Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Η Ανάπτυξη των Αμερικανικών Συνόρων

Πως οι Αμερικανοί καθάρισαν σιγά σιγά, είτε με το καλό είτε με το άγριο, τους Βρετανούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους και τους Ρώσους στην Βόρεια Αμερική, μετά την ήττα των Γάλλων των 1763 (American Indian War), αλλά και στην Λατινική Αμερική.

“Η Ανάπτυξη των Αμερικανικών Συνόρων (1763-Σήμερα)”
https://www.youtube.com/watch?v=xin4KG9M1dQ

Να προσθέσω και αυτήν την καταπληκτική σειρά διαλέξεων για την διπλωματική ιστορία των ΗΠΑ. Οι περισσότερες σειρέςς της εταιρείας The Great Courses έχουν είτε κεντροαριστερούς είτε αριστερούς, αλλά η συγκεκριμένη είναι μία καταπληκτική σειρά.

America and the World: A Diplomatic History
https://www.thegreatcourses.com/courses/america-and-the-world-a-diplomatic-history.htmlΚαταπληκτική επίσης σειρά για την διπλωματική ιστορία των τελευταίων 5 αιώνων είναι το “War, Peace and Power : Diplomatic History of Europe 1500-2000”. Αυτή είναι ακόμη καλύτερη. Αν είναι να πάρετε μία προτιμήστε αυτήν.
https://www.thegreatcourses.com/courses/war-peace-and-power-diplomatic-history-of-europe-1500-2000.htmlΑν αγοράσετε τις σειρές να αγοράσετε τα DVD και όχι τα Audio CD για να βλέπετε και τους χάρτες των σειρών. Μπορείτε να τις βρείτε και στο ebay σε πολύ χαμηλότερες τιμές.


Latin American wars of independence

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου