Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Τραμπ VS Al-Qaeda


Οι θέσεις του Τραμπ για την Συρία ικανοποιούν την Ρωσία και τον Άσαντ, και αποδυναμώνουν τον ISIS, τους πρώην ανθρώπους δηλαδή του Σαντάμ Χουσέιν.

Aλλά η κόντρα του Τραμπ με το Ιράν ενισχύει την Al-Qaeda, η οποία παραδοσιακά υποστηριζόταν απο το Ιράν και την Χεζμπολάχ, μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος στην Συρία, οπότε το Ιράν και η Σουνιτική Al-Qaeda βρέθηκαν απέναντι..

Αν δεν υπάρχει πόλεμος στην Συρία, ή ακόμη και αν υπάρχει πόλεμος αλλά η Συρία έχει χαθεί για την Σουνιτική Al-Qaeda, η Al-Qaeda και το Ιράν θα ξαναέρθουν κοντά, και το πρόβλημα του Τραμπ δεν θα είναι πλέον ο ISIS, όπως ήταν το πρόβλημα του Ομπάμα που τα είχε καλά με το Ιράν και το Κατάρ, αλλά η Al-Qaeda.

Εξάλλου μετά τον πόλεμο στην Συρία μεγάλη επιρροή στην Al-Qaeda απέκτησε και το Κατάρ, και έφτασε ο πρώην αρχηγός της CIA στρατηγός Πετρέους να πει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν με την Al-Qaeda για να χτυπήσουν τον ISIS στην Συρία.

Ακόμη όμως και να υπάρχει πόλεμος στην Συρία δεν βλέπω γιατί το Κατάρ και το Ιράν να μην συνεργαστούν εναντίον του Τραμπ. Και λέω πάντα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία και την Τουρκία έγιναν με τις ευλογίες της Ρωσίας, ή τουλάχιστον με την ανοχή της.

Γιατί να μην γίνουν και επιθέσεις στην Ρωσία με τις ευλογίες τις Γαλλίας? Δεν εννοώ να τις οργανώσει τις επιθέσεις η Γαλλία. Όπως ακριβώς η Ρωσία υποστήριζε το Ιράν, το Ιράν την Χεζμπολάχ, και η Χεζμπολάχ την Al-Qaeda, θα μπορούσε και η Γαλλία να υποστηρίξει τεχνολογικά το Κατάρ, το Κατάρ την Al-Qaeda, και η Al-Qaeda να κάνει επιθέσεις στην Ρωσία. Μιλάμε τώρα για αν αλλάξουν τα πράγματα τελείως.

Αλλά όπως οι Ρώσοι παρέχουν τεχνογνωσία στο Ιράν, έτσι μπορούν και οι Γάλλοι με τους Βρετανούς να παρέχουν στο Κατάρ. Πόλεμος είναι, όλα μπορούν να συμβούν. Ούτε και αποκλείεται οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία στο παρελθόν να είχαν δυτική τεχνογνωσία. Για την ακρίβεια είναι δεδομένο ότι είχαν.


“With ISIS in crosshairs, al Qaeda makes comeback”, Απρίλιος 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου