Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΔΕΗ VS Ελλάδα

ΔΕΗ VS Ελλάδα

Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία, και λειτουργεί για την Ελληνική εξωτερική πολιτική όπως λειτουργεί η Gazprom για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. Απλά η Gazprom μυρίζει φυσικό αέριο, ενώ η ΔΕΗ μυρίζει κυρίως Ελληνικό λιγνίτη και Ρωσικό, Αραβικό και Ιρανικό πετρέλαιο.

Ο Τσίπρας σκοπεύει να ψηφίσει περικοπές συντάξεων, και να φέρει τον Μητσοτάκη στην εξουσία λίγο πριν τις περικοπές, ώστε να πέσουν οι περικοπές της ύφεσης ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη, και να ρίξει τον Μητσοτάκη με τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η ΝΔ απειλεί ότι θα αποκρατικοποιήσει την ΔΕΗ αν ο ΣΥΡΙΖΑ φορτώσει την δική του αποτυχία στην ΝΔ, και οι Συριζαίοι έχουν φέρει την ΔΕΗ σε κατάσταση χρεοκοπίας, ώστε πρώτον να μην βρίσκει ο Μητσοτάκης αγοραστή, ακόμη και αν είναι διατεθειμένος να τα βάλει με τα συνδικάτα, και δεύτερον, και ίσως κυριότερο, για να μπορεί η ΔΕΗ να απειλεί ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες και θα σβήσει τα φώτα στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Και καλά όχι για να εκβιάσει την Ελλάδα, αλλά λόγω χρεοκοπίας.

Τώρα ο Μητσοτάκης απειλεί ότι αν η ΔΕΗ κατεβάσει τους διακόπτες με το πρόσχημα της χρεοκοπίας, που είναι και υπαρκτό πλέον, η ΝΔ θα πουλήσει τον ΑΔΜΗΕ, και θα δώσει τα έσοδα στην ΔΕΗ, ώστε η ΔΕΗ να μην έχει το πρόσχημα της χρεοκοπίας για να βυθίσει την Ελλάδα στο σκοτάδι.

Τα πράγματα βέβαια δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά, γιατί δεν είναι πολλοί αυτοί που θα είναι διατεθειμένοι να έρθουν και να γίνουν συνέταιροι της Ελληνικής αριστεράς στην ΔΕΗ. Άντε τίποτα Κινέζοι ή Ρώσοι, που ξέρουν να μιλήσουν την γλώσσα τους, και να τους πετάξουν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Αλλά και αυτοί ακόμη, αν υπάρχει εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Ελλάδα, θα πάνε να βάλουν λεφτά στην ΔΕΗ, ξεκινώντας έναν πόλεμο με την Ελληνική αριστερά που θα είναι ο συνέταιρος τους?

Το σίγουρο είναι ότι κανείς στην ΝΔ δεν τολμούσε να μιλήσει για την ΔΕΗ μέχρι τώρα. Αφού έχουμε φτάσει να βγαίνει ο Μητσοτάκης και να λέει δημοσίως ότι θα πουλήσει το 66% του ΑΔΜΗΕ, που είναι το δίκτυο που μεταφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα, για να σώσει την ΔΕΗ, η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι στο κόκκινο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου