Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ισραήλ + Μουσουλμανική Αδελφότητα


Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε μία second best λύση που θα μπορούσαν να προωθήσουν οι Αμερικανοί για να εξυπηρετήσουν τους συμμάχους τους Γάλλους και Βρετανούς, εφόσον απέτυχε ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας. Και δεν είναι άλλη από τον άξονα Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Ισραήλ, και μετά φεύγεις για Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, είτε με αγωγό είτε με LNG. Αυτόν τον άξονα θα τον χτυπούσαν και η Τουρκία, και η Ρωσία και το Ιράν.Δεν είναι τίποτα να γίνει αυτό. Υπήρχε από την δεκαετία του 60 ο αγωγός πετρελαίου Trans-Arabia (Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Λίβανος), τον οποίο εγκατέλειψαν οι Σαουδάραβες όταν τα βρήκαν με τους Αιγυπτίους στα μέσα της δεκαετίας του 70. Δεν είναι τίποτα να γίνει αυτός ο αγωγός αφού και η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία και το Ισραήλ είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τους Αμερικανούς. Ο Τραμπ λέει America First, και όχι Europe First, και επιλέγει ως αντίπαλο την Κίνα και όχι την Ρωσία, άσχετα αν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι φοβούνται τον Γερμανο-Ρωσικό άξονα και όχι την Κίνα.

Και γι’ αυτό και έλεγα πριν ότι οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούν οι Τούρκοι να χρησιμοποιήσουν ένα μη αμερικανικό όπλο εναντίον των Κούρδων και των Ισραηλινών. Σε αυτήν πχ την περίπτωση, αν οι Αμερικανοί έσπρωχναν αυτόν τον άξονα, οι Ισραηλινοί θα αναγκάζονταν να τον στηρίξουν, γιατί οι Αμερικανοί είναι οι σύμμαχοι τους. Και σε αυτή την περίπτωση οι Ισραηλινοί θα τα είχαν καλά με τους Γάλλους και τους Βρετανούς, αλλά όχι με τους Ρώσους. Ενώ τώρα και στην Γαλλία και στην Βρετανία καλλιεργείται πολύ έντονα ο αντι-Σημιτισμός, επειδή οι Ισραηλινοί παίζουν το παιχνίδι των Ρώσων. Αλλά αν οι Ισραηλινοί έπαιζαν το παιχνίδι των Γάλλων και των Βρετανών, που είναι και αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν, θα τους χτυπούσε η Χεζμπολάχ με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Αλλά αυτός είναι ένας άξονας που εξυπηρετεί τους Γάλλους και τους Βρετανούς (Europe First), και όχι τους Αμερικανούς (America First).

Βλέπετε όμως ότι μόλις τα βρήκαν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι με Τραμπ και Πούτιν, δημιουργήθηκε ο άξονας Κατάρ-Ιράν-Τουρκίας, τον οποίο είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν και ο Μακρόν και ο Corbyn, που είναι δύο υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Αλλά ο Μακρόν και ο Κόρμπιν δεν θα έχουν την υποστήριξη του Τραμπ αν το κάνουν αυτό. Και σωστά.
Αν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι ανοίξουν πόλεμο με την Ρωσία, μαζί με την Τουρκία, για να παρασύρουν και τους Αμερικανούς, οι Αμερικανοί θα πρέπει να αφήσουν τους Ρώσους να μακελέψουν τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Και αν μπει στον  πόλεμο και η Κίνα, τότε θα πρέπει να μπούνε και οι Αμερικανοί, και να μακελέψουν την Κίνα μαζί με την Ιαπωνία και την Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου