Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Μαρίν Λε Πεν VS Τερέζα Μέι


Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί είχαν συμφωνήσει να κατασκευάσει η Γαλλική EDF (Electricite de France) ένα τεράστιο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Αγγλία, μαζί με τους Κινέζους, ώστε να μην είναι εξαρτημένοι οι Βρετανοί από τους Ρώσους ή τους Καταριανούς. Ουσιαστικά οι Γάλλοι συμφώνησαν να μοιραστούν με τους Βρετανούς το ουράνιο της Βορείου Αφρικής, ή τέλος πάντων να τους δίνουν ένα μέρος του.Η Μαρίν Λε Πεν λέει ότι αν εκλεγεί θα αποσύρει την EDF από το project, επειδή θέλει να δώσει έμφαση στα πυρηνικά προγράμματα της Γαλλίας. Προφανώς ως αντίποινα στην έξοδο της Αγγλίας από την ΕΕ και στα κολλητηλίκια που της Μέι με τον Τραμπ.


Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα αναγκαστούν να εισάγουν μεγαλύτερες ποσότητες Ρωσικού αερίου και πετρελαίου, και όπως είναι γνωστό οι Βρετανοί φοβούνται τους Ρώσους.

Ο Μακρόν είπε ότι δεν θα μπλοκάρει την συμφωνία για το πυρηνικό εργοστάσιο αν εκλεγεί, και αυτός είναι ο λόγος που η Μέι δέχτηκε τον Μακρόν αλλά αρνήθηκε να δει την Λε Πεν. Ο Nigel Farage αντιθέτως, ο αρχηγός του UKIP, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία, τα είπε μια χαρά με την Λε Πεν.

Le Pen Would Seek to Pull EDF Out of U.K.’s Hinkley Project


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου