Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Goody’s Zapatista


Η σημαία των Μεξικανών ναρκοανταρτών Zapatista είναι μαύρη, με ένα κόκκινο αστέρι (Zapatista Army of National Liberation). Βλέπε εικόνα 1. Όταν μπαίνεις στα Goodys για να παραγγείλεις βλέπεις ένα κόκκινο αστέρι σε μαύρο φόντο. Σαν να βλέπεις την σημαία των Zapatista. Βλέπε εικόνα 2.
Έτυχε? Μπορεί. Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι οι Zapatista είναι αδελφή οργάνωση της Χεζμπολάχ μαζεύονται πολλές συμπτώσεις. Είναι πολύ εύκολο τα Goodys να έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες που ασχολούνται είτε με το Σιιτικό πετρέλαιο (Ιράν+Ιράν) και τα Σιιτικά ναρκωτικά (Χεζμπολάχ), είτε με το Λατινοαμερικάνικο πετρέλαιο και τα λατινοαμερικάνικα ναρκωτικά. Έστω και με νόμιμο τρόπο. Πχ το Σιιτικό πετρέλαιο του Ιράκ έρχεται νομιμότατα.

Στο μεταξύ πήγε ο Μαδούρο στην Τουρκία, και πάει ο Καμμένος στην Βραζιλία. Μετά την πτώση των αριστερών κυβερνήσεων στην Αργεντινή και την Βραζιλία, οι δύο χώρες δεν στηρίζουν πια τον Μαδούρο, και ζητάνε την απομάκρυνση του.

Κάτι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στον Καναδά και τις ΗΠΑ, κάτι τα μεγάλα σχιστολιθικά αποθέματα της Αργεντινής και της Βραζιλίας, οι δύο μεγάλες χώρες παίρνουν αποστάσεις από την Κούβα και την Βενεζουέλα.

Η λογική λέει ότι σύντομα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Αν είχε βγει η Λε Πεν στην Γαλλία, και είχε αρπαχτεί με την Μέρκελ, θα είχε κάτι ο Σύριζα για να εκβιάζει. Αν είχε βγει η Κλίντον στις ΗΠΑ, και είχε αρπαχτεί με τον Πούτιν, θα είχε κάτι ο Σύριζα να εκβιάζει. Βγήκε όμως ο Μακρόν στην Γαλλία, ο οποίος θέλει να τα βρει με την Μέρκελ, και βγήκε ο Τραμπ στις ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να τα βρει με τον Πούτιν. Την ίδια στιγμή, οι σύμμαχοι του παλιού μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 3%, το Ιράν και η Βενεζουέλα, κόβουν βόλτες στην Τουρκία. Και αυτοί σίγουρα ξέρουν τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ.


Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα, ώστε να μπορεί να κυβερνά με σιδερένια γροθιά, θα είχαμε πάει σε εκλογές χτες. Αλλά έλεγε ο Άδωνις ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές. Ίσως βέβαια να εννοεί μέσα στο 18. Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλες αυτές τις στραβές που του έχουν τύχει, θα είχαμε ήδη πάει σε εκλογές. Πραγματικά όλα πήγαν στραβά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα όμως. Θα πρέπει να αρπαχτούν οι Αμερικανοί με τους Κινέζους, μήπως και γίνει κανένα μπάχαλο για να βρούνε πάλι πάτημα οι μπάχαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου