Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Ρωσία VS Γεωργία : International Reactions


Η Γεωργία, πρώην αποικία της Σοβιετικής Ένωσης, και είναι μεγάλη πληγή για την Ρωσία. Από την Γεωργία μπορεί να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου White Stream (Τουρκμενιστάν-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας-Ρουμανίας-Ουκρανίας), αλλά και να πηγαίνει στην Ευρώπη το πετρέλαιο του Καζακστάν, παρακάμπτοντας την Ρωσία και την Τουρκία. Το αποτέλεσμα ήταν η Ρωσία να κάνει ντου στην Γεωργία το 2008, την οποία το ΝΑΤΟ ήθελε να εντάξει στους κόλπους του.Όπως θα διαβάσετε στην Wikipedia, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, η Ρουμανία και η Ουκρανία υποστήριξαν την Γεωργία στον πόλεμο, παρόλο που δεν τόλμησαν να χτυπήσουν την Ρωσία στα χωράφια της.

Η Τουρκία προσπάθησε να παρασιτήσει την ουδέτερη, και γιατί δεν ήθελε να δυσαρεστήσει το ΝΑΤΟ, αλλά και επειδή έχει τεράστια ανάγκη την Γεωργία για να φτάνει στο Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν, αφού η Αρμενία είναι ένας Ρωσικός βράχος που την μπλοκάρει.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα συμφέροντα και της Τουρκίας και της Ρωσίας θίγονται από την Γεωργία και τον White Stream, και γι’αυτό και οι Τούρκοι παρίσταναν όπως θα διαβάσετε τους ψευτοουδέτερους. Οι Τούρκοι σίγουρα δεν θέλουν την Γεωργία στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, αλλά δεν την θέλουν και ανεξάρτητη από την Ρωσία και την Τουρκία.

International reaction to the Russo-Georgian War


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου