Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Μακρόν VS Πούτιν


Ο Μακρόν κατά την διάρκεια των εκλογών απαγόρευσε στα Ρωσικά κρατικά RT και Sputnik την πρόσβαση στο επιτελείο του, λέγοντας ότι κάνουν προπαγάνδα εναντίον του.

Τώρα συναντήθηκε με τον Πούτιν και είπε ότι η Γαλλία και η Ρωσία που βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα στην Συρία θα πρέπει να συνεργαστούν. Αυτό μοιάζει με μία στάση που βρίσκεται ανάμεσα στην πολιτική του Ολάντ και της Λε Πεν στο θέμα της Συρίας. Ο Ολάντ στήριξε την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Συρία ενώ η Λε Πεν έλεγε ότι η Γαλλία θα έπρεπε να αφήσει την Συρία στην Ρωσία και σε αντάλλαγμα η Ρωσία να σταματούσε να ενοχλεί την Γαλλία στην Βόρεια Αφρική.

Αλλά μετά την συζήτηση με τον Πούτιν ο Μακρόν πάλι κατηγόρησε τo RT και το Sputnik για εις βάρος του προπαγάνδα. Αλλά με Τραμπ ο Μακρόν αναγκαστικά θα ακολουθήσει πιο ήπια στάση απέναντι στην Ρωσία στο θέμα της Συρίας. Αν δεν θέλουν τράβαλα εννοώ.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Ρωσία πουλάει ελάχιστο αέριο και πετρέλαιο στην Γαλλία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με την Γερμανία και την Ολλανδία. Άρα αν οι Γάλλοι δεν ενοχλούν τους Ρώσους και οι Ρώσοι μπορούν να μην ενοχλούν τους Γάλλους στην Βόρεια Αφρική.

“After Talks With Putin, Macron Accuses Russian State Media Of Spreading 'Propaganda'”
http://www.globalsecurity.org/wmd/library/news/france/france-170529-rferl01.htm?_m=3n%2e002a%2e2025%2ekr0ao08rzq%2e1v2s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου