Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Σαίξπηρ, η Κωνσταντοπούλου και ο Νέος Ελληνικός Εμφύλιος

Οι ακροαριστεροί Αργεντίνοι δικηγόροι Νέστορ και Κριστίνα Κίρχνερ είναι για την Αργεντινή ότι οι δικοί για την Ελλάδα οι Κωνσταντόπουλοι. Με την διαφορά ότι οι Κίρχνερ κυβέρνησαν την Αργεντινή από το 2003 μέχρι το 2015. Αρχικά ο σύζυγος Νέστορ Κίρχνερ (2003-2007) και στην συνέχεια η Κριστίνα Κίρχνερ (2007-2015). Ενώ στην Ελλάδα παρόλο που τους Κωνσταντόπουλους τους βρίσκεις κάτω από όποια πέτρα και αν σηκώσεις, δεν έχουν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, γιατί όσο είμαστε εντός της ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το Λατινοαμερικάνικο μοντέλο.
Για την σχέση των Κωνσταντόπουλων με την τρομοκρατία είχα ανεβάσει το άρθρο της Jerusalem Post, όπου αναφερόταν ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει συστηματικά την υπεράσπιση Αράβων τρομοκρατών που συλλαμβάνονται στην Ελλάδα. Βλέπε “The victory of Syriza in Greece is bad news for Israel”, Ιανουάριος 2015

5η Παράγραφος
Alexis Tsipras’ party colleagues and his own inner circle have repeatedly attacked Israel and the "Zionistsת" claiming that they are not anti-Semitic, just ''anti-Zionist.'' Syriza's former head, Nikos Konstandopoulos, has consistently offered his services as a defense lawyer for convicted and alleged Arab terrorists who have been arrested in Greece.  

Σαν Πρόεδρος της Αργεντινής η Κριστίνα Κίρχνερ έλεγε ότι για να καταλάβουμε την κρίση πρέπει να διαβάσουμε το αντι-Σημιτικό βιβλίο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Έμπορο της Βενετίας, το οποίο είναι γραμμένο περίπου το 1600. Βλέπε Times of Israel “Argentine president invokes Shylock in perceived anti-Semitic slur”, Ιούλιος 2015

Στον Έμπορο της Βενετίας πρωταγωνιστής είναι ο Εβραίος τοκογλύφος Σάιλοκ. Ο καλός Χριστιανός έμπορος Αντόνιο θέλει να δανείσει σε έναν έμπορο φίλο του χωρίς τόκο, όπως κάνει πάντα, αλλά επειδή τα πλοία του δεν έχουν ακόμη επιστρέψει, ζητάει από τον Εβραίο τοκογλύφο Σάιλοκ ένα δάνειο, ώστε να εξυπηρετήσει τον φίλο του.

Ο Εβραίος τοκογλύφος Σάιλοκ μισεί τον καλό έμπορο Αντόνιο, επειδή ο καλός Αντόνιο τον έφτυσε επειδή είναι Εβραίος. Έτσι ο Εβραίος τοκογλύφος Σάιλοκ δέχεται να δανείσει τον καλό Αντόνιο, αλλά μόνο με τον όρο να του πάρει την σάρκα αν ο καλός Αντώνιο δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο του. Ο καλός Αντώνιο δέχεται προκειμένου να εξυπηρετήσει τον φίλο του, αλλά τελικά τα πλοία του καταστρέφονται, και ο Εβραίος τοκογλύφος δεν δείχνει κανένα έλεος, και απαιτεί να πληρωθεί με την σάρκα του καλού Αντόνιο, όπως ορίζει η συμφωνία.

Ο καλός Αντώνιο πηγαίνει τον Εβραίο τοκογλύφο στο δικαστήριο, και το δικαστήριο απαιτεί από τον Εβραίο τοκογλύφο ως τιμωρία να δώσει τα χρήματα του στην κόρη του, η οποία έχει βαπτιστεί Χριστιανή, επειδή αν και Εβραίος απαίτησε να θανατώσει έναν γνήσιο Βενετσιάνο. Βλέπε “The Merchant of Venice”,

Ο τίτλος του έργου του Σαίξπηρ θα μπορούσε εύκολα να είναι “Ο Εβραίος Τοκογλύφος”. Την εποχή εκείνη οι δύο μεγάλες δυνάμεις, οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι, απαγόρευαν στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους να δανείζουν χρήματα. Μόνο στους Εβραίους επέτρεπαν να δανείζουν χρήματα, κάτι που έκαναν σχεδόν αναγκαστικά αφού απαγορευόταν να συμμετέχουν στα περισσότερα επαγγέλματα και συντεχνίες της εποχής. Ανάγκαζαν επίσης τους Εβραίους να ζούνε στα γκέτο με πάρα πολλούς περιορισμούς Οι Εβραίοι ήταν επίσης οι διαμεσολαβητές ας πούμε ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς.

Με αυτόν τον τρόπο ήταν εύκολο για τους Βασιλιάδες ή τους Πρίγκηπες να χρησιμοποιούν τους Εβραίους για να δανείζονται, και στην συνέχεια να οργανώνουν διωγμούς εναντίον τους, ώστε να διαγράφονται τα χρέη τους. Όπως κάνουν σήμερα τα οργανωμένα κράτη. Πρώτα αναγκάζουν τις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις των καταθετών τους για να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, και στην συνέχεια όταν σκάσει η φούσκα κατηγορούν τους Εβραίους ότι έφαγαν τα χρήματα των καταθετών, εξοργίζοντας τους καταθέτες, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται στους δανειολήπτες ότι θα τους χαρίσουν τα δάνεια αν τους βοηθήσουν να κυνηγήσουν τους Εβραίους. Βλέπε “Πως Δημιουργούνται οι Οικονομικές Φούσκες”.

Αυτά μέχρι το 1500 κυρίως. Μέχρι το 1500 ο όγκος του διεθνούς εμπορίου ήταν πολύ μικρός σε σχέση με τις εθνικές οικονομίες, επομένως δεν απαιτούνταν ένα πολύ σοφιστικέ χρηματοοικονομικό δίκτυο. Από το 1500 και μετά θα ανακαλυφθεί η Αμερική, θα σπάσουν οι Πορτογάλοι το μπλόκο των Μουσουλμάνων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα φτάσουν στην Ασία κάνοντας τον γύρο της Αφρικής, όπως θα φτάσουν και οι Ισπανοί στην Ασία μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού, και ο όγκος του διεθνούς εμπορίου θα εκτιναχθεί, και θα πρέπει να αναπτυχθεί και ένα πολύ πιο σοφιστικέ χρηματοοικονομικό σύστημα. Από εκείνη την στιγμή και μετά και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι θα ασχοληθούν με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ο Ούγκο Τσάβεζ, ένα ίνδαλμα της Ελληνικής Αριστεράς, έλεγε ότι οι αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό έκλεψαν και τον πλούτο της ανθρωπότητας και την φτωχοποίησαν. Βλέπε ForbesHugo Chavez And Anti-Semitism”, Φεβρουάριος 2009

8η Παράγραφος
Jewish fear of Chávez mushroomed in 2007, when he entered into $20 billion worth of joint ventures with Iran's Mahmoud Ahmadinejad, including a shared bank and an airline with opaque operations that is frequented by Hezbollah terrorists. Plus, the U.S. government has designated a Chávez diplomat in Lebanon and a travel agent in Caracas as Hezbollah operators.
10η Παράγραφος
In an infamous Christmas Eve speech several years ago, Chávez said the Jews killed Christ and have been gobbling up wealth and causing poverty and injustice worldwide ever since. Chávez has declared war against the U.S.' "evil empire" and sees Israel in the same way Ahmadinejad, his partner, does.

Η Αργεντινή ήταν στενός σύμμαχος της Κούβας, της Βενεζουέλας και του Ιράν, και με μεγάλο παρελθόν στην Ναζιστική προπαγάνδα, αφού μετά τον ΒΠΠ πάρα πολλοί Γερμανοί Ναζί βρήκαν στην Αργεντινή καταφύγιο. Κάποιοι λένε ότι και ο ίδιος ο Χίτλερ δραπέτευσε στην Αργεντινή. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν αυτό έχει κάποια βάση. Βλέπε “Chris Tarrant's evidence that Nazi Adolf Hitler SURVIVED and fled to Argentina”, Νοέμβριος 2016

Η Αργεντινή όμως τώρα ζητάει την φιλία των ΗΠΑ, γιατί η Αργεντινή είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα σχιστολιθικού αερίου. Το κοίτασμα της Αργεντινής στο Vaca Muerta είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα shale gas στον κόσμο. Κάτι ας πούμε σαν το South Pars / North Fields που μοιράζονται το Κατάρ και το Ιράν στον Περσικό Κόλπο. Απλά το South Pars / North Fields είναι κοίτασμα συμβατικού και όχι σχιστολιθικού αερίου. Η Αργεντινή λοιπόν θέλει να μιμηθεί τις ΗΠΑ, και αναζητά τις επενδύσεις των Αμερικανικών εταιρειών. Βλέπε Financial Times “Argentina’s YPF to invest $30bn to emulate US shale boom”, Οκτώβριος 2017

1η, 2η, 3η Παράγραφος
YPF, Argentina’s largest oil company, said it will invest more than $30bn over the next five years in a move aimed at emulating the US shale boom. The pledge makes the state-controlled company the top investor in Argentina at a time when the pro-market government of President Mauricio Macri is on a drive to attract investments to consolidate an economic rebound after six years of stagnation. YPF will continue its drive to develop the country’s huge unconventional resources, with the Vaca Muerta shale field in Patagonia containing the second-largest reserves of shale gas in the world. It aims to increase unconventional production by 150 per cent, reaching half of total production within the next five years. Overall oil and gas production is hoped to rise by 5 per cent a year, to reach 700,000 barrels of oil equivalent a day in 2022.

Το αποτέλεσμα ήταν στην Αργεντινή να πέσει η ακροαριστερή κυβέρνηση της Kirchner, και να ανέβει η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μάκρι, ο οποίος θέλει να μεταρρυθμίσει την Αργεντινή. Λέγεται ότι αν κάποιος μπορεί να μεταρρυθμίσει την Αργεντινή μπορεί να κάνει τα πάντα.

Έτσι βελτιώθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ-Αργεντινής, κάτι όμως που δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας, αφού οι ΗΠΑ παραδοσιακά στηρίζουν την Βρετανία στην διαμάχη Αργεντινής-Βρετανίας για τα Νησιά Falklands. Επίσης οι Αμερικανοί παραδοσιακά στηρίζουν την Βρετανία στην διαμάχη Βρετανίας-Ισπανίας για το Γιβραλτάρ, και στην διαμάχη Βρετανίας-Ρωσίας για την Κασπία. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με την Χιλή, γιατί οι Αμερικανοί παραδοσιακά στήριζαν την Χιλή στην σύγκρουση Χιλής-Αργεντινής.

Για το Γιβραλτάρ να πω ότι η λογική των Βρετανών είναι ότι οι Ισπανοί και οι Γάλλοι έχουν εύκολη πρόσβαση και στην Μεσόγειο και στον Ατλαντικό, αλλά την ίδια στιγμή μπορούν εύκολα να κόψουν την πρόσβαση των Βρετανών προς την Μεσόγειο, αν οι Βρετανοί πάψουν να ελέγχουν το Γιβραλτάρ όπως συμβαίνει τους τελευταίους αιώνες. Με τον έλεγχο του Γιβραλτάρ και της Διώρυγας του Σουέζ το Βρετανικό Ναυτικό διασφάλιζε την πρόσβαση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην Ινδία και τον Περσικό Κόλπο.

Παράγωγο της προσέγγισης ΗΠΑ-Αργεντινής είναι και η βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ-Αργεντινής, με τον Νετανιάχου να κάνει την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αργεντινή το 2017, και την πρώτη γενικότερα επίσκεψη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Λατινική Αμερική. Η Λατινική Αμερική ήταν μέχρι πρόσφατα απαγορευμένη ζώνη για τους Ισραηλινούς πολιτικούς. Βλέπε Associated Press “Israel PM Netanyahu visits Argentina seeking to bolster ties”, Σεπτέμβριος 2017
1η, 2η Παράγραφος
 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu arrived in Argentina on Monday for a two-day visit seeking to strengthen ties with the country that has Latin America’s largest Jewish community.
Netanyahu’s arrival marked the first visit by an Israeli leader since the creation of Israel in 1948. He is also scheduled to visit Colombia and Mexico before going to New York, where he will address the U.N. General Assembly on Sept. 26.

Η προσέγγιση Αργεντινής-Ισραήλ μοιάζει λίγο με την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ, αν και οι δύο ιστορίες έχουν και σημαντικές διαφορές. Και στην Ελλάδα το 2010 έγινε η ιστορική επίσκεψη Ισραηλινού Πρωθυπουργού, που ήταν φυσικά η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα.Η προσέγγιση όμως Ελλάδας-Ισραήλ έγινε λόγω της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Τουρκία το 2010, και με προξενήτρα την Ρωσία, ενώ η προσέγγιση Αργεντινής-Ισραήλ έγινε με προξενήτρα τις ΗΠΑ, λόγω των σχιστολιθικών αποθεμάτων αερίου που διαθέτουν οι Αργεντινοί. Η μία προσέγγιση (Αργεντινή-Ισραήλ) έγινε για οικονομικούς λόγους (σχιστόλιθος), ενώ η προσέγγιση (Ελλάδας-Ισραήλ) έγινε για στρατιωτικούς λόγους (Τουρκία). Βλέπε The National Herald “Israel PM Netanyahu in Historic Visit to Greece”

2η Παράγραφος
Netanyahus two-day visit was the first ever by an Israeli prime minister to Greece and follows a visit Papandreou paid to Israel last month. The trips were preceded by deterioration in relations between Israel and Turkey, Greeces traditional rival, since an Israeli commando raid in May on an international flotilla that attempted to break Israels blockade of the Gaza Strip killed nine Turkish activists. Both leaders, however, said that improving Greek-Israeli ties was not related to Israels relations with Turkey.

Υπάρχει φυσικά και το ενεργειακό κομμάτι στην προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά είναι ψίχουλα μπροστά στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Μουσουλμανικό κόσμο. Η Τουρκία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών εξαγωγών, οι Άραβες και οι Ιρανοί μας προμηθεύουν με πετρέλαιο, αέριο και ναρκωτικά, ενώ κάνουν και τεράστιες επενδύσεις στις τράπεζες (Κατάρ), στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον τομέα των ακινήτων.

Ενώ το βασικό κομμάτι της προσέγγισης Ελλάδας-Ισραήλ είναι το γεωστρατηγικό και όχι το οικονομικό. Η Τουρκία κοιτάζει προς την Κίνα, με αποτέλεσμα να έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας και των Κούρδων στα μάτια των ΗΠΑ. Ουσιαστικά οι ΗΠΑ και η Γερμανία λένε στην Ελλάδα ότι αν τους στηρίξει θα της δώσουν στρατιωτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας, μέσω των F35 που οι Αμερικανοί έχουν δώσει στο Ισραήλ, αλλά και μέσω των υποβρυχίων Dolphin που οι Γερμανοί έχουν δώσει στο Ισραήλ. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι μπροστά και στους Χερσαίους Δρόμους του Μεταξιού (Ασία-Τουρκία-Ελλάδα), και μπροστά στους Θαλάσσιους Δρόμους του Μεταξιού (Αίγυπτος-Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα).

Υπάρχει το ΚΚΕ που υποστηρίζει τον άξονα Τουρκίας-Ελλάδας, και υπάρχει και ο Σαμαράς και άλλοι εθνικιστές που υποστηρίζουν τον άξονα Αιγύπτου-Ισραήλ-Ελλάδας. Σε έναν Ελληνικό Εμφύλιο η Τουρκία θα στήριζε το ΚΚΕ, ενώ το Ισραήλ θα στήριζε τους εθνικιστές. Και βλέπετε ότι ήταν οι εθνικιστές (Καραμανλής-Σαμαράς) που έδωσαν τον Πειραιά στους Κινέζους (Cosco), ενώ η αριστερά έκαιγε το λιμάνι. Βάζοντας την Κίνα στους Θαλάσσιους Δρόμους του μεταξιού της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο για την Κίνα να στηρίξει το ΚΚΕ και την Τουρκία σε έναν Ελληνικό Εμφύλιο. Αν φυσικά η Τουρκία και η Ρωσία δεν ήταν ενωμένες, γιατί αν ήταν ενωμένες τότε το ΚΚΕ θα έπαιρνε πολύ εύκολα την εξουσία. Βλέπε “Η Σχέση του ΚΚΕ με την Τουρκία”.

Χάρτης Οι Δρόμοι του Μεταξιού

Βλέπετε ότι με ο αρχηγός της Ελληνικής Αεροπορίας είπε ότι με τις αναβαθμίσεις των F-16 που μας πρότεινε ο Τραμπ ανατρέπεται η ισορροπία στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας. Η Τουρκία υποτίθεται ότι θα πάρει τα F-35, αλλά όπως πάει το πράγμα με το Κουρδικό θα είναι κάπως δύσκολο. Ο αρχηγός της αεροπορίας λέει οτι δεν ανησυχεί για το αν θα πάρει η Τουρκία τα F35 γιατί τα F35 δεν θα παίξουν ρόλο στις αερομαχίες, σε ένα θερμό επεισόδιο προφανώς εννοεί, αλλά αν η Τουρκία βομβαρδίσει την Ελλάδα, που σημαίνει ένας μεγάλος πόλεμος και όχι θερμό επεισόδιο. Βλέπε “Αρχηγός ΓΕΑ: Δε σκάω κιόλας για τα τουρκικά α/φ F-35, αν τα πάρει”

Να πω όμως ακόμη δυο λόγια για το θέμα της Αργεντινής. Στην Αργεντινή τώρα οι αρχές κατηγορούν την Κριστίνα Κίρχνερ με προδοσία επειδή έδινε κάλυψη στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Βλέπε Washington Post.
Argentine ex-president Cristina Fernández de Kirchner charged with treason”
A federal judge on Thursday indicted former president Cristina Fernández de Kirchner on treason charges and sought her arrest over allegations that she covered up possible Iranian involvement in the 1994 bombing of a Jewish community center in Buenos Aires

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι αυτό γινόταν με την ανοχή των μυστικών υπηρεσιών της Αργεντινής. Αλλά τώρα οι Αργεντίνοι θέλουν να αλλάξουν στρατόπεδο και πρέπει να δείξουν ότι το εννοούν. Θυμάστε ότι και στην Ελλάδα όταν η KGΒ έσπασε την Σοβιετική Ένωση έπεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανέβηκε ο Μητσοτάκης, και ο Ανδρέας παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μάλιστα τώρα οι αστυνομικές αρχές της Αργεντινής λένε ότι ο δημόσιος κατήγορος Alberto Nisman (Εβραίος) δολοφονήθηκε το 2015 και δεν αυτοκτόνησε, λίγες ώρες πριν παρουσιάσει στο Κογκρέσο της Αργεντινής στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η Κίρχνερ είχε βοηθήσει το Ιράν και την Χεζμπολάχ να αποκρύψουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε για τρομοκρατικές ενέργειες. Βλέπε Guardian “Argentinian lawyer Alberto Nisman was murdered, police report finds”

Όλοι ήξεραν ότι η Χεζμπολάχ δολοφόνησε τον Alberto Nisman με την κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών της Αργεντινής, αλλά οι Αργεντίνοι έλεγαν ότι αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να υποστηρίξει τις κατηγορίες του εναντίον της Κίρχνερ. Και τώρα οι Αργεντίνοι βγάζουν στοιχεία από έρευνες που αποδεικνύουν ότι χτυπήθηκε και δολοφονήθηκε.

Και η Kirhner δεν νομίζω να περάσει και τόσο άσχημα στην φυλακή. Δεν θα της λείψουν οι ανέσεις της. Και δεν νομίζω να κάτσει και πολύ μέσα.   Και αν τυχόν τα ξανασπάσει η Αργεντινή με τις ΗΠΑ, θα την  αθωώσουν και θα λένε ότι έγινε λάθος, και ότι  την φυλάκισαν οι Εβραίοι που ήλεγχαν την κυβέρνηση του Μάκρι κλπ. Αλλά προς το παρόν είναι σαν να λένε οι Αργεντίνοι στους Αμερικανούς "κοιτάξτε, χώνουμε μέσα την κολλητή του Ιράν, βοηθήστε μας με τις εταιρείες σας να βγάλουμε το αέριο μας από τον σχιστόλιθο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που αναγκάστηκε να συνεχίσει την συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου που εγκαινίασε ο Σαμαράς, δεν έπαψε να είναι ένα κόμμα του Λατινοαμερικανικό-Σιιτικού άξονα, και έφερε και στην Ελλάδα την ηρωίδα Κίρχνερ. Δεν ήταν βέβαια και λίγες οι βαλίτσες που ήρθαν από την Λατινική Αμερική με ναρκοδόλαρα και πετροδόλαρα. Η ΕΡΤ είναι το Telesur της Μεσογείου, με περιορισμούς φυσικά που δεν έχει το Telesur πχ συμμετοχή στην ΕΕ κλπ.

Βλέπε iefimerida “Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην Αθήνα την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ” , Μάιος 2017

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 6-9 Μαϊου η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής (2007-2015), Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Κίρχνερ θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επισκεφθεί και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Τη Δεύτερα 8 Μαϊου, στις 7.00 μμ, η κ. Κίρχνερ θα είναι η ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είπε στην Κριστίνα Κίρχνερ ότι οι Έλληνες έχουν την ίδια μενταλιτέ με τους Αργεντίνους, κάτι που δεν είναι και ψέμα από το 1981 και μετά, και ότι παρακολουθήσαμε πολύ προσεκτικά τα κατορθώματα και τις περιπέτειες τους. Βλέπε Newsit “Όταν ο Τσίπρας συνάντησε την Κριστίνα – Η ατάκα για τον Παρθενώνα”, Μάιος 2017

3η Παράγραφος
«Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. «Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας αλλά και τα κατορθώματα σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει: «Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

ΥΓ Ελληνικός Εμφύλιος

1
Είπαν οι Σαουδάραβες ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν την Σαουδική Αραβία πιο μετριοπαθές κράτος και χάρηκαν οι δυτικοί αλλά ξενέρωσαν οι Τούρκοι Ισλαμιστές. Οι Σαουδάραβες θέλουν να ρίξουν 500 δις στον διάδρομο Σαουδική Αραβία Ιορδανία Αίγυπτο που είναι ανταγωνιστικός προς την Τουρκία και το Ιράν (Θαλάσσιοι Δρόμοι), αλλά για να το κάνουν θα πρέπει να τα βρούνε με τους Ρώσους. Με τους Τούρκους οι Σαουδάραβες έχουν στραβώσει επειδή στηρίζουν το Κατάρ και το Ιραν. Αν η Ελλάδα μπει στους Θαλάσσιους Δρόμους του Μεταξιού και οι Σαουδάραβες και τα ΗΑΕ τα βρούνε με τους Ρώσους, θα μπορούν να ρίχνουν λεφτά στην Ελλάδα οι Σαουδάραβες αντί οι Ιρανοί και οι Καταριανοί. Γιατί κάτι τέτοιους θα έχουμε. Σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα λεφτά δεν βάζει. Βλέπε
Saudi crown prince rattles Turkish Islamists”

2


“Μητσοτάκης: Οι χώρες του Κόλπου αποτελούν ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων”
Γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών συμβουλίων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Κουβέιτ και Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είχε την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

3
Οι Γάλλοι έδωσαν τα Mistral στους Αιγύπτιους για να φυλάνε τα κοιτάσμα φυσικού αερίου που έχουν στην Μεσόγειο (και έχουν και οι Ισραηλινοί τα Γερμανικά Dolphins). 
Οι Σαουδάραβες τα πλήρωσαν βέβαια, και τους τα έδωσαν για την Τουρκία, άσχετα που δεν το γράφει το άρθρο. Και για να μπορούν να τα στείλουν για βοήθεια στους Σαουδάραβες σε περίπτωση που τα χρειαστούν, ώστε να κρατήσουν μία ισορροπία η Γάλλοι που έχουν πάρα πολλά κολλητηλίκια με τους Καταριανούς, τώρα και με τους Ιρανούς
Military ties between France, Egypt strengthening”,

4
Στο μεταξύ ο Τσίπρας έφερε τον Ερντογάν στην Ελλάδα μία μέρα μετά την μέρα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, που είναι η μέρα που παραδοσιακά οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα. Είναι τυχαίο? Θα μου πεις γιατί δεν έρχεται και την ίδια ημέρα της δολοφονίας? Ε δεν θα ήταν λίγο κάρφωμα? Και θα μείνει και στο Μεγάλη Βρετανία. Στο Μεγάλη Βρετανία είχε μείνει ο Τσώρτσιλ (Άγγλοι) όταν οι Άγγλοι βοηθούσαν τους δεξιούς εναντίον των Κομμουνιστών τον Δεκέμβριο του 1944 (Δεκεμβριανά). Δεκέμβριος και τώρα. Αλλά τώρα οι Άγγλοι είναι με τους Τούρκους, και η Βρετανία και η Τουρκία στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τρελοί. Οι Βρετανοί έχουν έτοιμο τον Τζέρεμι Κόρμπιν φίλο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Κίνας, για την περίπτωση που τα σπάσουνε με τις ΗΠΑ.

Αλλά σίγουρα η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα κατά και μάλιστα μία ημέρα μετά την ημέρα που ξεσηκώνονται οι κομμουνιστές στο Σύνταγμα είναι σίγουρα μία ελπίδα για την αριστερά. Δεν ξέρω αν ο Τσόρτσιλ κοιμήθηκε όντως στο Μεγάλη Βρετανία γιατί ήθελαν να το ανατινάξουν οι κομμουνιστές, αλλά στα χαρτιά εκεί έμεινε. Βλέπε
“Το κρυφό σχέδιο για ανατίναξη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στα Δεκεμβριανά του ’44. Ολο το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στην ματαίωση της έκρηξης λίγο πριν από την είσοδο του Τσώρτσιλ”

5
Ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα και έμεινε στο Μεγάλη Βρετανία, στην καρδιά των επεισοδίων, σε μία πράξη υψηλού συμβολισμού. Όπως ήρθε ο Τσόρτσιλ και έμεινε στο Μεγάλη Βρετανία στα Δεκεμβριανά το 1944 για να δείξει την στήριξη του στους Έλληνες εθνικιστές, ο Ερντογάν ήρθε στα Δεκεμβριανά του 2018 και έμεινε στο Μεγάλη Βρετανία για να δείξει την στήριξη του στους Έλληνες Κομμουνιστές, με την Βρετανία να είναι όμως τώρα κώλος και βρακί με την Τουρκία, έχοντας βγάλει μπροστά τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Την ημέρα που ο Ερντογάν έδινε την συνέντευξη στον Παπαχελά στο Aljazeera, οι Ισραηλινοί ανακοίνωναν (6 Δεκεμβρίου) ότι τα F-35 έχουν συμπληρώσει την εκπαίδευση τους και είναι μάχιμα, θέλοντας να πούνε ότι θα στηρίξουν τους Έλληνες εθνικιστές αν τους επιτεθούν η Τουρκία και το ΚΚΕ.

Israel declares F-35s ready for operations”, Δεκέμβριος 2017
1η, 2η Παράγραφος
The Israeli Air Force on Wednesday declared its initial squadron of nine F-35 stealth fighters ready for operational use, less than a year after the first two fifth-generation fighters were delivered to the country by the U.S. Air Force.
In a Dec. 6 announcement, the Israel Defense Forces noted that Israel is the only country besides the U.S. to declare operational capability for the F-35 — a weapon system that “enhances strategic and operational capabilities” and improves readiness “in a wide range of scenarios and threats in all arenas.”

Γι’αυτό και βλέπετε την Λιάνα Κανέλη και έχει πάθει ιστορία με την συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ. Γιατί αν η Τουρκία μπει στην Ελλάδα και σπρώξει το ΚΚΕ, το Ισραήλ θα μπορεί να σπρώξει τους εθνικιστές από τον Νότο. Ο σανοφάγος νομίζει ότι οι επαναστάσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω, ενώ οι επαναστάσεις γίνονται είτε από πάνω προς τα κάτω, είτε από έξω προς τα μέσα. Πχ αν η Τουρκία και η Ρωσία ήταν μαζί, θα έλεγαν στον Καμμένο να αφήσει το ΚΚΕ να πάρει την εξουσία και να κάνει κομμουνιστική δικτατορία (από πάνω προς τα κάτω), ή θα υποστήριζαν τους ροπαλοφόρους και τους λαθρομετανάστες εναντίον του Ελληνικού Στρατού (από έξω προς τα μέσα), όπως έγινε με τον Ελληνικό Εμφύλιο. Σε καμία χώρα δεν υπάρχει κάποια δύναμη που να μπορεί να νικήσει τον στρατό, και άρα επαναστάσεις δεν μπορούν ποτέ να γίνουν από κάτω προς τα πάνω, αλλά μόνο από πάνω προς τα κάτω ή από έξω προς τα μέσα. Πχ η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μία επανάσταση που ανέτρεψε τον Ρώσο Τσάρο ήταν μία επανάσταση από έξω προς τα μέσα, με την Γερμανική Αυτοκρατορία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία να ξεσηκώνουν τους Μπολσεβίκους και τους Μουσουλμάνους εναντίον του Ρώσου Τσάρου που ήταν αντίπαλος τους στον ΑΠΠ.

6

Τον Λένιν υποστήριζαν οι Γερμανοί, ενώ ο Τρότσκι ζούσε στην Γαλλία και τις ΗΠΑ και έφτασε στην Οκτωβριανή Επανάσταση τελευταία στιγμή, όταν πλέον φαινόταν ότι ο Τσάρος θα ανατραπεί από τον Λένιν, αφού ο Τσάρος ήταν σύμμαχος των Γάλλων και των Βρετανών στον ΑΠΠ.

Τον Τρότσκι υποστηρίζουν παραδοσιακά όσοι ήθελαν να χτυπήσουν τον Στάλιν, και σήμερα όσοι θέλουν να χτυπήσουν την Ρωσία. Αυτό έκανε και ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι Ρώσοι, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης έβγαλαν το 2017 ντοκιμαντέρ και παρουσιάζουν τον Τρότσκι ως ξένο, ως Εβραίο, ως πράκτορα. Βλέπε Russian state-run TV marks revolution's centenary with surprise series recounting rise and fall of Leon Trotsky”, Οκτώβριος 2017

 Θυμήθηκαν οι Ρώσοι τον Τρότσκι ενώ μετά την δολοφονία του Τρότσκι από τον Στάλιν τον είχαν ξεγράψει από την ιστορία. Κανείς στην Ρωσία δεν μιλούσε για τον Τρότσκι, κανείς δεν τον ήξερε. Που τον θυμηθήκανε τώρα? Τον θυμηθήκανε επειδή η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιεί τον Τρότσκι για να χτυπήσουν την Ρωσία (πχ Βρετανία, Τουρκία, Κατάρ).

7

Λόγω της αλόγιστης χρήσης του κόκκινου αστεριού από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενός εχθρού της Ρωσίας, το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε να έχει τα πνευματικά δικαιώματα του αστεριού, που είναι σήμα κατατεθέν του Ρωσικού Κομμουνισμού. Τώρα βλέπω την Μουσουλμανική Αδελφότητα να χρησιμοποιεί πολύ το κίτρινο αστέρι που είναι πάνω στην Κινεζική σημαία.

Russia's Communist Party wants red star copyrighted”, Απρίλιος 2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου