Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Η Ηρωίνη στις ΗΠΑ


Μέχρι πριν κάποια χρόνια η ηρωίνη στις ΗΠΑ προέρχονταν από το Golden Triangle, την περιοχή κάτω από την Κίνα (Λάος, Ταϊλάνδη, Μιανμάρ). Βλέπε εικόνα στα σχόλια. 

Η κόκα φυσικά από την Κολομβία και την FARC. Σήμερα όμως η ηρωίνη και τα συνθετικά ναρκωτικά στις ΗΠΑ προέρχονται από το Μεξικό, και σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζονται από τις Κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ η κόκα εξακολουθεί να προέρχεται κυρίως από την Κολομβία. Και όλη η κουβέντα που ακούτε για το τείχος με το Μεξικό έχει να κάνει με τις συμμορίες που ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών και υποστηρίζονται από την Κίνα, την Ρωσία, την Βενεζουέλα, την Συρία, την Κούβα, την Βόρεια Κορέα και την Χεζμπολάχ.

Και το πάτημα όλων αυτών όπως καταλαβαίνετε ήταν η Φλόριντα, στα σύνορα με την Κούβα. αλλά λόγω των μικρών θαλάσσιων συνόρων οι δρόμοι των ναρκωτικών μεταφέρθηκαν στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια, γιατί είναι και χερσαία και πολύ μεγαλύτερα και είναι πολύ δυσκολότερο να φυλαχτούν. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι παίκτες, πχ Βολιβία, Νικαράγουα, Συρία, Βόρεια Κορέα κλπ. Ανέφερα τους σημαντικότερους παίκτες.

Στην Ελλάδα όπως καταλαβαίνετε τα ναρκωτικά των καρτέλ που υποστηρίζονται από τον Ρωσο-Κινεζικό-Σιιτικό-Λατινοαμερικάνικο άξονα μπαίνουν από τον Λίβανο και την Λιβύη στην Κύπρο και την Κρήτη, και τα ναρκωτικά του PKK μπαίνουν από την Βόρεια Ελλάδα, αφού το PKK συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία. Να πω για μία ακόμη φορά ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις φυλακές τύπου Γ, τις φυλακές τρομοκρατών που άνοιξε η ΝΔ, για να διευκολύνει την συνεργασία της μαφίας και των τρομοκρατών που είναι η νέα τάση τα τελευταία χρόνια.

Και έχετε υπόψη σας ότι αυτοί τρώγονται και μεταξύ τους, δεν τρώγονται μόνο με τις συμμορίες που υποστηρίζουν οι Σουνίτες. Πχ ο Καντάφι με τον Άσαντ ήταν σύμμαχοι των Ρώσων και των Ιρανών, αλλά δεν είχαν τα ίδια συμφέροντα. Ο Καντάφι πουλούσε πετρέλαιο και αέριο στην Γαλλία και την Ιταλία, ο Άσαντ ήθελε να βγάλει το Ιράν στην Μεσόγειο, και οι Ρώσοι επίσης πουλάνε πετρέλαιο και αέριο στην Ευρώπη.

Θέλω να πω ότι όταν σκοτώνονται μεταξύ τους συμμορίες δεν σημαίνει ντε και καλά ότι αυτό συμβαίνει επειδή συγκρούονται δύο διαφορετικά μπλοκ, πχ Σαουδάραβες-Ιρανοί. Μπορεί να σκοτώνονται και εντός του ίδιου μπλοκ διαφορετικές χώρες. Φυσικά η λογική λέει ότι οι συγκρούσεις των συμμοριών συνήθως αφορούν αντίπαλες πλευρές, πχ Χεζμπολάχ-Ταλιμπάν κλπ.

"America’s Heroin Epidemic Starts in Mexico"
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-03/america-s-heroin-epidemic-starts-in-mexicoΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου