Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Μακρόν VS Λε Πεν (Μάιος 2017)

Ρε παιδιά αυτός ο Μακρόν πως θα κερδίσει? Άλλοι τον λένε άνθρωπο των Εβραίωνε, άλλοι άνθρωπο των Μουσουλμάνωνε, άλλοι άνθρωπο των Γερμανώνε, άλλοι του λένε για τα πουστριλίκια του, άλλοι δεν ξέρω κι εγώ τι του λένε. Πως θα κερδίσει?Στο μεταξύ η  Areva και η EDF, οι δύο κρατικοί κολοσσοί πυρηνικής και ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας, που βασίζονται στην Βόρεια Αφρική για πρώτες ύλες, σίγουρα προτιμούν την Λε Πεν, για να τους αφήσει ήσυχους η Ρωσία στην Βόρεια Αφρική.

Όπως το βλέπω η μόνη περίπτωση να κερδίσει ο Μακρόν είναι αν αποφασίσουν να τον αφήσουν, με μία μικρή διαφορά, για θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία. Επειδή μπορεί να τα βρει με την Γερμανία ευκολότερα από την Λε Πεν. Και πίσω το λυκόσκυλο.

Και αν προσέξατε ο Μακρόν είπε ότι στην  Συρία η Γαλλία θα πρέπει να αλλάξει στάση, άρα κομμένος ο Κατάρ-Τουρκίας, και είπε επίσης ότι δεν υπάρχει βιασύνη στο να αναγνωρίσει η Γαλλία Παλαιστινιακό κράτος, που σημαίνει ότι δεν θα πατήσει στο Ισραήλ για να χτυπήσει την προσέγγιση με την Ρωσία που επιχειρεί ο Τραμπ. Δηλαδή βάζει νερό στο κρασί του στα θέματα με την Ρωσία.

Αλλά όπως το βλέπω εγώ, ο Τριανταφυλλένιος Μακρόν μπορεί να κερδίσει μόνο αν θέλουν οι της Λε Πεν να τον αφήσουν να κερδίσει, φέρνοντας και την Λε Πεν κοντά στο 50, για να στείλουν μήνυμα στην Γερμανία για τις επόμενες εκλογές. Πάρε τον τριανταφυλλένιο Μακρόν και κάνε υποχωρήσεις. Take it or leave it, γιατί μετά θα έχουμε άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου