Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Σουηδία : Το Προτεκτοράτο του Κατάρ στην Σκανδιναβία


Το Κατάρ εγκαινίασε στην Σουηδία το μεγαλύτερο τέμενος της Σκανδιναβίας, για το οποίο δαπανήθηκαν από τα κρατικά ταμεία του Κατάρ περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια. Το τέμενος θα λειτουργήσει εφεξής ως η βάση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Σκανδιναβία.

Η πρώτη φεμινιστική κυβέρνηση της Σουηδίας, η οποόια τριγυρνάει με άνεση στο Ιράν με τις μαντίλες, αποκαλεί το τέμενος “πολιτισμικό κέντρο”, προκειμένου να μην προκαλεί τους Σουηδούς. Οι Σουηδοί έχουν επίσης έχουν πολύ εχθρικές σχέσεις με την Ρωσία, η οποία έχει αναγνωρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Οι Σουηδοί αναγνώρισαν επίσης Παλαιστινιακό κράτος, και οι Ισραηλινοί διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Σουηδία, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να έρθουν σε πολύ δύσκολή θέση, αφού οι Ρώσοι είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των αντιπάλων του Ισραήλ, αλλά τώρα συνεργάζονται με το Ισραήλ εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Τουρκία-Κατάρ).

Η πρώτη φεμινιστική κυβέρνηση της Σουηδίας ξεπέρασε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, παίρνοντας στην Σουηδία περίπου 300 χιλιάδες λαθρομετανάστες, σε έναν πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θυμάστε ότι ο Τραμπ ανέφερε την Σουηδία ως παράδειγμα προς αποφυγήν στο θέμα της μετανάστευσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα στον Τραμπ και την πρώτη φεμινιστική κυβέρνηση της Σουηδίας.

Η Ελληνική αριστερά έχει την ίδια ακριβώς συμμαχία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ένα τμήμα της με τον άξονα Τουρκίας- Κατάρ, και ένα άλλο τμήμα της με το Ιράν, αλλά αντιμετωπίζει τον περιορισμό της συμμαχίας της Ελλάδας με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας.

Αλλά βλέπετε ότι πολλοί αριστεροί κατηγορούν πλέον ανοιχτά την Ρωσία, , παίρνοντας το μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία ο Τραμπ απειλεί να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση και στις ΗΠΑ. Κάποιοι από αυτούς παριστάνουν τάχα μου τους φιλο- Αμερικανούς, χωρίς ποτέ να λένε καμία καλή κουβέντα για τις ΗΠΑ. Ενώ είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους τα έπαιρναν από τους επιχειρηματίες που στήριζε η KGB και ο Καντάφι. Τα ορφανά της KGB από το 1991 και μετά.

Παρόλα αυτά, στα ενεργειακά η ΔΕΗ θίγεται από την ΕΕ όπως και η Gazprom, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί στενά με την Ρωσία εναντίον της ΕΕ, ενώ η Σουηδία έχει συνεργαστεί στενά με την ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, παρόλο που και ο μικρός ΣΥΡΙΖΑ ήταν παιδί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Επομένως η περίπτωση της πρώτης φοράς αριστερά και της πρώτης φεμινιστικής κυβέρνησης είναι τελείως διαφορετικές λόγω της διαφορετικής πραγματικότητας της Ελλάδας και της Σουηδίας. Αλλά φυσικά υπάρχουν και μεγάλες ομοιότητες γιατί η συμμαχία της αριστεράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με την Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μία πραγματικότητα που σαρώνει όλες τις χώρες. Έτσι δεν υπάρχουν στην αριστερά στην Ευρώπη διαφοροποιήσεις στο θέμα του Ιράν και του Κατάρ, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο θέμα της Ρωσίας, την οποία κάποιοι αριστεροί γουστάρουν και κάποιοι σιχαίνονται.

Να πω ότι η λέξη προτεκτοράτο δεν χρησιμοποιείται προφανώς κυριολεκτικά. Αποσκοπεί στο να προσβάλει το αντι- Ισλαμικό Gatestone την Σουηδία.

Sweden: A Qatari Protectorate”
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου