Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Γιατί θα Έπρεπε να Πάνε οι ΗΠΑ σε Πόλεμο με την Ρωσία για το Κατάρ?


Οι “σύμμαχοι” των Αμερικανών, οι Καταριανοί, είναι κολλητοί με τους αντιπάλους των Αμερικανών, τους Ιρανούς και τους Κινέζους, και θέλουν μαζί με τους Ιρανούς να στείλουν φυσικό αέριο στην Κίνα και την Δυτική Ευρώπη. Στην Κίνα μέσω αγωγών από το Ιράν, και μέσω των σταθμών LNG του Κατάρ από θάλασσα.
Το κουίζ είναι να μου πείτε για ποιον λόγο θα πρέπει οι Αμερικανοί να πάνε σε πόλεμο με την Ρωσία για τα μάτια του Κατάρ? Για να στείλει το Κατάρ με το Ιράν αέριο στην Κίνα, ώστε η Κίνα να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσει το Αμερικανικό Ναυτικό στον Ινδικό Ωκεανό? Αυτός δεν είναι ικανοποιητικός λόγος.

Κόντεψε ο Ομπάμα να πάει σε πόλεμο με την Ρωσία για να σπρώξει τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας-Ευρώπης, ώστε να μην είναι εξαρτημένη η ΕΕ από την Ρωσία.. Αν δεν ήταν οι Καταριανοί κολλητοί με τους Ιρανούς και τους Κινέζους, να έλεγα να το πάρει το ποτάμι. Αλλά εφόσον οι Καταριανοί είναι κολλητοί με την Κίνα και το Ιράν τι νόημα έχει?

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και τους λέει και ο Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο και America First.


Αν όμως κάποιος μπορεί να μου πει γιατί θα πρέπει οι Αμερικανοί να πάνε σε πόλεμο με την Ρωσία για χάρη της Γαλλίας και της Βρετανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου