Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Για την Κιλότα της Βασίλισσας


Όταν οι Ισπανοί έφτασαν στην Αμερική γύρω στο 1500 μ.Χ., κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο των ασημένιων και χρυσών βουνών του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής. Κατακτώντας τους ωκεανούς, και μεταφέροντας το εμπόριο στους ωκεανούς, η Δυτική Ευρώπη πήρε τον έλεγχο του εμπορίου από τους Μουσουλμάνους και τους Ιταλούς, οι οποίοι μέχρι τότε κυριαρχούσαν στην Μεσόγειο. Μετά δε την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 οι Μουσουλμάνοι είχαν πάρει πλήρως τον έλεγχο των Δρόμων του Μεταξιού.Οι Ισπανοί έστελναν χρυσό και ασήμι από την Αμερική στην Ασία, και σε αντάλλαγμα οι Ασιάτες τους έδιναν μετάξι, πορσελάνες και μπαχαρικά, τα οποία οι Ισπανοί έστελναν στην Ευρώπη. Οι Ισπανικές γαλέρες που μετέφεραν αυτούς τους θησαυρούς ήταν η λεία των πειρατών που χρηματοδοτούσαν οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί κλπ.

Ένας πολύ γνωστός Βρετανός πειρατής, φόβος και τρόμος των Ισπανών, ήταν ο Sir Francis Drake (1540-1590), τον οποίο χρηματοδοτούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ I. Λέγεται μάλιστα ότι ο Sir Francis Drake πηδούσε την Βασίλισσα Ελισάβετ.


Καθίστε τώρα και σκεφτείτε πόσο μάγκας έπρεπε να είσαι για να πηδάς την Βασίλισσα εκείνη την εποχή. Δεν μιλάμε για τις σημερινές βασίλισσες τις γλάστρες. Εκείνη την εποχή οι βασίλισσες είχαν εξουσία. Δεν μιλάμε για πριγκίπισσες τύπου Νταιάνα που την κυκλοφορούσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου