Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Aljazeera VS Εβραίοι

Η δημοσιογράφος του Aljazeera Μάιρα Μπάρμπα και ο Κομμουνιστής ακαδημαϊκός Γεράσιμος Γιαλλουρίδης λένε ότι οι Εβραίοι κυβερνάνε τις ΗΠΑ. Οι Κομμουνιστές και οι Ναζί παραδοσιακά υποστηρίζουν την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται στην Μέση Ανατολή επειδή είναι σημαντική περιοχή γεωστρατηγικά, και το Ισραήλ είναι το πιο αξιόπιστο πάτημα τους στην περιοχή, αλλά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στην Μέση Ανατολή επειδή ελέγχονται από τους Εβραίους.

Το Aljazeera παραδοσιακά προσλαμβάνει στις Μουσουλμανικές χώρες δημοσιογράφους που ανήκουν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ στις Ευρωπαϊκές χώρες προσλαμβάνει κομμουνιστές. Οι σανοφάγοι βρίζουν τον ΣΚΑΙ επειδή είναι δήθεν αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στον ΣΚΑΙ βρίσκεται το μισό ΚΚΕ, και η μόνη κριτική που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι νεοφιλελεύθερος, φιλο-Αμερικανικός, φιλο-Ρωσικός, και ότι δεν είναι αρκετά φιλο-Τουρκικός. Άλλωστε ο βασικός στόχος του Aljazeera δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Καμμένος.

Οι τρεις βασικοί αναλυτές του Aljazeera, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Παύλος Τσίμας, προέρχονται όλοι από το ΚΚΕ, όπως και οι περισσότεροι στον ΣΚΑΙ. Ο Παύλος Τσίμας, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, έχει δώσει και εκπομπή στην κόρη του, η οποία εμφανίζεται με διαφορετικό επίθετο, Βίκυ Παύλου, ώστε να μην καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την ίδια καλή ενημέρωση.

Να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν και Κομμουνιστές που δεν υποστηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα, πχ ο αναλυτής Γιάννης Μάζης, και άλλοι, οι οποίοι είναι πολύ πιο φιλικοί προς την Ρωσία.

Θα μου πεις τώρα ο ΣΚΑΙ σε μάρανε? Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην επικεφαλής της νεολαίας του ΚΚΕ,, τώρα φιλελεύθερος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Έτσι και πεις στην ΝΔ τίποτα για το ΚΚΕ πέφτουν να σε φάνε.

Βλέπε:

Aljazeera VS Εβραίοι

“Τάκης Θεοδωρικάκος: Από την ΚΝΕ στην... «αυλή» του Κυριάκου
Η Αλέκα Παπαρήγα, πρώην γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν στο παρελθόν της έλεγαν για πρόσωπα που είχαν περάσει από τις τάξεις του κόμματος και μετά έκαναν στροφή και μεταπηδούσαν στα αστικά σχήματα, συνήθιζε να λέει αδιάφορα: «Πέρασε και αυτός από το ΚΚΕ, όπως και πολλοί άλλοι».
Η επιλογή του άλλοτε «κνίτη» Τάκη Θεοδωρικάκου, ενός προσώπου που επί πολλά χρόνια ερευνούσε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και παρουσίαζε δημοσκοπήσεις της εταιρείας του, της GPO, να βρεθεί δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ξάφνιασε πολλούς.
Ο 52χρονος Πειραιώτης (γεννημένος στο Κερατσίνι), που διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991, είναι από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Η συμπόρευσή τους ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για τους μυημένους στα «γαλάζια» παρασκήνια. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ διατηρούσε με τον δημοσκόπο - επικοινωνιολόγο καλή προσωπική σχέση και υπήρχε επικοινωνία καιρό.
Πρόσωπο που η πλειονότητα των πολιτών θυμάται δίπλα σε ισχυρά πρόσωπα του ΠαΣοΚ την εποχή της παντοκρατορίας του, καθώς είχε πολιτική σχέση με την Κεντροαριστερά μετά το ΚΚΕ. Αρκετά χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ όσο καιρό ήταν ο πολυμήχανος Αρκάς γραμματέας του κόμματος.

Ο ρώσος επαναστάτης, συγγραφέας και εκ των θεωρητικών του σοσιαλισμού Γκεόργκι Πλεχάνοφ έγραψε ότι «η ιστορία αναζητά τα πρόσωπα που θα εκφράσουν την εποχή τους και τις ανάγκες της». Η εφαρμογή της φράσης Πλεχάνοφ εντοπίζεται ουσιαστικά από τον κ. Θεοδωρικάκο στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα» είπε προ ημερών στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση (Action24) ως σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Ηταν μια κίνηση που τον έφερε στο... φως καθώς οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες άλλων προέδρων επέλεγαν να μένουν στη... σκιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από οικογένεια κομμουνιστών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, ένα από τα επιχειρήματά του είναι ότι τον συγκίνησε όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε στο συνέδριο πως δεν τον ενδιαφέρει από ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς μας.
Μόνο που πολλές πινελιές στους λόγους του προέδρου της ΝΔ τις βάζει ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ομιλίες του κ. Μητσοτάκη έχουν κεντροαριστερό άρωμα και φράσεις-κλειδιά που συνήθως ακούει κανείς από έναν κεντροαριστερό πολιτικό.
Στο πρόσφατο 10ο συνέδριο της ΝΔ το κεντρικό σύνθημα ήταν «Συμφωνία αλήθειας» που λέγεται ότι είχε τη «σφραγίδα Θεοδωρικάκου», ενώ για τους γνώστες των κειμένων του Λένιν είναι το αντίθετο από την ιστορική του φράση «αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει τον λαό».
Κλασική περίπτωση «σταχανοβίτη», βρίσκεται από πολύ νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ στα γραφεία του κόμματος επί της Λ. Συγγρού και έχει λόγο και ρόλο σε όσα αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και στρατηγική του προέδρου της ΝΔ.
Η συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη άρχισε κατά την έναρξη της μακράς εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, με τον κ. Θεοδωρικάκο να έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής.
Η παρουσία του 52χρονου πολιτικού αναλυτή (διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν άρεσε σε ορισμένους κύκλους. Μάλιστα εσχάτως άρχισαν οι παρασκηνιακές επιθέσεις, με αναφορές στην πολυετή γνωριμία του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα (ο υιός του Γιάννης συμμετείχε στο βασικό μετοχικό σχήμα της GPO), ενώ τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε σκληρή πολιτική κριτική για την επιλογή του να συνταχθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ μέσα από άρθρα της εφημερίδας «Αυγή».
Ο ίδιος δικαιολογεί τη συμπόρευσή του με τον κ. Μητσοτάκη διότι, όπως λέει, τον ξεχώρισε από τους άλλους πολιτικούς, τον είδε ως άλλη πρόταση για την Ελλάδα και τον έπεισε πως έχει όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα και πιστεύει στην αξιοκρατία, στην αριστεία. «Από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα».
Με την αξιοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζεται η παράδοση που θέλει όλους σχεδόν τους προέδρους της ΝΔ να έχουν δίπλα τους πρόσωπα προερχόμενα από την Αριστερά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου