Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Γερμανικές Εκλογές


Με τις Γερμανικές εκλογές κάθισαν στον πάγκο οι φιλο-Ρώσοι σοσιαλδημοκράτες του SPD, και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των δυτικών του CDU θα κάνουν κυβέρνηση με τους Πράσινους, που δεν θέλουν το πετρέλαιο και το αέριο της Ρωσίας αλλά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως και οι Γάλλοι. Στην κυβέρνηση θα μπει και το FDP, που είναι υπέρ του πετρελαίου και ζητάει πιο ήπια στάση απέναντι στην Ρωσία.

Ανέβηκε επίσης το φιλο-Ρωσικό AFD, που είναι ας πούμε το γερμανικό Λε Πεν. Η Λε Πεν λέει ότι θέλει περισσότερα χρήματα από την Γερμανία, και το AFD λέει ότι δεν θέλει να δίνει η Γερμανία άλλα χρήματα στην Γαλλία. Αν ανέβει η Λε Πεν (ΑΝΕΛ) και ο Μελανσόν (ΣΥΡΙΖΑ) στην Γαλλία, θα ανέβει και το SPD και το AFD στην Γερμανία.

Οι Αμερικανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν τους Γάλλους εναντίον των Γερμανών και των Ρώσων, αλλά οι Γάλλοι έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν την συμμαχία του Νότου, ή την απειλή αυτής της συμμαχίας, ώστε να αποκλείσουν τις Γερμανικές εξαγωγές στην Νότια Ευρώπη, αλλά και την πρόσβαση της Γερμανίας στην Μεσόγειο.

Η Γερμανία στα δυτικά της θα έχει την Βρετανία, μία ανταγωνιστική βιομηχανική δύναμη, και η διέξοδος της θα είναι προς την ανατολή και την Ρωσία, με πολύ στενότερη πλέον συνεργασία, αφού με κάποιον ήσυχο ή βίαιο τρόπο απορροφήσουν την Πολωνία.

Χάρτης Γερμανία VS Γαλλία


Αλλά ούτε και οι Γερμανοί θέλουν να είναι εξαρτημένοι από την Ρωσία. Σίγουρα θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στην Μεσόγειο μέσω της Ιταλίας, αν η Ιταλία όπως στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είναι στο πλευρό της Γερμανίας και όχι της Γαλλίας. Αν η Ιταλία ήταν στην συμμαχία του Νότου, η Γερμανία και η Αυστρία θα είχαν την επιλογή να βγούνε στην Μεσόγειο μέσω της Σλοβενίας, η οποία έχει μία μικρή πρόσβαση στην Αδριατική.

Χάρτης ΣλοβενίαΧάρτης Σλοβενία


Μάλιστα οι εθνικιστές Σλοβένοι, παρά τις εμπορικές σχέσεις με την Ιταλία λένε ότι η Τεργέστη δεν ανήκει στην Ιταλία αλλά στην Σλοβενία. Η Γερμανία ήταν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Σλοβενίας, και κατά την ανεξαρτησία της, και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Άρα για έξοδο στην Μεσόγειο η Γερμανία θα πρέπει είτε να επιβληθεί της Ιταλίας με πόλεμο, είτε να πάρει την Ιταλία με το μέρος της, είτε να βγει ειρηνικά μέσω της Σλοβενίας.

Η Γαλλία και η Βρετανία θα έχουν την επιλογή να συμμαχήσουν με την Κίνα, το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, αν οι ΗΠΑ επιλέξουν την Ρωσία και την Γερμανία. Ή θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν την συμμαχία τους με τις ΗΠΑ, αν οι ΗΠΑ επιλέξουν την Βρετανία και την Γαλλία και η Γερμανία και η Ρωσία συμμαχήσουν με την Κίνα.


Αυτά αν πάμε σε μία σύγκρουση Γαλλίας-Γερμανίας. Λέμε γενικά τώρα. Εξάλλου δεν μας λέει κανένας ότι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία θα αρπαχτούν πρώτες όπως έγινε στον ΑΠΠ και τον ΒΠΠ. Στον επόμενο πόλεμο μπορεί να αρπαχτούν πρώτα οι ΗΠΑ και η Κίνα, που είναι πλέον η μεγάλη παίκτες. Οι μεγάλοι παίκτες δεν βρίσκονται πλέον στην Ευρώπη αλλά στον Ειρηνικό. Οι Ευρωπαίοι είναι κομπάρσοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν αυτοί να τα τινάξουν όλα στον αέρα και να παρασύρουν τους υπόλοιπους αν αρπαχτούν πρώτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου