Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Τουρκική Οικονομία Μάρτιος 2018 (Σαουδική Αραβία VS Τουρκικές Σαπουνόπερες)


Απαγόρευσαν οι Σαουδάραβες να παίζει η τηλεόραση τουρκικές σαπουνόπερες, και τους κατηγορεί το Aljazeera για λογοκρισία. Βλέπε Aljazeera “Saudi network ban on Turkey TV shows is 'political': minister”

Αν σταματήσουν τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία να τα χώνουν χοντρά στον Ερντογάν να δούμε τι θα γίνει στην Τουρκική οικονομία μόνο με τα λεφτά του Κατάρ.

Η Τουρκική οικονομία, το τουρκικό ΑΕΠ, ανέβηκε 7% το 2017, κυρίως λόγω της αύξησης παροχής δανείων από τις τράπεζες, και λόγω των δημοσίων επενδύσεων. Βλέπε National Interest “Turkey's Biggest National Security Threat Is Its Economy”.

Πως τα κάνει αυτά ο Ερντογάν? Με τα λεφτά των Αράβων. Όχι μόνο με τα λεφτά των Αράβων, αλλά οι Άραβες του έχουν δώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. βέβαια.

Σκεφτείτε να τους τα κόψουν τα λεφτά οι Σαουδάρανες και τα ΗΑΕ, και να αρχίσουν να τα δίνουν στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, τώρα που ο Ερντογάν στηρίζει το Κατάρ και το Ιραν.

Turkey Urges Arabs to Boost Investments”

Turkey's Biggest National Security Threat Is Its Economy
6η   Παράγραφος
But it is the economy that looms as the biggest problem for Turkey. The Turkish economy expanded by a robust 7.0 percent in 2017, powered by a sizable surge in credit, driven by state loan guarantees and fiscal support. Export expansion, helped by a weak lira, was also a key factor.

“Saudi network ban on Turkey TV shows is 'political': minister”
The decision to ban popular Arabic-dubbed Turkish TV shows by MBC - the largest private media network in the Middle East - is a "political move" and "clear censorship", a Turkish minister told Al Jazeera.

1 σχόλιο: