Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ni Macron - Ni Le Pen

Ο Κούλογλου δήλωσε ότι ο Μακρόν είναι ο άνθρωπος των τραπεζών. Ενώ υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν και όχι Λε Πεν. Κακά τα ψέματα, με τον Μακρόν δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γλιτώσει τις αποκρατικοποιήσεις και το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Ο Μακρόν είναι ότι χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Όλη του τη ζωή ήταν κρατικοδίαιτος σοσιαλιστής, αλλά οι αριστεροί τον αποκαλούν άνθρωπο των τραπεζών. Των Εβραίων για την ακρίβεια, για τα 3.5 χρόνια που πέρασε στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, όπου και ανέλαβε την συγχώνευση Nestel με Pfizer, πριν ξαναγυρίσει στον δημόσιο τομέα κατά μερικά εκατομμύρια πλουσιότερος. Άσχετα αν ήταν αυτός που υπέγραψε ως υπουργός οικονομικών της Γαλλίας τις πρόσφατες συμφωνίες δισεκατομμυρίων με το Ιράν.

Το ερώτημα όμως δεν είναι γιατί λένε αυτά που λένε οι συνωμοσιολόγοι της αριστεράς όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά το γιατί οι Γάλλοι βγάζουν μπροστά έναν σκληρό Ισλαμιστή, ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη, από το να κλείνει τα σύνορα με τον Μουσουλμανικό κόσμο, κάτι που τρομάζει τους δεξιούς, ενώ ταυτόχρονα έχει περάσει από την Rothschild, κάτι που είναι βούτυρο στο ψωμί των αριστερών και εθνικοσοσιαλιστών συνομωσιολόγων.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση Μακρόν, αλλά άσχετα με το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δεν θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν στην θέση του Μακρόν ήταν ένας άνθρωπος πιο μετριοπαθής στις θέσεις του για την μετανάστευση, ώστε να πάρει ολόκληρο το 20% του Φιγιόν? Ενώ τώρα θα χάσει τους συνδικάλες του Μελανσον, οι οποίο θα πάνε στην Λε Πεν, και θα χάσει και κάποιους ψηφοφόρους του Φιγιόν που επίσης θα πάνε στην Λε Πεν.

Εγώ για παράδειγμα, αν δεν ήμουν Έλληνας, και ήμουν  πχ Αμερικανός, θα ήθελα την Λε Πεν και όχι τον Μακρόν. Αν ήμουν Γάλλος θα ήμουν πάρα πάρα πολύ μπερδεμένος. Σαν Έλληνας επιλέγω με βαριά καρδιά τον Μακρόν, επειδή με Μακρον θα υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ΕΕ, κάτι που μας συμφέρει σαν χώρα.

Ταυτόχρονα η αριστερά, μην μπορώντας να στηρίξει ανοιχτά την Λε Πεν, έχει ξεκινήσει μία καμπάνια “ούτε Λε Πεν ούτε Μακρόν”, “ni Macron ni Le Pen”, παρουσιάζοντας τον Μακρόν σαν τον άνθρωπο των Εβραίων, ώστε να αυξηθεί η αποχή, κάτι που ευνοεί την Λε Πεν.

Βλέπετε παρακάτω ένα αριστερό σύνθημα “Ni Patrie ni Patron Ni Le Pen ni Macron”. Ούτε πατρίδα ούτε αφεντικό ούτε Λε Πεν ούτε Μακρόν. Η πατρίδα είναι η Λε Πεν και το αφεντικό ο Μακρόν, και καλά οι Εβραίοι. Μάλλον για την Λε Πεν είναι καλό αυτό το σύνθημα, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι ουδέτερο.

Βλέπετε ότι είναι τα κλασσικά συνθήματα της αριστεράς “όλοι οι ίδιοι είναι”, “να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή” κλπ. Αυτό στις Γαλλικές εκλογές ευνοεί την Λε Πεν.

ΕικόναΕικόναΌταν ο συνωμοσιολόγος της αριστεράς Κωνσταντίνος Μπογδάνος βγαίνει και ουρλιάζει “ο Μακρόν είναι ο άνθρωπος των Εβραίων”, είναι σαν να λέει “Ni Macron ni Lepen”. Αλλά για τους ανθρώπους που είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, και η πολιτική τους σκέψη βασίζεται στις θεωρίες συνωμοσίας που τους πουλάνε οι μπογδάνοι των mainstream media, οι τοποθετήσεις του Μπογδάνου είναι στην πραγματικότητα στήριξη στην αντι-συστημική και καλά Λε Πεν. Και καλά αντι-συστημική. Για τον συνωμοσιολόγο της αριστεράς Μπογδάνο βλέπε “Μπογδάνος VS Rothschild Part 2”.

Μία πολύ περίεργη κατάσταση. Με την Λε Πεν, η οποία είχε επαφές με την KGB, όπως και ο πατέρας της, και ήταν μία ζωή εναντίον του ΝΑΤΟ, η Γαλλία μπορεί να συμμαχήσει με την Ρωσία και την Κίνα, αν οι Ρώσοι δεν τα βρουν με τους Αμερικανούς. Αν οι Ρώσοι τα βρούνε με τους Αμερικανούς, η Λε Πεν μπορεί να υιοθετήσει ένα πιο μετριοπαθές και πιο business friendly προφίλ, και να κολλήσει την Γαλλία πάνω στις ΗΠΑ και την Ρωσία. Η Λε Πεν μπορεί να κάνει και ένα άνοιγμα στην Κίνα, ώστε να δυσκολέψει μία προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας. Η μόνη επιλογή που δεν υπάρχει για την Λε Πεν είναι να τα βρούνε οι Γάλλοι με τους Γερμανούς.

Ο βασικός αντίπαλος της Γαλλίας είναι η Γερμανία, και με την Λε Πεν η Γαλλική πολιτική νομενκλατούρα έχει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερες ελπίδες να ζητήσει περισσότερα χρήματα, γιατί αυτό είναι που στην πραγματικότητα ενδιαφέρει την Λε Πεν, και όχι το να ξαναγυρίσει η Γαλλία στο ξεφτιλισμένο Γαλλικό φράγκο, το οποίο τύπωναν σαν κωλόχαρτο οι Γάλλοι σοσιαλιστάδες. Και φυσικά ελπίζουν ότι με Λε Πεν ίσως γλιτώσουν κάποιες επώδυνες για την νομενκλατούρα και την πελατεία της μεταρρυθμίσεις.

Ενώ ο Μακρόν ζητάει ο ίδιος αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει κακές σχέσεις με τους Ρώσους, οι οποίοι του έβγαλαν στην φόρα τα πουστριλίκια του, και έχει τοποθετηθεί και ανοιχτά κατά του Τραμπ, με τον οποίο επίσης θα έχει προβληματικές σχέσεις, αφού ο Μακρόν είναι των ανοιχτών συνόρων, των ανοιχτών κώλων, πράσινης ενέργειας κλπ, όπως και ο Τριντό του Καναδά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, μία νίκη του Μακρόν, θα δώσει περισσότερη αξιοπιστία στην Γαλλία, όταν η Γαλλία θα ζητήσει από τους Γερμανούς να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των οικονομιών των δύο χωρών, φυσικά με το αζημίωτο. Και ταυτόχρονα θα υπάρχει πίσω από τον Μακρόν η Λε Πεν, έτοιμη να κατασπαράξει την Γερμανία στην επόμενη στροφή, αν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική στα ανταλλάγματα που θα ζητήσει από τον Μακρόν για να δώσει περισσότερα χρήματα στην Γαλλία.

Θέλω να πω ότι όντως υπάρχει λογική για την Γαλλία στο να βγάλει μπροστά τον Μακρόν, κάνοντας μία τελευταία ευκαιρία να τα βρει με την Γερμανία, αφήνοντας πίσω του να τρέχει το λυκόσκυλο η Λε Πεν, σε περίπτωση που οι Γερμανοί κάνουν τους δύσκολους.

Γι’αυτό και προβλέπω νίκη του Μακρόν, αφού αυτό λένε και όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά δίνω και μία πιθανότητα στην Λε Πεν. Όλοι δίνουν και μία πιθανότητα στην Λε Πεν.


“Κούλογλου: Άνθρωπος των τραπεζών ο Μακρόν”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου