Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Το Sex and the City και η Επίθεση των Gay

Είχα καταλάβει από την πρώτη φορά που είδα το Sex and the City ότι αποσκοπεί στο να μετατρέψει τα μικρά κορίτσια σε πόρνες. Aλλά επειδή ήμουν ένας αθώος σανοφάγος, δεν είχα καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Να ομολογήσω ότι παρόλο που δεν έχω καταφέρει ποτέ να τελειώσω επεισόδιο, μπορώ να χαζέψω λίγο την σειρά, αν δεν έχει κάτι καλύτερο η τηλεόραση. Αλλά δεν κατάφερα ποτέ να δω επεισόδιο από την αρχή ως το τέλος, και αυτό νομίζω ότι με τιμά.

Εικόνα Sex and the City


Εντυπωσιάστηκα λοιπόν όταν διάβασα τι γράφει η Ann Coulter για το Sex and the City. Η Ann Coulter είναι μία Ρεπουμπλικάνα  θεά, από αυτές που δεν ζουν στα Ελληνιικά ΜΜΕ. Ένα είδος σπάνιος ακόμη και για τις ΗΠΑ. Ένα είδος που ζει κυρίως στο Fox News.

Γράφει λοιπόν τα εξής η Ann Coulter στο βιβλίο της “How to Talk to Liberals, if you Must”. Να πω ότι οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ κατάφεραν με τον όρο liberal (φιλελεύθερος) να εννοούμε τους αριστερούς, και οι φιλελεύθεροι ονομάστηκαν “συντηρητικοί”. Στην Ευρώπη το παλεύουμε ακόμα. Επομένως όταν η Coulter μιλάει για liberals εννοεί τους αριστερούς.

Επειδή λέει μπορεί να είσαι φιλελεύθερος στην οικονομία, αλλά να είσαι συντηρητικός στα κοινωνικά, πχ να μην θέλεις ανοιχτά σύνορα με την Βενεζουέλα, την Κούβα και το Μεξικό, ή να μην δέχεσαι τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από τους ομοφυλόφιλους, ή να μην δέχεσαι την νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών κλπ κλπ, και άρα να είσαι συντηρητικός στα κοινωνικά. 

Και για να είσαι λέει φιλελεύθερος πρέπει λέει να είσαι φιλελεύθερος στα κοινωνικά και όχι στην οικονομία, και για να είσαι φιλελεύθερος στα κοινωνικά πρέπει να θέλεις ανοιχτά σύνορα κλπ, και έτσι φιλελεύθεροι (liberals) στις ΗΠΑ λέγονται οι αριστεροί, και οι φιλελεύθεροι λέγονται συντηρητικοί (conservatives).

Εικόνα “How to Talk to a Liberal”Γράφει λοιπόν η Ann Coulter ότι είναι πολύ παράξενος ο τρόπος που μιλάνε οι γυναίκες στο Sex and the City, αφού ούτε οι άντρες δεν μιλάνε έτσι στις παρέες τους για το sex, πολύ δε περισσότερο δεν μιλάνε έτσι οι γυναίκες. Η Coulter επικαλείται μάλιστα την έρευνα ενός πανεπιστημίου, κατά την οποία άνδρες και γυναίκες προσεγγίζονταν από ερευνητές και τους προτείνονταν να κάνουν sex, και ούτε καν όλοι οι άνδρες δεν ανταποκρίνονταν θετικά. Αλλά ενώ κάποιοι άντρες δέχονταν την πρόταση, καμία γυναίκα δεν την αποδέχονταν. Και απορεί λοιπόν η Coulter γιατί οι γυναίκες στο Sex and the City μιλάνε με αυτόν τον τρόπο, και συμπεριφέρονται με έναν τρόπο ξένο για τις πραγματικές γυναίκες, και δίνει και την εξήγηση, η οποία είναι απλή και διαφωτιστική.

Οι γυναίκες του Sex and the City είναι στην πραγματικότητα gay άνδρες. Οι gay άνδρες και γυναίκες γράφει η Coulter μιλάνε τόσο πολύ και με τόση λεπτομέρεια για το sex, και προσπαθούν να περάσουν αυτή την συνήθεια και στις straight γυναίκες να πω εγώ. Ο ίδιος ο δημιουργός του Sex and the City, ο Darren Star, είναι gay.

Προφανώς λόγω του μικρού gay πληθυσμού, οι gay άνδρες και γυναίκες δεν έχουν την πολυτέλεια να αρνηθούν μία πρόσκληση για sex, και συμπεριφέρονται με τον τρόπο ακριβώς που συμπεριφέρονται οι γυναίκες του Sex and the City. Αλλά επειδή θα ήταν αηδιαστικό για πολύ κόσμο να είναι ο πρωταγωνιστές gay, και κατά συνέπεια δεν θα υπήρχε τηλεθέαση, και άρα η παραγωγή δεν θα ήταν βιώσιμη, ο Darren Star έκρυψε τους gay πρωταγωνιστές του μέσα σε straight ρόλους, κρατώντας όμως την ψυχοσύνθεση και την συμπεριφορά ανέπαφη, σαν να επρόκειτο για gay ρόλους.

Επομένως η μόνη αλλαγή που έκανε ο Darren Star είναι ότι οι συζητήσεις γίνονται από γυναίκες για άνδρες, αντί από άνδρες για άνδρες και από γυναίκες για γυναίκες. Αυτή είναι η μόνη αλλαγή, που είναι όμως τελείως επιφανειακή, αφού δεν επηρέασε καθόλου την ουσία των ρόλων. Αυτή η πρακτική ακολουθείται από τους gay σκηνοθέτες, και όχι μόνο, ώστε να γυρίζουν ταινίες με gay ρόλους, κρυμμένους σε straight ρόλους.

Είχαν πριν λίγο καιρό ανεβάσει μία ανάρτηση όπου αναρωτιόμουν πως γίνεται να γυρίζονται τόσες πολλές ταινίες που μοιάζουν με τσόντες χωρίς όμως να έχουν κανονικό πήδημα. Δεν είχα καταλάβει ότι στην πραγματικότητα ήταν gay ταινίες, απλά με τους gay ρόλους κρυμμένους σε straight ρόλους.

Ευτυχώς με βοήθησε να το καταλάβω η θεά Ann Coulter. Πως είναι η αντίχριστη Μαίρη Συνατσάκη? Ακριβώς το αντίθετο είναι η Ann Coulter. Και αν η Μαίρη Συνατσάκη είναι λίγο πιο όμορφη, σίγουρα για έναν δεσμό θα επιλέγατε την Ann Coulter. Διότι οφείλουμε να μην βάζουμε πρώτα την εμφάνιση. Η τουλάχιστον οφείλουμε να θεωρούμε σωστό να μην βάζουμε πρώτα την εμφάνιση, γιατί όπως είναι γνωστό πολύ συχνά αποτυγχάνουμε να τα ιεραρχήσουμε σωστά. Αλλά το να κάνεις το λάθος δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γνωρίζεις το σωστό.

Επομένως, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι γυναίκες που βλέπετε σε όλες αυτές τις ταινίες να ουρλιάζουν σε κατάσταση υστερίας “θέλω να γαμηθώ, θέλω πούτσο κλπ κλπ”, δεν είναι στην πραγματικότητα γυναίκες αλλά ομοφυλόφιλοι, και πρόκειται για gay ρόλους που οι gay σκηνοθέτες, και όχι μόνο, έχουν κρύψει σε straight ρόλους.

Θα μου πεις και τι να κάνουν οι gay? Άκουσα από έναν ιερέα κάτι σωστό. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν, αλλά είπε το πιο σωστό που έχω ακούσει. Είπε ότι δεν είναι κακό να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, αρκεί να έχει συστολή και συναίσθηση της ανωμαλίας του.

Να το συνεχίσω εγώ, και να πω ότι όπως ένας κοντός ή ένας χονδρός δεν λέει ποτέ “τι γαμάτο που είναι να είμαι κοντός ή χονδρός”, αλλά αντιθέτως έχει συστολή και συναίσθηση της ανωμαλίας του, και πολύ συχνά πηγαίνει μπροστά και αφήνει τους θεωρητικά καλύτερους χιλιόμετρα πίσω, έτσι και ένας gay θα πρέπει να έχει συστολή και συναίσθηση της ανωμαλίας του, και αυτό θα τον κάνει πιο αγαπητό, και δεν θα τον εμποδίσει να προκόψει, και πολλές φορές να αφήσει χιλιόμετρα πίσω τους straight.

Και μια και λέω για gay να πω ότι έβλεπα αυτή την κωλοτρυπίδα του Ε, και αναρωτιόμουν πως ξέπεσαν έτσι οι gay. Ποτέ δεν θα τολμούσα να χαρακτηρίσω κωλοτρυπίδα τον Ψινάκη, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Βαλιαννάτο κλπ. Για να μην την αδικώ όμως την κωλοτρυπίδα, οφείλω να πω ότι δεν είναι καθόλου καλύτεροι και οι straight συμπαρουσιαστές του, και άρα δεν είναι θέμα gay straight, αλλά θέμα τσοντοκάναλου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου