi prince says Turkey part of 'triangle of evil'”

Είδατε ότι το ΚΚΕ πήγε να ρίξει το άγαλμα του Τρούμαν. Το φιλοτουρκικό πλέον ΚΚΕ δεν θα τολμήσει να ξεσηκωθεί μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας, γιατί θα καρφωθεί, αλλά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά το ΚΚΕ έχει και την στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν εκτός από την στήριξη της Τουρκίας. Βλέπε “Η Σχέση του ΚΚΕ με την  Τουρκία”

Εγώ δεν θα πω “πάμε να πάρουμε τη Μπόλη” και τέτοια πράγματα, γιατί δεν τα συνηθίζω. Πράγματι αν μας χτυπήσει η Τουρκία και η Ρωσία με αιχμή του δόρατος το ΚΚΕ θα υποστούμε μεγάλο πλήγμα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο ενός μεγάλου πολέμου, πχ ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν, και σημασία έχει ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.

Και μην ξεχνάτε ότι ανά πάσα στιγμή η Τουρκία θα μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο. Στους Παγκοσμίους Πολέμους, και στους μεγάλους πολέμους γενικότερα, οι χώρες είναι σύνηθες να αλλάζουν στρατόπεδο. Να θυμίσω την Ιταλία που ενώ ήταν σύμμαχος της Γερμανίας πριν τον ΑΠΠ, αποφάσισε τελικά να μείνει ουδέτερη όταν ξέσπασε ο ΑΠΠ, και στην συνέχεια μπήκε με τους Γάλλους και τους Βρετανούς.

Να θυμίσω και την Ρωσία στον ΑΠΠ, η οποία ξεκίνησε με τους Γάλλους και τους Βρετανούς, και κατέληξε στο πλευρό των Γερμανών, των Αυστριακών και των Οθωμανών το 1917 με την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Αλλά και στον ΒΠΠ ο Στάλιν ξεκίνησε με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι το 1939, προκειμένου με το Ρωσικό πετρέλαιο, σίδηρο και σιτάρι οι Ναζί να εφορμούν μέσω της Ιταλίας στην Βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή. Μετά όμως το 1941 και την επίθεση του Χίτλερ στην Κασπία ο Στάλιν συμμάχησε με τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.

Επίσης να πω ότι αυτό που λέει η Τουρκία και το ΚΚΕ, ότι αν σταματήσουμε δηλαδή να αγοράζουμε όπλα και γίνουμε προτεκτοράτο της Τουρκίας θα λυθούν τα προβλήματα μας, είναι μόνο μερικώς αληθές. Αν πχ η Ελλάδα σταματήσει να αγοράζει όπλα και είναι υπό την προστασία της Τουρκίας, θα υπάρξει μία ηρεμία για κάποιο διάστημα, αφού η Τουρκία δεν θα έχει κανένα όφελος να επιτεθεί στην εξισλαμισμένη και αποδυναμωμένη Ελλάδα, της οποίας την εξωτερική πολιτική θα έχει Φινλανδοποιήσει.

Από την άλλη  πλευρά όμως η Ελλάδα θα έχει χάσει ως δορυφόρος της Τουρκίας την σημασία της για τους Δυτικούς, οι οποίοι θα πρέπει να ανοίξουν έναν διάδρομο μέσα από τα Βαλκάνια και την  Ανατολική Ευρώπη προς το Αιγαίο. Επομένως το να είναι η Ελλάδα ένα τουρκικό προτεκτοράτο εξασφαλίζει έρωτες και χαδάκια με την Τουρκία, αλλά ανοίγει πολλά άλλα μέτωπα με τις ναυτικές δυνάμεις, πχ Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ.

Και δεν λέω να μην θυμόμαστε ότι ο Λένιν με τον Κεμάλ μας πέταξαν στην θάλασσα κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, όταν ήμασταν σύμμαχοι των Βρετανών, και ούτε παραγνωρίζω το γεγονός ότι ίσως να μπορούν να το κάνουν και ο Πούτιν με τον Ερντογάν. Πρέπει να το θυμόμαστε. Αλλά να θυμόμαστε και ότι λόγω της συμμαχίας μας με τις ναυτικές δυνάμεις μεγάλωσε τόσο πολύ η Ελλάδα κατά την διάρκεια των Βαλκανικών και Παγκόσμιων Πολέμων, και λόγω της συμμαχίας μας με αυτές της δυνάμεις δεν έγιναν οι Ελληνίδες πουτάνες το 1991.

Επίσης, η συμμαχία Τουρκίας-Ρωσίας είναι μία σάπια συμμαχία. Αν πράγματι πάνε οι Ρώσοι και οι Τούρκοι να το κάνουν αυτό, οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι θα επιτεθούν στην Συρία. Είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ να αφήσει την Ρωσία να έχει την Τουρκία και την Συρία? Και το ΝΑΤΟ τι θα ἐχει? Το Ισραήλ?


Αν η Ρωσία πάει να πάρει την Τουρκία τότε είναι δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ θα απαιτήσει την Συρία και το Ιράκ, τα οποία με πολύ αίμα κατάφεραν να κερδίσουν οι Νατοϊκοί από τους Οθωμανούς στον ΑΠΠ, για να δούνε στην συνέχεια το Ιράκ (Αγγλία) και την Συρία (Γαλλία) να περνάνε στην σφαίρα επιρροής των Σοβιετικών με την ανατροπή των μοναρχών και την άνοδο των σοσιαλιστών δικτατόρων. Και σε αυτήν την περίπτωση οι Οθωμανοί φυσικά και θα είναι ξανά στο πλευρό του ΝΑΤΟ, και η Ελλάδα θα βρεθεί ανάμεσα στην Τουρκία, την Βρετανία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ. Ότι έπαθε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στον ΑΠΠ, αλλά από την ανάποδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου