Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Πολωνία VS Ισραήλ

Και στις σχέσεις τους με την Πολωνία οι Ισραηλινοί πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω της συνεργασίας τους με την μεγάλη εχθρό της Πολωνίας την Ρωσία. Οι Πολωνοί δεν συγχωρούν τις αγριότητες που υπέστησαν από τους Γερμανούς Ναζί στο δυτικό τους τμήμα, και από τους Ρώσους Κομμουνιστές στο ανατολικό τους τμήμα, όταν οι Γερμανοί Ναζί και οι Ρώσοι Κομμουνιστές συμμάχησαν την περίοδο 1939-1941.

Οπως λοιπόν ακριβὠς συμβαίνει στην Βρετανία με τον Jeremy Corbyn, έτσι και η η Πρωθυπουργός της Πολωνίας είπε κατά την επίσκεψη της στο Αουσβιτς, ότι μία χώρα πρέπει να κάνει ότι πρέπει για να υπερασπιστεί τους πολίτες της.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι Πολωνοί δεν μπορούν να παίξουν το χαρτί που μπορούν να παίξουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, όπου ζουν περίπου 450 και 400 χιλιάδες Γάλλοι και Βρετανοί Εβραίοι αντίστοιχα, γιατί οι Πολωνοί καθάρισαν τους Πολωνούς Εβραίους κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα περισσότερα θύματα του Ολοκαυτώματος ήταν Πολωνοί (3.000.000), και σήμερα ζούνε στην Πολωνία μόνο 3.000 Πολωνοί Εβραίοι. Επομένως, ακόμη και να θέλουν οι Πολωνοί να παίξουν το παιχνίδι των Γάλλων και των Βρετανών, δεν μπορούν να το κάνουν. Και ούτε και έχουν το διπλωματικό εκτόπισμα που έχουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι η Πολωνία μία πολύ σημαντική χώρα. Αλλά αν ξεσπάσει κάποιος πόλεμος Γαλλίας-Βρετανίας εναντίον Ρωσίας-Γερμανίας, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι Γερμανοί και οι Ρώσοι θα είναι να πάρουν την Πολωνία μέσα σε λίγες μέρες.


 https://www.thoughtco.com/number-of-jews-killed-during-holocaust-by-country-4081781


https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_population_by_country

Το παράδοξο είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου ενώ είμαστε η πιο αντι-Σημιτική χώρα του μη Μουσουλμανικού κόσμου, με την Γαλλία να βρίσκεται στην δεύτερη θέση αλλά πολύ πίσω, ο αντι-Σημιτισμός θα ακολουθήσει καθοδική πορεία, λόγω του αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και του ενεργειακού άξονα Ιταλίας-Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
2 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://imgur.com/uaEHxgg

  from
  Virtually Jewish: Reinventing Jewish Culture in Europe (University of California Press, 2002), p.247

  http://ruthellengruber.com/blog/about-ruth/about/

  ΑπάντησηΔιαγραφή