Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Η Πώληση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία


Λένε κάποιοι για την πώληση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία, και προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν να γουστάρει η Ρωσία την Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία Μουσουλμανική Αδελφότητα οι Ρώσοι έχουν ανακηρύξει σε τρομοκρατική οργάνωση. Ή σαν να θέλει η Ρωσία να υποστηρίξει την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας κλπ. Τρίχες.

Είναι λογικό να δώσει η Ρωσία στους Τούρκους πυραύλους, την στιγμή που οι Αμερικανοί θα δώσουν στους Κούρδους όπλα, ώστε να μπορούν οι Τούρκοι να χτυπήσουν τους Κούρδους με όπλα που δεν θα ελέγχονται από τους Αμερικανούς. Σε περίπτωση που κάνουν κάτι που να χτυπάει και Ρωσία και Τουρκία, πχ ή έξοδος των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ στην Μεσόγειο.

 Αν δεν δώσουν οι Ρώσοι πυραύλους στους Τούρκους, τότε οι Τούρκοι θα αγοράσουν πυραύλους από τους Κινέζους, όπως έχουν προσπαθήσει να κάνουν. Οι Αμερικανοί λένε στους συμμάχους τους Τούρκους να μην αγοράσουν πυραύλους από τους αντιπάλους τους Κινέζους, και οι Ρώσοι λένε στους συμμάχους τους Κινέζους να μην πουλήσουν πυραύλους στους αντιπάλους τους Τούρκους. Δεν είναι άσπρο μαύρο το γεωπολιτικό τοπίο.

Αλλά οι Τούρκοι πρέπει να έχουν κάτι εναντίον των Κούρδων, το οποίο να μην ελέγχεται από τους Αμερικανούς, αλλά να μην είναι και από τους Κινέζους, και μία μεσοβέζική λύση είναι οι Ρωσικοί πύραυλοι. Οι Ρώσοι σε λίγο θα βγάλουν τους S-500.

Μην ξεχνάτε ότι το Κουρδιστάν χρησιμοποιείται ως σημείο ισορροπίας ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Αν οι Τούρκοι πουλήσουν τους Αμερικανούς για τους Ρώσους, τότε οι Αμερικανοί θα ξεσηκώσουν τους Κούρδους. Αν οι Τούρκοι πουλήσουν τους Ρώσους για τους Αμερικανούς, τότε οι Ρώσοι θα ξεσηκώσουν τους Κούρδους. Επομένως είναι και για τους Ρώσους καλό να μπορεί να χτυπήσει η Τουρκία τους Κούρδους, αν οι Κούρδοι κάνουν κάτι που δεν εξυπηρετεί την Ρωσία.

Επίσης, με τους S-400 η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει τους Ισραηλινούς, αν οι Ισραηλινοί πουλήσουν τους Ρώσους για τους Γάλλους ή τους Βρετανούς, και βρεθούν απέναντι και στους Τούρκους και στους Ρώσους. Προς το παρόν οι Ισραηλινοί παίρνουν το μέρος των Ρώσων, αλλά αν οι Αμερικανοί στηρίξουν τον Γαλλο-Βρετανικό άξονα οι Ισραηλινοί θα είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν αυτόν τον άξονα, αφού όλο τους το οπλοστάσιο είναι αμερικανικό.

Δεν πουλάει η Ρωσία τους S-400 στην Τουρκία για την Ελλάδα. Τους πουλάει για τους Κούρδους και το Ισραήλ. Και συζητήσεις γίνονται πάρα πολλές. Από την συζήτηση στην υπογραφή υπάρχει απόσταση. Αλλά όντως ακούγεται λογικό να αγοράσουν οι Τούρκοι τους S-400.

After Buying S-400, Turkey Aims to Build Own Components for Air Defense Systems


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου