Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ VS Κίνα


Η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία θεωρία που προωθούν οι Κινέζοι. Ο Τραμπ το λέει αυτό, επειδή οι Αμερικανοί είναι πολύ πλουσιότεροι από τους Κινέζους σε άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ οι Κινέζοι είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς πράσινου εξοπλισμού και τεχνολογίας. Και φυσικά τους Κινέζους τους συμφέρει να έχουν οι Αμερικανοί υψηλότερες τιμές ενέργειας.

Η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ έχει κάθε λόγο να θίγεται από τον περιορισμό στην χρήση του άνθρακα, κάτι μεταξύ άλλων σημαίνει και υψηλότερες τιμές ενέργειας για την Ελλάδα. Και γι’αυτό και η ΕΕ έχει κάνει κάποιες εξαιρέσεις για την Ελλάδα και την Πολωνία στο θέμα του άνθρακα.

Εκτός όμως από το θέμα του άνθρακα, η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ έχει και άλλο λόγο να συντάσσεται με τον Τραμπ εναντίον των αδελφών τους Κινέζων κομμουνιστών. Γιατί εκτός από τους Κινέζους η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ με την επίθεση στην Κίνα για την κλιματική αλλαγή στρέφεται και εναντίον της ΕΕ, του μεγάλου εχθρού του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ. Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ο Μακρόν είναι κάθετος. Καταπράσινος. Ζήτησε από τους Αμερικανούς επιστήμονες (Βαρουφάκηδες) να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ του Τραμπ και να πάνε πρόσφυγες στην Γαλλία για να σώσουν όλοι μαζί τον πλανήτη. Άρα υποστηρίζοντας τον Τραμπ η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ χτυπάει εκτός από τητν Κίνα και την ΕΕ.

Επίσης, όπως έχω ξαναπεί, η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ απαγορεύει κάποια κρατική ή ιδιωτική εταιρεία να έχει πάνω από το 50% της αγοράς, και γι’αυτό και ο Σαμαράς είχε ψηφίσει την αποκρατικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Δεν είναι θέμα μνημονίου. Ακόμη και η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ να ήμασταν πάλι το ίδιο θα ίσχυε.

Για να γίνει όμως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος μεταφέρει το ρεύμα της ΔΕΗ, πρέπει να έρθει κάποιος να επενδύσει. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έρθει να επενδύσει και να έχει συνομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ραχήλ Μακρή? Κανένας. Μόνο κάποια εταιρεία της Κίνας, η οποία θα κλείσει την πόρτα και θα συνεννοηθεί μαζί τους, όπως πολύ συχνά κάνουν οι Κινέζοι με τέτοιους ανθρώπους.

Αλλά η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ δεν θέλει να μπει κανείς στην εταιρεία, ούτε καν τα αδέλφια τους οι Κομμουνιστές Κινέζοι. Βρίζοντας τους Κινέζους η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ το κάνει πιο δύσκολο να επενδύσουν οι Κινέζοι στην ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ και να γίνει ο Ελληνικός καπιταλισμός (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ + Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Άρα είναι πολύ λογικό η ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΕΗ να παίρνει το μέρος του Τραμπ, πολεμώντας ταυτόχρονα την νομοθεσία της ΕΕ και για το περιβάλλον και για τα μονοπώλια, αλλά και αποδοκιμάζοντας μία έλευση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην ΔΕΗ ώστε να αποκρατικοποιηθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ και να κάμωμεν καπιταλισμό.

Επίσης, η Ελλάδα τα έχει τώρα καλά με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, και αν το ΚΚΕ ξεσηκωθεί σε μία ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που ίσως κάνει κάποια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ο τουρκικός στρατός δεν θα μπορεί να μπει να υποστηρίξει το ΚΚΕ.

Η Τουρκία όπως έχω ξαναμπεί δεν μπορεί να μπει στην Ελλάδα επειδή απλά θα της το ζητήσει το ΚΚΕ. Αν ήταν έτσι η Τουρκία θα το έκανε και χωρίς να της το ζητήσει το ΚΚΕ και θα έπαιρνε την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Για να το κάνει αυτό η Τουρκία θα πρέπει να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις στο διεθνές γεωπολιτικό τοπίο. Μην το φαντάζεστε ότι όποτε γουστάρει το ΚΚΕ μπορεί να φέρει στην Ελλάδα την Τουρκία για υποστήριξη.


“ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Μύθος η κλιματική αλλαγή - Είναι συνωμοσία των κινέζων”, Ιούνιος 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου