Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία VS Ιταλία

Η Ιταλία με τον Ματέο Ρέντζι άνοιξε τα σύνορα της και άρχισε να βουλιάζει την Αυστρία και την Γερμανία με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από την Αφρική, όπως έκανε σε ακόμη πιο ακραίο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, βουλιάζοντας την Βόρεια Ευρώπη με μετανάστες από την Ασία, ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα για να φυλάξει τα σύνορα. Οι Αυστριακοί έφτασαν να απειλήσουν ότι θα στείλουν στρατό στα σύνορα με την Ιταλία, προκειμένου να σταματήσουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές από την Αφρική, αλλά και στα Σκόπια, προκειμένου να σταματήσουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές από την Ασία μέσω Ελλάδας.

Βλέπε Guardian (για Ιταλία) και Telegraph για Σκόπια.

Austrian troops to stop migrants crossing border with Italy”, Ιούλιος 2017

Austria threatens to send in troops to stop asylum-seekers

Οι Αυστριακοί απειλούν τώρα να δώσουν διαβατήρια στους Γερμανόφωνους Ιταλούς του Νοτίου Τιρόλ, οι οποίοι αισθάνονται Αυστριακοί αλλά είναι Ιταλοί πολίτες. Βλέπε Guardian “The South Tyrol identity crisis: to live in Italy, but feel Austrian”, Μάιος 2014

 Εμμέσως οι Αυστριακοί απειλούν, ότι εφόσον υπάρχουν αναταραχές στα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας, λόγων των λαθρομεταναστευτικών ροών, και υπάρχει ο κίνδυνος πολεμικής σύρραξης, θα προσαρτήσουν το στρατηγικής σημασίας Νότιο Τιρόλ. Δεν το λένε αλλά αυτό εννοούν όταν λένε για τα διαβατήρια.

Με την συμφωνία για το Νότιο Τιρόλ (South Tyrol Option Agreement), οι Γερμανοί Ναζί και οι Ιταλοί Φασίστες συμφώνησαν το 1939 ότι οι Γερμανόφωνοι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούσαν είτε να φύγουν και να πάνε στην Αυστρία, την οποία είχε ήδη απορροφήσει η Γερμανία, είτε να θα μπορούσαν να μείνουν στο Νότιο Τιρόλ, και να αφομοιωθούν από την Ιταλική κουλτούρα και να χάσουν την γλώσσα τους. Το South Tyrol βρίσκεται στις Άλπεις, οι οποίες είναι το τείχος που χωρίζει την Γερμανία και την Αυστρία από την Ιταλία, και είναι στρατηγικής σημασίας.

Αυτό έγινε την περίοδο 1939-1943 όταν τα βρήκαν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του Τιρόλ το οποίο ήταν μία πληγή ανάμεσα στον Γερμανικό και τον Ιταλικό εθνικισμό, ώστε να δημιουργηθεί ο άξονας ΕΣΣΔ-Γερμανία-Ιταλία, η γνωστή ανίερη συμμαχία Κομμουνιστών, Ναζιστών και Φασιστών, η οποία διέλυσε την Ευρώπη την περίοδο 1939-1941, μέχρι ο Χίτλερ να σπάσει την συμφωνία και να επιτεθεί στην Ρωσία. Βλέπε Wikipedia

South Tyrol Option Agreement”

Βλέπε και “Στο Μυαλό του Χίτλερ”

Οι Ιταλοί πολιτικοί, μετά τις απειλές των Αυστριακών, ξεσηκώθηκαν και φώναξαν στους Αυστριακούς πολιτικούς “κάτω τα χέρια από την Ιταλία”. Η Γερμανία λόγω του Ναζιστικού παρελθόντος της κάνει την καλή στο θέμα των λαθρομεταναστών, ενώ η Ιταλία βγάζει το φίδι από την τρύπα απειλώντας να στείλει στρατό στα σύνορα με την Ιταλία και την Ελλάδα.

Βλέπε Reuters “Italian politicians up in arms over Austria passport offer”, Δεκέμβριος 2017

Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί σκοτώνονται για τους αγωγούς Nord Stream και South Stream, και οι Ιταλοί είναι πολύ δυσαρεστημένοι επειδή προχώρησε ο Nord Stream, τον οποίο συμφώνησαν ο Πούτιν με τον Σρέντερ, ενώ δεν προχώρησε ο South Stream, τον οποίο συμφώνησαν ο Πούτιν με τον Μπερλουσκόνι.

Επίσης, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί συγκρούονται για το αν το ευρώ θα είναι μαλακό, όπως θέλουν οι Ιταλοί, ώστε να χρηματοδοτούν οι Ιταλοί τα δημόσια ελλείμματα τους και τις τράπεζες τους κόβοντας χρήμα, ή σκληρό, όπως θέλουν οι Γερμανοί, ώστε να είναι ένα σκληρό και αξιόπιστο νόμισμα. Μέχρι την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η Γαλλία, η Ιταλία και η Γιουγκοσλαβία μπορούσαν να μπλοκάρουν την έξοδο της Γερμανίας και της Αυστρίας προς την Μεσόγειο.

Χάρτης ΓιουγκοσλαβίαΑπό την στιγμή όμως που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, η Γερμανία και η Αυστρία μπορούσαν να αποφεύγουν την Ιταλία μέσω της Σλοβενίας. Η Αυστρία πριν αρχίσει να ρέει το πετρέλαιο και το αέριο της Ρωσίας ήταν εξαρτημένη από τις εισαγωγές του πετρελαίου του Καντάφι από την Ιταλία, και μάλιστα όπως έχω ξαναπεί ο ιδρυτής του Γερμανικού Ναζιστικού κόμματος Jorg Haider έπαιρνε χρήματα από τον Καντάφι και τον Σαντάμ. Βλέπε Foreign Policy “Did Austrian far-right leader Jorg Haider take money from Saddam and Qaddafi?”
Ο λόγος ήταν ότι το πετρέλαιο του Καντάφι περνούσε τα σύνορα της Ιταλίας και έφτανε στην Αυστρία. Αλλά φυσικά οι Αυστριακοί έπρεπε να κρατάνε και κάποιες ισορροπίες γιατί το Ισραήλ ήταν ο βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, και οι χώρες του ΝΑΤΟ βασίζονταν στις ΗΠΑ για να μην πάρουν τον Περσικό οι Σοβιετικοί. Σήμερα ο διάδοχος του Jorg Haider είναι πολύ πιο φιλικός με το Ισραήλ, λόγω της μεγάλης κόντρας Αυστρίας-Τουρκίας, και αποκηρύσσει μάλιστα τον αντι-Σημιτισμό του κόμματος του, φτάνοντας στο σημείο να συμφωνεί με τον Τραμπ, και να ζητάει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Βλέπε Times of Israel “Austrian far-right leader sympathetic to Israel on Jerusalem recognition”

Η Γερμανία ήταν η πρώτη μεγάλη δύναμη που αναγνώρισε την Σλοβενία και την Κροατία, μέσω των οποίων μπορεί να έχει έξοδο προς την Μεσόγειο παρακάμπτοντας την Ιταλία. Βλέπε Washington Post “GERMANY RECOGNIZES CROATIA AND SLOVENIA”, Δεκέμβριος 1991
1η , 2η Παράγραφος
Germany today became the first major power to recognize the Yugoslav republics of Croatia and Slovenia as independent states, a move that provoked new denunciations from Serbia, Croatia's bitter rival in the six-month-old Yugoslav civil war.
Serbian media labeled the Bonn government's recognition of the two republics -- which was widely expected after an agreement worked out last week by the European Community -- as part of an elaborate German plot to dominate Europe. "Germany, for the third time this century, assumed the right to chart the map of Europe," Serbian radio commented. "Europe has been made a fool."

Χάρτης Γερμανία-Ιταλία-ΣλοβενίαΚαι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι Γάλλοι ζητάνε να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός Στρατός, κυρίως Γαλλο-Γερμανικός, τον οποίο θέλουν να ελέγχουν κυρίως οι Γάλλοι και να πληρώνουν κυρίως οι Γερμανοί. Αυτός ο στρατός, στον οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί και η Ισπανία και η Ιταλία, είναι ο φόβος και ο τρόμος της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Το ΑΕΠ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανέρχεται συνολικά σε περίπου 10 τρις, ενώ της Ρωσίας το ΑΕΠ είναι περίπου 1.5 τρις και της Βρετανίας 2.5 τρις.

Οι Βρετανοί αν έχουν να αντιμετωπίσουν τον Γερμανο-Ρωσικό άξονα, θα συμμαχήσουν με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, και αν οι ΗΠΑ τα βρούνε με την Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, οι Βρετανοί θα συμμαχήσουν με την Κίνα εναντίον της Ρωσίας. Αν όμως οι Γάλλοι και οι Γερμανοί κάνουν τον Γερμανο-Ρωσικό στρατό, οι Ρώσοι θα στραβώσουν πάρα πολύ με τους Γερμανούς, και τότε οι Βρετανοί θα συμμαχήσουν με τους Ρώσους εναντίον της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι Βρετανοί δεν θέλουν τον κοινό Ευρωπαικό Στρατό που θέλουν οι Γάλλοι, αλλά απειλούν και τους Ρώσους ότι αν τους πιέσουν πολύ στην Μέση Ανατολή θα συμφωνήσουν και θα συμμετάσχουν σε έναν τέτοιο στρατό εναντίον της Ρωσίας. Όταν η Ρωσία είχε κάνει τον πόλεμο στην Γεωργία το 2008, υπήρχαν Βρετανοί που είχαν εκφραστεί υπέρ ενός κοινού στρατού, αφού η Βρετανία βγάζει πετρέλαιο της Κασπίας από την Τουρκία και την Γεωργία, ώστε να μην είναι εξαρτημένοι από τους Ρώσους. Γιατί αν η Βρετανία πάει σε πόλεμο με την Γερμανία και την Ρωσία οι Άγγλοι δεν θα ήθελε να είναι εξαρτημένη από τα Ρωσικά αποθέματα. Όλοι αυτοί τώρα προσπαθούν να συεννοηθούν. Βλέπε

Emmanuel Macron calls for EU army and shared defence budget”, Σεπτέμβριος 2017

Britain will veto EU army, says Defence Secretary

 Austria threatens to send in troops to stop asylum-seekers
2η Παράγραφος
Sebastian Kurz, the Austrian foreign minister, said yesterday (SAT) his country could not take any more migrants and was prepared to send soldiers to help close the Macedonian border.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου