Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Κίνα VS Βόρεια Κορέα


Οι εξαγωγές άνθρακα προς την Κίνα αποτελούν το 50% περίπου των εξαγωγών της Βόρειας Κορέας. Η Κίνα σταμάτησε τις εισαγωγές άνθρακα από την Βόρεια Κορέα, και τις αντικατέστησε με εισαγωγές άνθρακα από τις ΗΠΑ.

Η βιομηχανία άνθρακα στις ΗΠΑ έχει διαλυθεί σχεδόν από τις πράσινες πολιτικές του Ομπάμα, και σε σημαντικό βαθμό η νίκη Τραμπ οφείλεται στην υπόσχεση που έδωσε ο Τραμπ στις περιοχές αυτές ότι θα ξαναζωντανέψει τον άνθρακα.

Επομένως με την κίνηση της η Κίνα και κόβει έσοδα από την Βόρεα Κορέα, κάνοντας την πιο υπάκουη, όπως ζητάει από την Κίνα ο Τραμπ, και βοηθάει ταυτόχρονα να θεραπευτεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, όπως επίσης ζητάει ο Τραμπ.

Αν ο Τραμπ βρει μία άκρη με τους Κινέζους και τους Ρώσους, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν επίσης να χαστουκίσουν τους Ιρανούς και τους Καταριανούς και να βάλουν μία τάξη στο Ιράκ.

Όπως έχω ξαναπεί, οι δασμοί 35% στα προϊόντα της Κίνας και του Μεξικού, δεν είναι σε καμία περίπτωση η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο Τραμπ. Ο Τραμπ χρησιμοποιεί τους δασμούς σαν μπαστούνι για να κοπανάει τους Κινέζους και τους Μεξικάνους, κρατώντας όμως ταυτόχρονα στο άλλο χέρι καρότο.

Επίσης, λέω συνέχεια ότι ο Τραμπ σκοπεύει να παίξει τους Ρώσους εναντίον των Κινέζων, επειδή γνωρίζει ότι και τους Ρώσους τους συμφέρει να παίξουν τους Κινέζους εναντίον των Αμερικανών. Εννοείται όμως ότι ο Τραμπ θα παίξει και τους Κινέζους εναντίον των Ρώσων, γιατί και τους Κινέζους τους συμφέρει να παίξουν τους Αμερικανούς εναντίον των Ρώσων. Αυτό που δεν συμφέρει τις ΗΠΑ είναι να είναι η Ρωσία το πιστό σκυλί της Κίνας.

Και σε αυτό ακριβώς οδηγούσε η πολιτική του αριστερού μαύρου Μουσουλμάνου Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα, ο οποίος προωθούσε πολύ επιθετικά τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πλήττοντας ζωτικά Ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία, την Γεωργία και την Συρία, χώρες που παραδοσιακά ανήκαν στην Ρωσική σφαίρα επιρροής, κάνοντας τον άξονα Κίνας και Ρωσίας μπετόν αρμέ.

Προφανώς η προώθηση των συμφερόντων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εξυπηρετούσε και τους Γάλλους, και τους Πολωνούς, και τις χώρες της Βαλτικής, χώρες που δεν θέλουν να είναι εξαρτημένες από την Ρωσία, αλλά είδατε τι έγινε. Όταν πας να μπεις τόσο επιθετικά στην Συρία, την Γεωργία και την Ουκρανία είναι σαν να χτυπάς με ένα μπαστούνι την αρκούδα.

“Exclusive: North Korean ships head home after China orders coal returned”, Απρίλιος 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου