Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ο Τρύπιος Πρίγκηπας

Ο Πρίγκηπας Κάρολος λέει ότι ο πόλεμος στην Συρία έγινε λόγω της Κλιματικής Αλλαγής. Μάλλον λέει ότι συνέβαλε και η Κλιματική Αλλαγή. Όταν λέμε Κλιματική Αλλαγή εννοούμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πετρέλαιο και άνθρακα, αλλά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ή τουλάχιστον φυσικό αέριο, που είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον από το πετρέλαιο και τον άνθρακα.

Οι Καταριανοί εκτός από φυσικό αέριο, κάνουν πολλές επενδύσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να επιστρέφουν ένα μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν για το πετρέλαιο και το αέριο που πουλάνε στην Δύση. Και φυσικά αγοράζουν και όπλα, κάνουν τεράστιες επενδύσεις σε ακίνητα, τράπεζες κλπ.

Δεν είναι παράλογο οι Βρετανοί να θέλουν τους Καταριανούς και όχι τους Ρώσους, γιατί το Κατάρ είναι μία μικρή δύναμη, ενώ αύριο μπορεί να βρούνε μπροστά τους τον Γερμανο-Ρωσικό άξονα, όπως τον βρήκαν και το 1939, όταν ο Χίτλερ συμμάχησε με τον Μουσολίνι και τον Στάλιν. Η συμφωνία ήταν να πάρουν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό από τους Γάλλους και τους Βρετανούς, και να μην ενοχλήσουν τους Ρώσους στην Κασπία. Μία συμφωνία που έσπασε ο Χίτλερ το 1941, όταν όρμησε και στην Ρωσία για να φτάσει στην Κασπία.

Με τις ήττες του στο Στάλινγκραντ και στο Ελ Αλαμέιν ο Χίτλερ έχασε και την Κασπία και τον Περσικό, και το γύρισε σε αμυντικό πόλεμο, και τελικά ο διψασμένος Γερμανικός στρατός έπεσε. Στην συνέχεια οι Βρετανοί συμφώνησαν να κρατήσουν οι Βρετανοί τον Περσικό και οι Ρώσοι την Κασπία, και γι'αυτό και ο Στάλιν άφησε την Ελλάδα στο στρατόπεδο της Δύσης.

Κάτι που δεν δέχονταν οι Αλβανοί που ήθελαν τον έλεγχο Ιουνίου, οι Γιουγκοσλάβοι που ήθελαν να βγουν στο Αιγαίο από την Μακεδονία, και οι Βούλγαροι, που ήθελαν να βγουν στο Αιγαίο από την Θράκη, με αποτέλεσμα να βγάλουν μπροστά το ΚΚΕ και να χτυπήσουν τον Ελληνικό Στρατό που υποστηρίζονταν από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς.


“Prince Charles: climate change may have helped cause Syrian civil war”
https://www.theguardian.com/uk-news/2015/nov/23/prince-charles-climate-change-may-have-helped-cause-syrian-civil-war

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου