Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Οι Τρομοκρατικές Επιθέσεις στο Λονδίνο και οι Σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας

Θέλω να γράψω κάποια πράγματα με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγγλία. Να πω ότι παρακολουθώ τις εξελίξεις πολύ λιγότερο σε σχέση με πριν, και ότι λέω το λέω με επιφύλαξη, και πολύ εύκολα μπορεί να πέσω έξω και να επανέλθω με διορθώσεις.
Να ξεκινήσω από κάτι που μου διέφυγε, όπως δυστυχώς πολλά μου διαφεύγουν και θα μου διαφεύγουν πλέον. Στο τέλος του 2016 η Γαλλική Total υπέγραψε με την κρατική εταιρεία του Ιράν συμφωνία για την εκμετάλλευση μέρους των Ιρανικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο South Pars / North Fields.

Το South Pars / North Fields είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον πλανήτη. Στο συγκεκριμένο project η Total  μπήκε με ποσοστό 50.1% η κρατική Κινεζική China National Petroleum Corporation (CNPC) με ποσοστό 30%, και με 20% συμμετέχει το Ιράν.

Επομένως στο τμήμα αυτό του South Pars/ North Fields η Κίνα και το Ιράν έδωσαν στην Total το κουμάντο με 50.1%. Να τονίσω ότι η συμφωνία αφορά σε μέρος του ιρανικού τμήματος του South Pars / North Fields, και όχι σε ολόκληρο το κοίτασμα.

Βλέπε το site της Total “Iran: Total signs Heads of Agreement to develop phase 11 of the giant South Pars gas field”.

Iran: Total signs Heads of Agreement to develop phase 11 of the giant South Pars gas field”
Total has signed a Heads of Agreement (HoA) with the National Iranian Oil Company (NIOC) for the development of phase 11 of South Pars, the world's largest gas field. The South Pars 11 project (SP11) will have a production capacity of 1.8 billion cubic feet per day, or 370 000 barrels of oil equivalent per day. The produced gas will be fed into Iran's gas network.
 Total will operate the SP11 project with a 50.1% interest alongside Petropars (19.9%), a 100% subsidiary of NIOC, and the Chinese state-owned oil and gas company CNPC (30%).

Και φυσικά η Total συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια και στο κομμάτι του κοιτάσματος που βρίσκεται στο Κατάρ. Στα κοιτάσματα του Κατάρ στο South Pars συμμετέχει φυσικά και η αμερικανική Exxon-Mobil, όπως και όλες σχεδόν οι δυτικές εταιρείες.

Η Exxon συμμετέχει επίσης στα κοιτάσματα της Ρωσίας, και γι’ αυτό και ο Rex Tillerson, ο πρώην CEO της Exxon, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να βρει μία λύση στα αντικρουόμενα συμφέροντα του αερίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ιράν+Κατάρ) και της Ρωσίας. Και γι’ αυτό και τον επέλεξε και ο Τραμπ ως Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Tillerson είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, και να μην ακούτε τι λένε οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ως σοβαρούς και αντι-συστημικούς αντιλαμβάνονται τύπους σαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είναι παιδί της μεγαλύτερης Ελληνικής βιομηχανίας της ΔΕΗ. Βλέπε “Οι Μεγαλύτερες Ελληνικές Εταιρείες και η Σχέση τους με τα ΜΜΕ”

Όπως έχω ξαναπεί, με την υποστήριξη του Ομπάμα, αλλά και την υποστήριξη πάρα πολλών άλλων πολιτικών της Ευρώπης, σε μεγάλο βαθμό και της ΕΕ, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ευελπιστεί να δημιουργήσει τον Μουσουλμανικό άξονα, ο οποίος θα λειτουργεί ενάντια στον Ρωσικό άξονα φυσικού αερίου, τον οποίο φοβούνται οι Βρετανοί και οι Γάλλοι.

Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι φοβούνται ότι στο μέλλον ενδεχομένως να έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ενιαίο άξονα Ρωσίας-Γερμανίας, και δεν θέλουν να είναι εξαρτημένοι ενεργειακά από αυτόν τον άξονα. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί και την Μουσουλμανική Αδελφότητα πχ Κατάρ, Τουρκία κλπ. Όταν λέμε Μουσουλμανική Αδελφότητα εννοούμε την ιδεολογία του Ισλαμικού σοσιαλισμού, η οποία είναι πολύ κοντά στη αριστερή ιδεολογία. Το μεγαλύτερο κανάλι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι το κανάλι του Εμίρη του Κατάρ το Aljazeera.

Εικόνα Ο Άξονας του Αερίου της Μουσουλμανικής ΑδελφότηταςΌπως έχω ξαναπεί, στο σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ήταν να ρίξουν η Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ στην Σαουδική Αραβία τους Σαούντ, και στην Αίγυπτο τους σοσιαλιστές, αλλά και τον φιλο-δυτικό Ιορδανό μονάρχη, και να ανεβάσουν παντού την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Και φυσικά να ξεσηκώσουν και στην Σουνιτική Συρία τους Σουνίτες, και να ανεβάσουν και εκεί την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αυτά τώρα δεν είναι τίποτα θεωρίες συνωμοσίας. Τα ζείτε και τα βλέπετε μπροστά στα μάτια σας να συμβαίνουν, και δεν δικαιούστε πλέον να τα θεωρείτε θεωρίες συνωμοσίας. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΠΛΕΟΝ. Βλέπε “Το Δόγμα Τραμπ για την Μέση Ανατολή”.

Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση, και ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει το ίδιο. Αν βέβαια το τολμήσει ο Τραμπ θα γίνει πόλεμος στις ΗΠΑ γιατί θα ξεσηκωθούν όλοι οι αριστεροί. Βλέπε Daily Wire Good News: Trump Prepares To Label Muslim Brotherhood A ‘Terror Organization”, Νοέμβριος 2016

Την Μουσουλμανική Αδελφότητα αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση εκτός από τους Ρώσους και η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Συρία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Βλέπε Wikipedia “Muslim Brotherhood : Designation as a Terrorist Organization”

Εικόνα Μουσουλμανική Αδελφότητα
Χάρτης Τα 2 Μεγαλύτερα Κοιτάσματα Φυσικού Αερίου στον Κόσμο

South Pars/North Fields (Κατάρ-Ιράν) και Galkynysh (Τουρκμενιστάν)Να πω επίσης, ότι η Ιταλική ΕΝΙ ενδιαφερόταν να κάνει επένδυση δισεκατομμυρίων  δολαρίων στα Ιρανικά κοιτάσματα. Βλέπε  ENI REPORTEDLY PROPOSES $4BN INVESTMENT IN IRAN'S SOUTH PARS PROJECT”.

Και οι Ιταλοί υπέγραψαν με τους Ιρανούς συμβόλαια δισεκατομμυρίων. Δεν ξέρω μήπως στις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που υπέγραψαν οι Ιταλοί με το Ιράν συμπεριλαμβάνεται και κάποια συμφωνία για το αέριο του South Pars/North Fields. Οι συμφωνίες σίγουρα αφορούσαν τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν.

Ο Ματέο Ρέντζι είναι ένας πολιτικός πολύ φιλικός προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι ήταν για την Ιταλία ότι ο Τραμπ για τις ΗΠΑ, και υποστήριζε την γραμμή ΕΕ-Ρωσίας, λέγοντας μάλιστα ότι η Ρωσία έπρεπε να μπει στην ΕΕ. Βλέπε Russia Today (RT) “Berlusconi wants Russia to join EU”, 2008.

Στην Ιταλία έχουν ήδη έτοιμο τον Μπέμπε Γκρίλο, του οποίου η γυναίκα είναι Ιρανή, και είναι και αυτός πολύ φιλικός προς το Ιράν, την Χεζμπολάχ και την Χαμάς, άσχετα αν χρησιμοποιεί και την ρητορική κατά των μεταναστών στην Ιταλία.

Ο Γκρίλο είναι όπως έχω πει κάτι σαν την Χρυσή Αυγή. Πολύ κοντά στο Ιράν και την Χεζμπολάχ, αλλά με αντι-μεταναστευτική ρητορική. Με την διαφορά ότι ο Γκρίλο δεν έχει τον περιορισμό που έχει η Χρυσή Αυγή λόγω της συμμαχίας μας με την Ρωσία. Ο Γκρίλο αν θέλει μπορεί να τα έχει καλά με την Ρωσία, ή  αν θέλει μπορεί να μην τα έχει καλά με την Ρωσία, κάτι πολύ δυσκολότερο για την Ελλάδα, λόγω της συμμαχίας μας με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας. Αν και στην Ελλάδα βλέπετε ότι οι αριστεροί επιτίθενται πλέον ανοιχτά στην Ρωσία, πολλές φορές παριστάνοντας τους φιλο-Αμερικάνους, χωρίς ποτέ να λένε καλή κουβέντα για τις ΗΠΑ, αφού στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρουν οι συνεργασίες τους είτε με την Κίνα, είτε με την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Απλά για να πουλήσουν αντι-Ρωσία χωρίς να καρφωθούν πουλάνε φιλο-Αμερικανιά.

Να πω επίσης ότι σε σχέση με την Ρωσία, η Ιταλία δεν είναι στην ίδια φάση με την Γαλλία και την Βρετανία, και έχει με την Ρωσία πολύ καλύτερες σχέσεις. Σκεφτείτε την Ιταλία να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους Αγγλογάλλους και την Ελλάδα όσον αφορά τις σχέσεις της με την Ρωσία. Ούτε τόσο εχθρική ούτε τόσο φιλική. Κάπου ανάμεσα. Η Ιταλία αγοράζει πολύ φυσικό αέριο από την Ρωσία ήδη, μαζί έχουν τον Blue Stream (Ρωσία-Τουρκία), ενώ οι Γάλλοι βασίζονται στην πυρηνική ενέργεια, χωρίς εισαγωγές από την Ρωσία, και οι Βρετανοί σε εισαγωγές LNG από το Κατάρ.

Πριν συνεχίσω, να πω ότι όλα αυτά που ακούτε για την κλιματική αλλαγή, κάθε άλλο παρά άσχετα με αυτά που λέω είναι. Ο λόγος είναι ότι το αέριο είναι πολύ φιλικότερο από τον άνθρακα και το πετρέλαιο για το περιβάλλον, και αν υποστηρίζεις την κλιματική αλλαγή υποστηρίζεις ουσιαστικά την μεγαλύτερη χρήση του αερίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Υποστηρίζεις και το να μην εκμεταλλευτούν οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί τα κοιτάσματα τους στον Αρκτικό Ωκεανό, να μην γίνει ο αγωγός που θα μεταφέρει τα σχιστολιθικά αποθέματα του Καναδά στον Κόλπο του Μεξικού, κάτι που θα πλήξει την Κούβα, κλπ κλπ κλπ. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, και θα έχετε προσέξει ότι ποτέ δεν ακούτε τίποτα για την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής παγκοσμίως, ενώ είναι πολύ μικρότερη οικονομία από τις ΗΠΑ. Σκεφτείτε δηλαδή πόσο περισσότερο ρυπαίνει από τις ΗΠΑ, αφού έχει πολύ μικρότερη οικονομία και πολύ περισσότερους ρύπους. Βλέπε “Η Γεωπολιτική της Κλιματικής Αλλαγής”

Η Κίνα έχει ΑΕΠ 11 τρις δολάρια, σε σχέση με τα 18 τρις των ΗΠΑ, και όμως είναι με διαφορά πρωταθλήτρια στους ρύπους. Ακούτε κανέναν στην Ελλάδα να την κατηγορεί? Μπα. Βλέπετε ότι με την μισή οικονομία από τις ΗΠΑ η Κίνα ρυπαίνει το περιβάλλον κατά το διπλάσιο σχεδόν σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Εικόνα Η Πρωταθλήτρια στους Ρύπους ΚίναΓιατί τα λέω τώρα όλα αυτά. Είχα γράψει τις προάλλες για τις Βρετανικές εκλογές, οι οποίες έρχονται σε λίγες μέρες (8 Ιουνίου 2017). Έλεγα λοιπόν σε εκείνο το κείμενο ότι ίσως η Μέι πηγαίνει σε εκλογές για να αναλάβει ο Jeremy Corbyn πρωθυπουργός, ώστε οι Βρετανοί να έχουν την υποστήριξη των Ρώσων στον πόλεμο που έχουν με την Ισπανία στο Γιβραλτάρ. Βλέπε “Το Brexit, ο Πόλεμος για το Γιβραλτάρ και οι Βρετανικές Εκλογές”.

Σε κάποια πράγματα έχω πέσει σίγουρα μέσα, αλλά ίσως σε κάποια πράγματα να έπεσα έξω. Σίγουρα έπεσα μέσα στο ότι η Τερέζα Μέι ήξερε ότι η διαφορά με τον Jeremy Corbyn θα μειωνόταν, άσχετα αν μας έλεγαν ότι η διαφορά ήταν στις 20 και στις 25 μονάδες. Η Μέι σίγουρα γνώριζε ότι ο Corbyn μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, αφού πρόκειται για έναν παραδοσιακό αριστερό πολιτικό, και ότι αν ήθελε θα μπορούσε να κλείσει την ψαλίδα. Το κόμμα της Μέι είχε αυτοδυναμία, και είχε ακόμη τρία χρόνια στην εξουσία, μέχρι το καλοκαίρι του 2020, αφού στην Αγγλία η θητεία είναι 5ετής. Αλλά η Μέι πήγε λέει σε εκλογές για να κάνει λέει την αυτοδυναμία πιο αυτοδυναμία κλπ κλπ κλπ. Για να γίνει η αυτοδυναμία αυτοδυναμιότερη.

Έλεγα λοιπόν στο παραπάνω κείμενο ότι ίσως η Βρετανία θέλει την στήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ισπανία για το Γιβραλτάρ, όπου τα Ρωσικά υποβρύχια κόβουν βόλτες γύρω από το Βρετανικό Ναυτικό και ανεφοδιάζονται από την Ισπανία, τρομοκρατώντας τους Βρετανούς. Είναι οπωσδήποτε μία πιθανότητα.

Ο Jeremy Corbyn υποστήριζε σε όλη του την διαδρομή την προπαγάνδα της KGB, και ήταν πολύ φιλικός απέναντι στον IRA, τον οποίο υποστήριζε ο Καντάφι, αλλά και πολύ κοντά στην Αργεντινή στον πόλεμο Αργεντινής-Αγγλίας για τα Falklands, λέγοντας ότι οι Βρετανοί έπρεπε να δώσουν τα νησιά στην Αργεντινή και να εγκαταλείψουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα.

Επομένως είναι μία λογική σκέψη αυτή που έκανα, ότι χωρίς αυτοδυναμία, ο Κόρμπιν θα μπορεί να ενισχύσει της θέσεις της Βρετανίας, υπό την επιτήρηση των υπολοίπων κομμάτων που θα μπορούν να τον ρίξουν. Αν και έκανε ήδη στροφή σε κάποια θέματα πχ είπε ότι σαν πρωθυπουργός θα υπερασπίσει τα Falklands από την Αργεντινή.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο Jeremy Corbyn είναι ορκισμένος φίλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ιράν. Αυτή είναι άλλωστε η τάση στην αριστερά στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Οι αριστεροί είναι πλέον πολύ περισσότερο σύμμαχοι της Κίνας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας παρά σύμμαχοι της Ρωσίας. Όσο φυσικά υπήρχε ο άξονας της Κόκκινης Τζιχάντα (Ρωσία- Ιράν) υποστήριζαν και την Ρωσία.

Επομένως αν ο Corbyn γίνει πρωθυπουργός, και αρχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ και να παίρνει το μέρος του Ιράν και της Χεζμπολάχ, τι θα κάνει η Ρωσία? Είναι αυτό που είχα πει ότι θα μπορούσε να κάνει και η Γαλλία. Θα ακολουθήσει η Ρωσία τον Jeremy Corbyn κάνοντας επίθεση στο Ισραήλ, χαλώντας την συμμαχία της με τον Τραμπ, ή θα εξευτελιστεί στους παραδοσιακούς συμμάχους της τους Άραβες, παρακολουθώντας τους Βρετανούς να υπερασπίζονται με μεγαλύτερο σθένος τους Παλαιστινίους?

Να πω ότι ο όρος Παλαιστίνιος κακώς σημαίνει Άραβας Μουσουλμάνος, γιατί Παλαιστίνη ονόμαζαν την περιοχή οι Ρωμαίοι, όταν υπήρχαν μόνο Χριστιανοί και Εβραίοι, πριν γεννηθεί το Ισλάμ. Αλλά δυστυχώς οι διανοούμενοι έχουν επιβάλλει ο όρος Παλαιστίνιος να σημαίνει Άραβας Μουσουλμάνος, ώστε αυτομάτως οι Άραβες Μουσουλμάνοι να θεωρούνται νόμιμοι ιδιοκτήτες της περιοχής. Και όταν κάτι επιβάλλουν οι διανοούμενοι είσαι αναγκασμένος να το ακολουθείς, και δυστυχώς αυτό κάνω κι εγώ πολλές φορές, γιατί δεν μπορώ κάθε φορά να γράφω αυτή την ένσταση. Κάποιες φορές την γράφω κάποιες όχι.

Κοκλούζιο

Παρόλο λοιπόν που εμμένω στην άποψη μου ότι η Τερέζα Μέι πήγε σε εκλογές για να υποστηρίξει την Βρετανική εξωτερική πολιτική, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν οι εκλογές αυτές είναι μία επίθεση φιλίας προς την Ρωσία, ή αν είναι μία πραγματική επίθεση προς την Ρωσία.

Σκεφτείτε το εξής. Πρωθυπουργός στην Μεγάλη Βρετανία ο Κόρμιν, Πρόεδρος στην Γαλλία ο Μακρόν, και οι δύο πολύ φιλικοί προς την Κίνα και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και πρωθυπουργός στην Ιταλία ο Μπέμπε Γκρίλο. Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία θα υποστηρίζουν την Κίνα και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και θα χτυπάνε τους Ισραηλινούς στο Παλαιστινιακό. Τι θα κάνει η Ρωσία? Ή θα πρέπει να τους ακολουθήσει, χτυπώντας το Ισραήλ και χαλώντας την σχέση της με τον Τραμπ, ή θα πρέπει να εξευτελιστεί. Ή το ένα ή το άλλο.

Θα έλεγα ότι ο Κόρμπιν έρχεται για να βελτιώσει τις σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας-Ρωσίας, αλλά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Βρετανία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, αλλά το αντίθετο. Μέχρι τώρα τα τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν ως στόχο την Γαλλία και την Τουρκία, που ήταν οι χώρες που προσπαθούσαν να ανεβάσουν στην Συρία την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Το ότι οι επιθέσεις μεταφέρθηκαν στην Βρετανία είναι περίεργο, και δεν δείχνει βελτίωση των σχέσεων Βρετανίας-Ρωσίας.

Κλείνοντας, οφείλω να πω ότι το τι ακριβώς συμβαίνει δεν το γνωρίζω, και θα το δούμε στο μέλλον, καθώς οι χώρες θα τοποθετούνται και θα ξανατοποθετούνται πάνω στην σκακιέρα, ανάλογα με τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Θέλω να πω ότι και οι Βρετανοί δεν έχουν βγάλει ένα βιβλιαράκι που λέει “θα κάνουμε αυτό και αυτό κλπ”. Σκάκι είναι. Κινείσαι, και στην συνέχεια περιμένεις να κινηθεί ο επόμενος για να δεις πως θα ξανακινηθείς.

Και ούτε και λέω ότι οι Ρώσοι έδωσαν εντολή για την επίθεση. Αλλά οι σύμμαχοι των Ρώσων είναι πάντα οι εξπέρ στην τρομοκρατία.

Να πω και κάτι για το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Εγώ πάντα λέω ότι η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης, το οποίο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης κυβερνά η KGB. Αλλά όπως έχω ξαναπεί οι Ρώσοι έσπασαν την Σοβιετική Ένωση για να εξάγουν τα κοιτάσματα της Δυτικής Σιβηρίας στην Δυτική Ευρώπη. Όταν τους λες ότι θέλεις να χτυπήσεις τα συμφέροντα τους στην ΕΕ, χρησιμοποιώντας μάλιστα παραδοσιακούς δορυφόρους τους, όπως πχ την Συρία, την Γεωργία και την Ουκρανία, τότε τους κάνεις να νοιώθουν περίεργα. Και επειδή δεν είναι και τα πιο ήσυχα παιδιά, όταν νοιώθουν περίεργα κάνουν μαλακίες.

ΧάρτηςΘα μου πεις τώρα “μα εσύ είσαι με την Ρωσία και όχι με την Μουσουλμανική Αδελφότητα”. Σίγουρα προτιμώ την Ρωσία και όχι την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά εγώ δεν είμαι με την Ρωσία. Εγώ είμαι με την ΕΕ, με το ΝΑΤΟ και με τις ΗΠΑ. Αλλά φυσικά και προτιμώ την Ρωσία από την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Σίγουρα η απόφαση του Τραμπ για την Συμφωνία του Παρισιού βοηθά την Ρωσία και όχι την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αφού μειώνει την ανάγκη της ΕΕ για αέριο, οπότε θα μπορεί να γίνεται μεγαλύτερη χρήση του Ρωσικού πετρελαίου, και του πετρελαίου γενικότερα, και θα μειωθεί η σημασία των αγωγών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Βλέπε επίσης
Jeremy Corbyn : Ανάμεσα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Ρωσία”

http://iakovosal.blogspot.gr/2017/06/jeremy-corbyn.html

Βλέπε επίσης
“Η Συνεργασία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας στον Αρκτικό Ωκεανό”
http://iakovosal.blogspot.gr/2017/06/blog-post_82.html


Iran: Total signs Heads of Agreement to develop phase 11 of the giant South Pars gas field”
Total has signed a Heads of Agreement (HoA) with the National Iranian Oil Company (NIOC) for the development of phase 11 of South Pars, the world's largest gas field. The South Pars 11 project (SP11) will have a production capacity of 1.8 billion cubic feet per day, or 370 000 barrels of oil equivalent per day. The produced gas will be fed into Iran's gas network.
 Total will operate the SP11 project with a 50.1% interest alongside Petropars (19.9%), a 100% subsidiary of NIOC, and the Chinese state-owned oil and gas company CNPC (30%).

ENI REPORTEDLY PROPOSES $4BN INVESTMENT IN IRAN'S SOUTH PARS PROJECT”

Berlusconi wants Russia to join EU”, 2008Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου