Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ο Ιβάν, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια και η Διπλωματία

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας από τους μεγάλους Ρώσους ολιγάρχες, μέλος του Ρωσικού κοινοβουλίου, Ελληνικής καταγωγής, και φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, με το κόμμα του οποίου εξελέγη μάλιστα στο Ρωσικό κοινοβούλιο.Έγινε πολύς ντόρος για το λαθρεμπόριο τσιγάρων, την ΣΕΚΑΠ, και το πρόστιμο από λαθρεμπόριο τσιγάρων που ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε στην ΣΕΚΑΠ για χάρη του Σαββίδη, προκειμένου να αγοράσει ΜΜΕ που θα υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Το λαθρεμπόριο τσιγάρων, όπως και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και καυσίμων, όπως και η πορνεία, είναι από τις βασικές πηγές εσόδων της τρομοκρατίας, και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα πρωταγωνιστούν η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και το PKK. Φαντάζομαι ότι η ΣΕΚΑΠ θα αγόραζε λαθραία καπνό, και θα πουλούσε λαθραία τσιγάρα.

Εικόνα Μεγαλύτεροι Παραγωγοί ΚαπνούΧάρτης Μεγαλύτεροι Παραγωγοί ΚαπνούΒλέπετε ότι η Κίνα είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος παραγωγός καπνού, με τους Βραζιλιάνους, τους Ινδούς και τους Αμερικανούς που βρίσκονται πίσω της να μην καταφέρνουν να πιάσουν την Κίνα. Η Τουρκία είναι επίσης μία σημαντική χώρα στην παραγωγή καπνού, και φαντάζομαι ότι στην Ελλάδα ο λαθραίος καπνός και τα τσιγάρα θα έρχεται είτε από Τουρκία είτε από Κίνα. Πιθανολογώ όμως, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι.

Είναι φυσικά και οι Σουνίτες οργανωμένοι στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά, πχ Ταλιμπάν, Al-Qaeda, αλλά στην Ελλάδα οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα επέτρεπαν το Σουνιτικό λαθρεμπόριο. Ενώ το ας το πούμε Σιιτικό λαθρεμπόριο, Ρωσία-Ιράν-Χεζμπολάχ-PKK, υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις που συνεργάζονται με την σύμμαχο της Ελλάδας την Ρωσία. Ενώ οι Σουνίτες έχουν καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία.

Βλέπετε ότι στην Ελλάδα, για να δοθούν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια στους Γερμανούς και στους Γάλλους, μεσολάβησαν οι Ρώσοι, δίνοντας ουσιαστικά το ΟΚ, αφού μπροστά από την Γερμανική Fraport μπήκε ο Κοπελούζος, ο άνθρωπος της Gazprom στην Ελλάδα, και μπροστά από τους Γερμανούς και τους Γάλλους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης. Αν και νομίζω ότι ο Κοπελούζος έχει και κάποια νταλαβέρια και με τους Καταριανούς.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι θέλουν την Ελλάδα στην ΕΕ. Και επειδή θέλουν η Ελλάδα να στηρίζει τις θέσεις της Ρωσίας στην ΕΕ, όσο μπορεί φυσικά με το μικρό της μέγεθος, αλλά και επειδή ξέρουν ότι πάνω σε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα εκτός ΕΕ θα ηγεμονεύει η Τουρκία, η οποία είναι ήδη σχεδόν ο μεγαλύτερος μας εμπορικός εταίρος. Και εκτός ΕΕ η Τουρκία θα γινόταν με πολύ μεγάλη διαφορά ο μεγαλύτερος μας εμπορικός εταίρος. Η ΕΕ σίγουρα είναι απειλή για την Ρωσία, αλλά μία ΕΕ χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ρωσία. Η ΕΕ είναι ουσιαστικά η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία.

Βλέπετε τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, πως γλείφει τους Τούρκους και πως εξυμνεί τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είναι αυτός που μας πέταξε στην θάλασσα κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και καλά έκανε από την πλευρά του ο Κεμάλ. Μεγάλος άνδρας για την Τουρκία. Αλλά όταν ακούς έναν Έλληνα δήμαρχο να μιλάει κολακευτικά για τον Κεμάλ, επειδή θέλει να πουλήσει τα προϊόντα του στην Τουρκία, καταλαβαίνεις πόσο χαμηλά έχουμε πέσει. Οι Τούρκοι δεν απαιτούν να είμαστε μαλάκες για να έχουμε εμπορικές σχέσεις μαζί τους. Απλά αν είμαστε και μαλάκες θα μας περιποιηθούν πιο καλά.

Η φιλοδοξία της Τουρκίας, σε αντίθεση με την Ρωσία, είναι να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ, ώστε να είναι αναγκασμένη η Ελλάδα να στραφεί προς την Τουρκία, και αν είναι δυνατόν, με την βοήθεια και της Κίνας, η Τουρκία να φέρει στην εξουσία το ΚΚΕ, το ΚΚΕ να αυξήσει πολύ τον Μουσουλμανικό πληθυσμό της Ελλάδας, προκειμένου να μπορεί να υποστηριχθεί το ΚΚΕ μέχρι να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία.

Αλλά φυσικά οι Κομμουνιστές δεν μπορούν να πούνε “πάμε να βγούμε από την ΕΕ και να γίνουμε ένα με την Τουρκία”, και χρησιμοποιούν την Ρωσία ως τυράκι. Το πιθανότερο αν βγούμε από την ΕΕ είναι ότι θα πάμε σε έναν εμφύλιο, και τότε θα βρούμε μπροστά μας το ΚΚΕ, το οποίο θα υποστηρίζεται από τον Τουρκικό και τον Αλβανικό στρατό. Αλλά για να τολμήσει η Τουρκία να το κάνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει μία γενικότερη αναταραχή, ώστε να της το επιτρέψει και η διεθνής συγκυρία. Για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλό να βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Να γυρίσω όμως στο θέμα. Οι Ρώσοι και οι σύμμαχοι τους, Ιράν, Βενεζουέλα κλπ, κατάφεραν να ενώσουν την τρομοκρατία με την μαφία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ώστε να είναι πολύ δυσκολότερο για τις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία. Είδατε ότι κινούμενος σε αυτήν την γραμμή και ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις φυλακές τρομοκρατών που είχε ανοίξει η ΝΔ στην Ελλάδα (τύπου Γ), ώστε να μπορούν οι τρομοκράτες να οργανώνονται με τους μαφιόζους στις φυλακές το διάστημα που εκτίουν την θητεία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε και πολλούς βαρυποινίτες, και ήθελε να απελευθερώσει και τον Ξηρό, αλλά μάσησε μπροστά στις απειλές των Αμερικανών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ΣΕΚΑΠ, το λαθρεμπόριο τσιγάρων κλπ. Βλέπετε πόσο σημαντική είναι η Θράκη γεωστρατηγικά, αλλά και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Υπάρχουν οι αγωγοί από την Τουρκία προς την Ευρώπη (Ιταλία), υπάρχουν οι αγωγοί της Ελλάδας προς την Ευρώπη, οι οποίοι αποφεύγουν την Τουρκία και την Ρωσία (Interconnector Greece Bulgaria και East Med), υπάρχουν οι αγωγοί της Ρωσίας προς την Ελλάδα που αποφεύγουν την Τουρκία πχ Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κλπ.

Και εκτός από τον ενεργειακό πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα στους Ρώσους, τους Σουνίτες και τους Σιίτες, υπάρχει και ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΕΕ. Η Ελλάδα έδωσε στην Κίνα τον Πειραιά, και καλά έκανε, και έδωσε και στους Γαλλο-Γερμανούς την Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ), με Ρωσική εποπτεία (Σαββίδης). Στους Ιταλούς δώσαμε τις σιδηροδρομικές μας γραμμές, και πάλι πολύ καλά κάναμε. Όσο πιο πολύ “ξεπουλήσουμε” τόσο καλύτερα θα ζήσουμε εμείς, και τόσο χειρότερα θα ζήσουν οι συνδικάλες που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλοκάρει τους Καταριανούς στο Ελληνικό, και οι Καταριανοί, αν και αρχιτρομοκράτες, είναι οι νούμερο ένα επενδυτές στον κόσμο, λόγω του μικρού τους πληθυσμού και της μεγάλης τους ρευστότητας. Οι Καταριανοί βασίζονται στους Αμερικανούς και στους Τούρκους για να τους προστατεύουν από το Ιράν και την Σαουδική Αραβία, και η άμυνα δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, αφού έτσι κι αλλιώς οι Καταριανοί δεν μπορούν να τα βάλουν με την Σαουδική Αραβία και το Ιράν από μόνοι τους, όσο και αν ενισχυθούν στρατιωτικά.

Οι Καταριανοί αντιθέτως επενδύουν στην διπλωματία, κάνοντας τεράστιες επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ και των ΗΠΑ, σε projects πράσινης ενέργειας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, ή σε projects real estate κλπ. Στην Γερμανική Deutsche Βank ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Κατάρ.

Βλέπετε ότι οι Ιρανόβενεζουελάνοι δημοσιογράφοι, όπως ο Μπογδάνος πχ, πάντα δαιμονοποιούν τον τραπεζικό τομέα, στον οποίο μεγάλες χρηματοδοτήσεις προσφέρει το Κατάρ. Φυσικά ποτέ δεν τολμάνε να πούνε για τους Άραβες, και πάντα βάζουν μπροστά τους Εβραίους (Rothschild κλπ), κάτι που εξυπηρετεί και το Ιράν. Κάτι που έχει δυσκολέψει τώρα με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, γιατί η συνεργασία αυτή δεν τους επιτρέπει να εκφραστούν ελεύθερα. Αν έχετε παρατηρήσει από το 2010 και μετά η προπαγάνδα των Ελλήνων δημοσιογράφων για το Ισραήλ έχει μειωθεί πάρα πολύ.

Στο μεταξύ το Κατάρ έχει σώσει όλες τις Ελληνικές τράπεζες, τις οποίες ξέσκισε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά, κάνοντας μεγάλη ζημιά στους Καταριανούς, αλλά και στην Ελληνική οικονομία. Το project που θα κάνουν στο Ελληνικό οι τρομοκράτες Καταριανοί, με μπροστάντζα τον Λάτση, θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και θα φέρει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια σε φόρους. Είναι πραγματικά ντροπή να μην προχωράει αυτό το έργο.

Κατά κανόνα οι δημοσιογράφοι που στην Ελλάδα έχουν νταλαβέρια με τους Άραβες (Κατάρ, ΗΑΕ κλπ) είναι υποτίθεται πιο σοβαροί από τους Ιρανοβενεζουελάνους. Δείτε πχ την Αράβισσα Νίκη Λυμπεράκη, και συγκρίνετε την με τις Ιρανοβενεζουελάνες Άννα Μπουσδούκου και Πόπη Τσαπανίδου. Είναι κάπως πιο σοβαρή η Λυμπεράκη. Τρίχες δηλαδή, από την αριστερά και αυτή. Τα ίδια σκατά. Δείτε και την φίλη μου την όμορφη Σύλβια. Απάτη. Κινεζοαράπισσα. Απλά επειδή οι Άραβες του Κόλπου τα έχουν καλά με τους Αμερικανούς παριστάνουν και αυτές τις σοβαρές. Αλλά έστω αυτές παριστάνουν και κάπως τις σοβαρές. Κάτι είναι και αυτό για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Στο μεταξύ στα Ελληνικά πετρέλαια το 50% το έχει το Ελληνικό δημόσιο (Ιράν) και το 50% ο Λάτσης (Κατάρ). Ο Βαρδινογιάννης στην Μότορ Όιλ νομίζω συνεργάζεται κυρίως με τους Ρώσους αν δεν κάνω λάθος. Φαντάζομαι και στα Ελληνικά πετρέλαια θα δίνουν και οι Ρώσοι πετρέλαιο, όπως και οι Σιίτες του Ιράκ, αφού το Ιράν δεν μπορούσε λόγω των κυρώσεων. Αλλά και η Λιβύη. Η κεντρική ιδέα είναι αυτό που λέω. Στο περίπου.

Να πω ότι όταν λέω ότι ένας δημοσιογράφος είναι Καταριανός, ή Ιρανοβενεζουελάνος κλπ, δεν σημαίνει ότι τα παίρνει κατευθείαν από το Ιράν, ή το Κατάρ, ή την Ρωσία κλπ. Μπορεί πχ εμένα ο μπάρμπας μου να είναι διευθυντής στην ΔΕΗ, και η ΔΕΗ να παίρνει πετρέλαιο από το Ιράν, και εγώ να είμαι δημοσιογράφος και να στηρίζω Ιράν. Δεν εννοώ θέλω να πω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν απευθείας σχέσεις με τις χώρες αυτές. Εννοώ ότι με κάποιον τρόπο συνδέονται μαζί τους οικονομικά.

Και για να κλείσω να πω ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων, ναρκωτικών, όπλων, καυσίμων κλπ, και η πορνεία, είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες, αλλά δεν είναι αυτοί που καθορίζουν τις διεθνείς σχέσεις. Σίγουρα επηρεάζουν τις διεθνείς σχέσεις, αλλά οι διεθνείς σχέσεις επηρεάζονται κυρίως από τον πόλεμο ανάμεσα στους Ρώσους, τους Σουνίτες και τους Σιίτες για τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου, και από τον πόλεμο ανάμεσα στους Αμερικανούς, την ΕΕ, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία. Και φυσικά από τον πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Κίνα και την ΕΕ για πρόσβαση σε πρώτες ύλες. Αλλά η τρομοκρατία επηρεάζει σημαντικά τις διεθνείς σχέσεις υπέρ του πιο αδύναμου (Ρωσία), αφού είναι ας πούμε κάτι σαν ανταρτοπόλεμος, και υπό αυτήν την έννοια και το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ναρκωτικών, όπλων κλπ, και η πορνεία, επηρεάζουν πολύ τις διεθνείς σχέσεις.


ΥΓ

Φιλοδοξώ να μην ανεβάσω κάποια ανάρτηση για κάποιους μήνες, και γι’αυτό και κλείνω την σελίδα ανά διαστήματα, μήπως και αποτοξινωθώ, αλλά είμαι πολύ εθισμένος και ξανακυλάω. Το λέω γιατί μπορεί όσοι παρακολουθούν την σελίδα να έχουν προσέξει ότι κάποιες φορές την κλείνω και την ξανανοίγω.  Νομίζω ότι το μάξιμουμ που έχω καταφέρει να την κλείσω είναι ένας μήνας ή κάτι τέτοιο. Μπορεί για παράδειγμα να την κλείσω για μία μέρα την σελίδα, αλλά στην πραγματικότητα την έκλεισα με την φιλοδοξία να την κρατήσω κλειστή πχ για έναν μήνα, και στην συνέχεια δεν τα κατάφερα και ξανακύλησα.

 Εικόνα East Med
Εικόνα Greece Bulgaria Interconnector (IGB)Εικόνες Εξαγωγές Ρωσίας (κυρίως Ολλανδία, Γερμανία, Κίνα)Εισαγωγές Ρωσίας (κυρίως Γερμανία και Κίνα)
Εικόνα IGB : Η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία μπορούν να σπάσουν την εξάρτηση της Ανατολικής Ευρώπης από την Ρωσία και την Τουρκία με σταθμούς LNG. Η διαφορά είναι ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ρωσίας, ενώ η Πολωνία εχθρός. Κατά την διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης οι Σοβιετικοί είναι υπό κατοχή την Πολωνία, και ο Πολωνός Πάπας προσπαθούσε να χρηματοδοτήσει την αντίσταση, με αποτέλεσμα η KGB να διοργανώσει απόπειρες εναντίον του.


Άρθρα


“Ιβάν Σαββίδης”
7η Παράγραφος
Ο Σαββίδης εκλέχτηκε μέλος της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ, το 1998 και το 2003. Το 2003, εκλέχτηκε επίσης ως βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια εκείνης της βουλευτικής του θητείας, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας. Το 2007, επανεκλέχθηκε ως βουλευτής στη Δούμα, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ίδια βουλευτική περίοδο, υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων,[6] στην οποία ήταν υπεύθυνος των διαβουλευτικών σχέσεων με το Ελληνικό Κοινοβούλιο,[6] ενώ ήταν και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης.[7] Τιμήθηκε το 1999 από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού και το 2003 με το Παράσημο Τιμής. Έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Πάσης Ρωσίας, το νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και το δήμαρχο του Ροστόφ στον Ντον.
“Ivan Savvidis”
1η Παράγραφος
Ivan Ignatyevich Savvidis (born March 27, 1959[2] in SantaTsalka DistrictGeorgia), is a Georgian-born Greek-Russian (Caucasus Greek) businessman and politician. Savvidis is one of Russia's wealthiest men and is a member of Russian Parliament, closely linked to the president Vladimir Putin.[3] Forbes has listed Ivan Savvidis as the 30th wealthiest Russian Businessman in the world.[4]2 σχόλια:

  1. Φιλε καλά τα πας, φαντάζομαι έχεις φανατικούς αναγνώστες, κάποιοι σε θεωρούν συνομοσιολόγο, όλοι χρειάζονται αλλά απλώς να προσέχεις την confirmation biαs και το backfire effect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Ευχαριστώ

      Διαγραφή