Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Hilary Clinton VS George Bush


Η Huma Abedin ήταν το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική εκστρατεία του 2016. Η Huma Abedin είναι Αδελφή Μουσουλμάνα, και πνευματικός της είναι ο Αιγύπτιος Yusuf al-Qaradawi, ο κορυφαίος ίσως διανοούμενος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο οποίος ζει στο Κατάρ, λόγω του κυνηγητού που υφίσταται η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο.Η Χίλαρι Κλίντον, με τις άριστες σχέσεις που είχε και με το Κατάρ και με το Ισραήλ, ήταν υποτίθεται η πολιτικός που θα μπορούσε να ακολουθήσει στην Συρία μία πιο επιθετική στρατηγική απέναντι στην Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια του Ισραήλ, σε περίπτωση μίας υποστηριζόμενης από την Ρωσία επίθεσης της Χεζμπολάχ.

Η Κλίντον είχε επίσης συμφωνήσει στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και επομένως θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό και το όραμα του αριστερού μαύρου Μουσουλμάνου Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα, για την δημιουργία του άξονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ+Ιράν+Τουρκία).

Βλέπετε την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους Μπους και στους Κλίντον. Ο παππούς Μπους συνδέεται με την Σαουδική Αραβία από την εποχή του ΒΠΠ πολέμου, όταν οι Αμερικανοί έκαναν με την Σαουδική Αραβία την συμφωνία oil for security. Οι Αμερικανοί θα προστάτευαν την Σαουδική Αραβία από τους υπόλοιπους Άραβες, τους Ιρανούς και τους Σοβιετικούς, και οι Σαουδάραβες θα διασφάλιζαν την τροφοδοσία της Αμερικανικής οικονομίας με πετρέλαιο σε καλές τιμές.

Ο Τζορτζ Μπους είχε χαριτολογώντας δηλώσει ότι θα βομβαρδίσει το αριστερό αντιαμερικανικό κανάλι του Εμίρη του Κατάρ, το Al-Jazeera, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κανάλι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δεν λέω τα παραπάνω εννοώντας ότι τους Κλίντον και τους Μπους τους λαδώνουν οι Καταριανοί και οι Σαουδάραβες. Θα τους κάνουν σίγουρα τα δωράκια τους, και επισήμως, αλλά προφανώς δεν είναι αυτό που καθορίζει τις αποφάσεις τους.

“Huma Abedin's ties to the Muslim Brotherhood”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου