Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Jeremy Corbyn : Ανάμεσα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Ρωσία

Ενδιαφέρον έχει και ότι μετά την νίκη του Μακρόν επί της Λε Πεν, ο Jeremy Corbyn έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Μακρόν, λέγοντας ότι οι Γάλλοι πολίτες απέρριψαν τις πολιτικές μίσους της Λε Πεν. Βλέπε την φιλο-Ισλαμική Huffington Post “Emmanuel Macron’s Victory Over Marine Le Pen Prompts Wave Of Relief From UK”.Αυτό έχει την σημασία του, γιατί η Λε Πεν είναι η πολιτικός που είναι σύμμαχος της Ρωσίας, ενώ ο Μακρόν είναι ο πολιτικός που είναι σύμμαχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, άσχετα αν επί Τραμπ αναγκάζεται να κάνει κάποια ανοίγματα προς την Ρωσία.

Και ναι μεν ο Jeremy Corbyn προτιμά την Ρωσία από τις ΗΠΑ, και σίγουρα προτιμά την Ρωσία από την ΕΕ, αλλά το tweet δείχνει σε κάποιο βαθμό και το πως τοποθετείται ανάμεσα στην Ρωσία και την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Γιατί είναι ένα πράγμα να προτιμάς την Ρωσία από τις ΗΠΑ, ή να προτιμάς την Ρωσία από την ΕΕ, και είναι κάτι τελείως διαφορετικό το πως τοποθετείσαι ανάμεσα στην Ρωσία και την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.

Και όσο υπήρχε η συμμαχία Ρωσίας-Ιράν εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ τα πράγματα ήταν εύκολα για ανθρώπους σαν τον Jeremy Corbyn. Αλλά τώρα οι Αμερικανοί κοντράρονται άγρια με το Ιράν, ενώ ταυτόχρονα κάνουν ανοίγματα προς την Ρωσία, και τα πράγματα δεν είναι πια τόσο απλά. Και βλέπετε ότι η Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν άξονα, ειδικά τώρα που ο Τραμπ κοντράρεται με τους Τούρκους για τους Κούρδους της Συρίας.

Γιατί η Ρωσία έχει συμφέρον να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ. Προφανώς και την Ρωσία δεν την συμφέρει να πέσουν οι Ισλαμιστές στο Ιράν, και να ανέβει μία φιλοδυτική κυβέρνηση, όπως θα ήθελε ο Τραμπ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το Ιράν είναι ένας βασικός αντίπαλος της Ρωσίας στις αγορές πετρελαίου και αερίου, όσο και αν το Ιράν αγοράζει Ρωσικά όπλα αξίας δισεκατομμυρίων. Γι’ αυτό και αν προκύψει ο Corbyn ως πρωθυπουργός, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί ανάμεσα στην Ρωσία και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και να δούμε και πως θα απαντήσει η Ρωσία στις όποιες κινήσεις του.

Ενώ αντιθέτως η Τερέζα Μέι έχει πολύ περιορισμένα περιθώρια να κινηθεί ανάμεσα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Ρωσία. Οι Βρετανοί κεντροδεξιοί ναι μεν έχουν στενούς δεσμούς με τους Καταριανούς και τους Τούρκους, αλλά δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τους Ρώσους και τους Ιρανούς.

Ενώ ο Corbyn θα μπορούσε να κολλήσει και στον άξονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ-Ιράν-Τουρκία), αν ο άξονας αυτονομηθεί και κολλήσει στην Κίνα, αλλά και θα μπορούσε να κολλήσει στην Ρωσία, αφού στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης ο Jeremy Corbyn διακινούσε τις θεωρίες συνωμοσίας της KGB και έπαιρνε το μέρος των τρομοκρατικών οργανώσεων που στήριζαν οι Σοβιετιοί πχ IRA.

Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τελευταία και δεν μπορώ να εκτιμήσω πως θα κινηθεί ο Jeremy Corbyn αν εκλεγεί πρωθυπουργός υπό την επιτήρηση των άλλων κομμάτων.

Πάντως ο Corbyn, όπώς και ο Μακρόν, ακολουθούν πλήρως τις θέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και επιτίθενται σκληρά στον Τραμπ. Μάλιστα ο Μακρόν ζήτησε από τους Αμερικανούς πολεμιστές της κλιματικής αλλαγής να μεταναστεύσουν στην Γαλλία, ως οικολόγοι πρόσφυγες, παρουσιάζοντας τον Τραμπ σαν κάποιου είδους δικτάτορα. Εξίσου σκληρός είναι και ο Corbyn με τον Τραμπ.


Βλέπε επίσης
“Οι Τρομοκρατικές Επιθέσεις στο Λονδίνο και οι Σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας”

http://iakovosal.blogspot.gr/2017/06/blog-post_4.html

Βλέπε επίσης
“Η Συνεργασία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας στον Αρκτικό Ωκεανό”
http://iakovosal.blogspot.gr/2017/06/blog-post_82.html

Emmanuel Macron’s Victory Over Marine Le Pen Prompts Wave Of Relief From UK”
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου