Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η Δολοφονία του Καποδίστρια (Γαλλικό-Βρετανικό-Ρωσικό Κόμμα)

Οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι Ρώσοι νίκησαν τον Οθωμανικό στόλο στο Ναυαρίνο, με αποτέλεσμα να γίνει μη αναστρέψιμη η δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, αφού οι Οθωμανοί δεν μπορούσαν πλέον να υποστηρίξουν τους μαχητές τους στην Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα να τους συντρίψουν οι Έλληνες μαχητές.Κάθε μία όμως από αυτές τις χώρες εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα, μέσω του αντίστοιχου κόμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει Ελληνικός Εμφύλιος.

Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ήταν υποστηρικτής των Γάλλων, και θεωρούσε ότι μόνο η Γαλλία μπορούσε να δημιουργήσει ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος. Λογικό αν λάβουμε υπόψη μας την γεωγραφική εγγύτητα της Πελοποννήσου με την Γαλλία, σε αντίθεση με την Βρετανία, ή και με την Ρωσία, αφού το Ρωσικό Ναυτικό έπρεπε να περάσει από τα Στενά που ήλεγχαν οι Τούρκοι.
Ο Καποδίστριας ήταν ο άνθρωπος των Ρώσων και του Ρωσικού Κόμματος, και η δολοφονία του από τους Μαυρομιχαλαίους σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ότι σχετίζεται και με τις διαφορές Ρωσίας-Γαλλίας, ή και με τις διαφορές Ρωσίας-Βρετανίας, αφού η Γαλλία και η Βρετανία ήταν πιο κοντά εκείνη την περίοδο παρά τις διαφορές τους, τουλάχιστον σε σχέση με την Ρωσία.

“Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης”
3η
Κατά την περίοδο του διωγμού των κλεφτών, φυγάδευσε πολλούς προς τα γαλλοκρατούμενα Επτάνησα.[εκκρεμεί παραπομπή] Συνδέθηκε συναισθηματικά με τη Γαλλία καθώς πίστευε ότι ήταν η μόνη δύναμη που μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τους υποδουλωμένους Έλληνες να ξεσηκωθούν. Γι' αυτό τον λόγο σύναψε φιλικές σχέσεις με τον Ναπολέοντα, χωρίς όμως να καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το 1814 διορίστηκε από την Υψηλή Πύλη Μπέης της Μάνης.

“Ιωάννης Καποδίστριας”
Ο Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας (Ρωσικά: граф Иоанн Каподистрия, Ιταλικά: Giovanni Capodistria,[1] Κέρκυρα, (10 Φεβρουαρίου 1776 – Ναύπλιο, 27 Σεπτεμβρίου 1831) ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και αργότερα πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο και ενώ τελούσε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου