Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Αμερικανο-Εβραίοι VS Ισραήλ

Ο αριστερός Εβραίος απατεώνας Bernie Sanders, ιεροκήρυκας της πράσινης ενέργειας, ο οποίος κόντεψε να είναι υποψήφιος των Democrats, και είναι χέρι χέρι με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, τιμωρεί τους Ισραηλινούς για την συμμαχία τους με τον Τραμπ, λέγοντας ότι “50 χρόνια Ισραηλινής κατοχής πρέπει να τελειώσουν”. Ο Sanders παίρνει ουσιαστικά την θέση της Τουρκίας, του Ιράν και του Κατάρ. Βλέπε Haaretz “Bernie Sanders in Video Message to Israelis: 50 Years of Occupation Must End”, Ιούνιος 2017.

Εικόνα Ο Αριστερός Εβραίος Απατεώνας Bernie SandersΔεν είναι ο κανόνας, αλλά σε μεγάλο βαθμό οι Αμερικανοεβραίοι είναι σύμμαχοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αντίπαλοι του δεξιού Νετανιάχου, και παραδοσιακά ψηφίζουν Democrats.

Η αλήθεια είναι ότι ο διχασμός στις ΗΠΑ είναι καταστροφικός για τους Αμερικανο-Εβραίους. Όσο οι ΗΠΑ είχαν ενιαία γραμμή στην εξωτερική τους πολιτική, και ο βασικός αντίπαλος τους ήταν η ΕΣΣΔ, το Ισραήλ ήταν το χρυσό παιδί των ΗΠΑ.

Τώρα που κάποιοι Αμερικανοί θεωρούν αντίπαλο την Κίνα, και θέλουν να πουλήσουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα για να βελτιώσουν την σχέση τους με την Ρωσία, σωστά κατά την άποψη μου, οι Αμερικανο-Εβραίοι θα βρεθούν ανάμεσα στα πυρά των δύο πλευρών.

Τώρα που οι Ισραηλινοί τα έχουν καλά με τους Ρώσους και τον Τραμπ, οι Αμερικανοί σύμμαχοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι δεν βρίσκονται μόνο στους Democrats, θα αρχίσουν να πυροβολούν τους Αμερικανο-Εβραίους, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, όπως ακριβώς κάνει χρόνια τώρα η Γαλλία.

Αν οι Ισραηλινοί συμμαχήσουν με τους Αμερικανούς συμμάχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και πούνε για παράδειγμα να περάσει το φυσικό αέριο του Κατάρ από το Ισραήλ προς την Μεσόγειο, τότε οι Αμερικανοί που επιθυμούν στροφή προς την Ρωσία, θα αρχίσουν να πυροβολούν τους Αμερικανο-Εβραίους, επίσης για να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ.

Αυτός ο διχασμός στις ΗΠΑ είναι ότι χειρότερο για τους Αμερικανο-Εβραίους, οι οποίοι βολεύονταν όταν ο αντίπαλος των ΗΠΑ ήταν για όλους τους Αμερικανούς η ΕΣΣΔ, οπότε και το Ισραήλ ήταν το καλύτερο τους παιδί. Τώρα δυστυχώς υπάρχει διάσταση απόψεων για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και οι Ισραηλινοί είτε θα μπλοκάρουν μαζί με την Συρία το αέριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προς την Μεσόγειο, όπως θέλει η Ρωσία, είτε θα το αφήσουν να περάσει όπως θέλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Και έτσι και αλλιώς οι Ισραηλινοί κάποιους θα δυσαρεστήσουν στις ΗΠΑ.

Επίσης, παίζοντας το παιχνίδι των Ρώσων, οι Ισραηλινοί έρχονται σε σύγκρουση με τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Το Ισραήλ σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε επειδή οι Βρετανοί και οι Γάλλοι προσπάθησαν και πέτυχαν να τρυπήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να φτάσουν στον Περσικό Κόλπο με τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Και η Ελλάδα έτσι απέκτησε την ανεξαρτησία της πολλά χρόνια νωρίτερα.

Το Ισραήλ είναι σχεδόν το ίδιο με το βασίλειο που είχαν φτιάξει οι Σταυροφόροι to 1099 μ.Χ., προκειμένου να σπάσουν το μπλόκο των Μουσουλμάνων στην Ανατολική Μεσόγειο (Kingdom of Jerusalem). Τώρα όμως το Ισραήλ κλείνει μαζί με την Συρία στους Γάλλους και τους Βρετανούς τον δρόμο προς τον Περσικό Κόλπο, παίζοντας το παιχνίδι των Ρώσων. Όχι δηλαδή ότι οι Ισραηλινοί έχουν και επιλογή, την στιγμή που έχει κατέβει στην Συρία η Ρωσική αρκούδα.

Ωστόσο για τους Ισραηλινούς το πρόβλημα δεν είναι η Γαλλία και η Βρετανία. Είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Όσο οι Ισραηλινοί έχουν τις ευλογίες των Αμερικανών και των Ρώσων μπορούν να αντιμετωπίσουν τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Αυτό που είναι καταστροφικό για τους Ισραηλινούς είναι ότι έρχονται σε σύγκρουση με ένα μεγάλο κομμάτι των ΗΠΑ, το οποίο στηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα εναντίον της Ρωσίας. Για παράδειγμα η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπιλ Κλίντον είναι στενοί σύμμαχοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και δηλωμένοι φίλοι του Ισραήλ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν νομίζω ότι θα μπορούν οι Κλίντον να στηρίζουν το Ισραήλ.

Ενώ όσο η Ρωσία ήταν ο αντίπαλος των ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχαν τα προβλήματα τους, σκοτώνονταν μεταξύ τους, αλλά είχαν έναν κοινό σύμμαχο που τους προμήθευε με όπλα, τις ΗΠΑ, και είχαν και έναν κοινό εχθρό, τους Άραβες που υποστήριζαν οι Σοβιετικοί.

Κοκλούζιο

Στην παρούσα φάση τους Αμερικανο-Εβραίους τους συμφέρει να είναι οι Αμερικανοί ενωμένοι, και για να είναι οι Αμερικανοί ενωμένοι θα πρέπει να μην αλλάξουν εξωτερική πολιτική. Τους Ισραηλινούς τους συμφέρει να τα βρούνε οι Αμερικανοί με τους Ρώσους, γιατί η Ρωσική αρκούδα βρίσκεται έξω από την πόρτα τους πίσω από την Χεζμπολάχ.

Και ήταν κάτι διαφορετικό όταν οι Σοβιετικοί υποστήριζαν τους Άραβες εναντίον των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, και άρα και κατά του Ισραήλ, απλά για να δημιουργήσουν στους Αμερικανούς πρόβλημα, χωρίς να έχουν όμως οι ίδιοι συμφέροντα, και είναι άλλο τώρα που οι Ρώσοι έχουν κατέβει στην Συρία για να υποστηρίξουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Οι Ισραηλινοί νίκησαν τους πολέμους με τους Άραβες επειδή οι Σοβιετικοί ποτέ δεν κατέβηκαν κάτω. Το 2006 που οι Χεζμπολάχ άρχισε να ρίχνει στους Ισραηλινούς προηγμένες Ρωσικές ρουκέτες οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον Λίβανο.

Το θέμα είναι ότι είναι κατανοητό να έχουν οι Αμερικανο-Εβραίοι διαφορετικά συμφέροντα από τους Ισραηλινούς, γιατί οι Αμερικανο-Εβραίοι φοβούνται τους Αμερικανούς συμμάχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ οι Ισραηλινοί φοβούνται τους Ρώσους.

Bernie Sanders in Video Message to Israelis: 50 Years of Occupation Must End”, Ιούνιος 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου