Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Καουμπόηδες VS Ινδιάνοι

Στον πόλεμο των Αμερικανών εναντίον των Βρετανών για ανεξαρτησία, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι τροφοδοτούσαν τους Αμερικανούς με όπλα εναντίον των Βρετανών, ενώ οι Βρετανοί τροφοδοτούσαν με όπλα τις μεγάλες φυλές των Ινδιάνων εναντίον των Αμερικανών, όπως πχ τους Τσερόκι και τους Ιροκουά. Όταν οι Αμερικανοί νίκησαν τους Βρετανούς ξεκλήρισαν τους Ινδιάνους που είχαν συμμαχήσει με τους Βρετανούς εναντίον τους.

Όταν όμως οι Αμερικανοί απέκτησαν την ανεξαρτησία τους, άρχισαν να έρχονται σε κόντρα εκτός από τους Βρετανούς, οι οποίοι βρίσκονταν στον Καναδά, τον οποίο είχαν πάρει από τους Γάλλους, και με τους Ισπανούς, οι οποία ήλεγχαν το νότιο και δυτικό τμήμα των σημερινών ΗΠΑ. Έτσι άρχισαν και οι Ισπανοί να εξοπλίζουν Ινδιάνους εναντίον των Αμερικανών στον νότο, όπως έκαναν οι Βρετανοί στον αμερικανικό Βορρά.


Λουιζιάνα

Το πορτοκαλί γαλλικό κομμάτι στον χάρτη των ΗΠΑ ονομαζόταν Λουιζιάνα, επειδή η Γαλλία το είχε πάρει με τον Βασιλιά Louis XIV (Λουδοβίκος 14ος), και αργότερα το πούλησε στους Αμερικανούς προκειμένου οι Γάλλοι να εκμεταλλευτούν την κόντρα των Αμερικανών με τους Βρετανούς και τους Ισπανούς. Η σημερινή Λουιζιάνα είναι πολύ μικρότερη από την Γαλλική Λουιζιάνα.Indians in the Revolutionary Wars
https://nativeheritageproject.com/2012/03/09/indians-in-the-revolutionary-war-choosing-sides/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου