Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Η Γεωστρατηγική της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Μακρόν θα κερδίσει και την βουλή, και το κόμμα της Λε Πεν που είναι πολύ κοντά στην Ρωσία θα έχει μικρή δύναμη. Βλέπε Reuters “Macron aims to consolidate power as France elects parliament”, Ιούνιος 2017.Ο εχθρικός στην Ρωσία και τον Τραμπ Μακρόν, θα είναι ο απόλυτος άρχοντας, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν μπροστά τον επίσης υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Jeremy Corbyn, ώστε να σχηματιστεί ο άξονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ-Ιράν-Τουρκία), ο οποίος θα έχει την υποστήριξη των Γάλλων και των Βρετανών. Μπορούν και οι Ιταλοί αν θέλουν να βγάλουν μπροστά των Μπέμπε Γκρίλο, του οποίου η γυναίκα είναι Ιρανή και είναι επίσης υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, άσχετα αν όπως και η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί αντι-μεταναστευτική ρητορική.

Η Theresa May είχε άλλα 3 χρόνια αυτοδυναμίας, αλλά πήγε υποτίθεται σε εκλογές για να κερδίσει με 25-30% διαφορά και να έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτοδυναμία, και έχασε την αυτοδυναμία, και είναι αναγκασμένη να συγκυβερνήσει με το μικρό Ιρλανδικό κόμμα, το οποία διαφωνεί σε αρκετά πράγματα με την May, πχ είναι πολύ πιο soft στο θέμα του Brexit, και μπορεί να ρίξει την May ανά πάσα στιγμή.

Άρα οι Βρετανοί έχουν αν επιθυμούν την δυνατότητα να βγάλουν τον Jeremy Corbyn πρωθυπουργό με την στήριξη των Liberal Democrats, το Βρετανικό Ποτάμι, και των Σκωτσέζων. Και την ανοχή του κόμματος της May. Και ο Jeremy Corbyn και ο Emmanuel Macron είναι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σκληροί επικριτές του προέδρου Τραμπ, και θέλουν στενές σχέσεις με την Κίνα. Βλέπε το Κινεζικό Xinhua NetUK opposition leader promises to seek stronger ties with China if elected”, Μάιος 2017

Και το επίσης Κινεζικό Global Times “Macron good for China ties”, Μάιος 2017.

Επομένως βλέπετε ότι υπάρχει ο άξονας του αερίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή Κατάρ-Ιράν-Πακιστάν (για Κίνα) και Κατάρ-Ιράν-Τουρκία (για Ευρώπη), και θα υπάρχουν στην Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία ο Μακρόν και ο Corbyn, δύο φανατικοί υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.O Μακρόν κυρίως του Αραβικού σκέλους (Κατάρ) ενώ ο Corbyn του Ιρανικού σκέλους. Αλλά όπως έχω ξαναπεί ο Μακρόν ήταν αυτός που ως υπουργός οικονομικών του Ολάντ υπέγραψε συμβόλαια δισεκατομμυρίων με το Ιράν, και οι Γάλλοι έχουν πλέον επαφές και με το Ιράν, και η Γαλλική Total ανέλαβε και το Ιρανικό κομμάτι του South Pars/North Field. Βλέπε το site της Total “Iran: Total signs Heads of Agreement to develop phase 11 of the giant South Pars gas field”, Νοέμβριος 2016.

Το να υπάρξει σύγκρουση Γαλλίας-Ρωσίας όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ άσχημο για την Ελλάδα, γιατί πρόκειται για δύο συμμάχους μας. Επομένως ναι μεν δεν γουστάρουμε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί. Το καλό είναι ότι ούτε οι Γερμανοί γουστάρουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Οι Γερμανοί θα προτιμούσαν να στέλνουν αυτοί το Ρωσικό αέριο στην Γαλλία και την Βρετανία  με τους Nord Stream, κάτι που θα αναβάθμιζε κατακόρυφα το γεωπολιτικό τους εκτόπισμα, αλλά με το δίκιο τους και οι Γάλλοι και οι Βρετανοί δεν θέλουν να είναι εξαρτημένοι από τον  Ρωσο-Γερμανικό άξονα, ο οποίος τους διέλυσε το 1939 όταν οι Γερμανοί Ναζί συμμάχησαν με τους Ρώσους Κομμουνιστές.

 Και γι’αυτό και όπως έχω πει οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες κάθονται στον πάγκο από τότε που υπέγραψαν με τους Ρώσους τον Nord Stream το 2005, και θα βγούν μπροστά, μαζί και με το AFD ενδεχομένως, το Γερμανικό ΑΝΕΛ, μόνο όταν οι Γάλλοι τρίξουν τα δόντια στην Γερμανία. Το αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής είναι το National Democratic Party, το οποίο είναι ναζιστικό και πολύ κοντά στο Ιράν. Ενώ το AFD που τώρα έχει περίπου 10% είναι φιλο-Ρωσικό κυρίως.

Αλλά το πλάνο ας πούμε της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι να στηριχθεί από Γαλλία-Βρετανία-Τουρκία-Ιράν-Κίνα, όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη. Κάτι που δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ανακηρύξουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα σε τρομοκρατική οργάνωση, στον δρόμο που χάραξε η Ρωσία. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει ο άξονας ΕΕ-Κίνα απέναντι στον άξονα Ρωσίας-ΗΠΑ.

Το πρόβλημα για την Γαλλία και την Βρετανία είναι ότι ο Τραμπ προς το παρόν δεν τα έχει σπάσει με τους Κινέζους. Το αντίθετο μάλιστα ο Τραμπ τα έχει πάει πολύ καλά με τους Κινέζους στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις. Άρα δεν ξέρω πόσο διατεθειμένοι θα είναι οι Κινέζοι να χτυπήσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία θίγει τα συμφέροντα τους. Και σίγουρα τους εξυπηρετεί και αυτούς ο άξονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Σίγουρα το θέλουν θέλω να πω, αλλά κάτι τέτοιο θα έχει και μεγάλο κόστος για τους Κινέζους, που είναι μαθημένοι να βλέπουν τους Αμερικανούς να σκοτώνονται με τους Ρώσους και να ρουφάνε χαλαρά το fredo τους. Αυτή η εποχή όμως τελείωσε για την Κίνα από την στιγμή που οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν την στρατηγική που ακολουθούν από το 1979, και αντί να βλέπουν την Κίνα ως συνέταιρο εναντίον των Σοβιετικών, βλέπουν την Ρωσία ως σύμμαχο εναντίον των Κινέζων.

“Macron aims to consolidate power as France elects parliament”, Ιούνιος 2017

Iran: Total signs Heads of Agreement to develop phase 11 of the giant South Pars gas field”, Νοέμβριος 2016

UK opposition leader promises to seek stronger ties with China if elected”, Μάιος 2017

“Macron good for China ties”, Μάιος 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου