Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Grease 1 VS Grease 2


Το Grease 1 γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1977 και βγήκε στους κινηματογράφους το 1978. Κόστισε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, και μάζεψε στους κινηματογράφους περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του Grease 1, το 1982 βγήκε στους κινηματογράφους το Grease 2. To Grease 2 είχε το διπλάσιο budget, 12 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έφερε έσοδα κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το Grease 1 η Paramount είχε στα σκαριά να γυρίσει μέχρι και Grease 5, καθώς και ένα Grease tv series. Αλλά μετά την τεράστια εμπορική αποτυχία του Grease 2 η Paramount εγκατέλειψε το project.

Μόνο 6 ηθοποιοί έπαιξαν και στα δύο Grease. Ο Γιουτζίν, το φυτό, ο αρχηγός των Scorpions Leo Balmudo, της αντίπαλης συμμορίας από τους T-Birds του Τραβόλτα, ο προπονητής Καλχούν, η διευθύντρια του γυμνασίου Rydell Miss McGee, η βοηθός της Miss McGee η Blanche, και η Frenchy από τις Pink Ladies.

Η Frenchy είναι αυτή που φέρνει στο Grease 1 την φίλη της Sandy (α γυναικείος ρόλος), και στο Grease 2 είναι αυτή που φέρνει τον Michael (α ανδρικός ρόος), ο οποίος είναι υποτίθεται ξάδερφος της Sandy, και ο οποίος τα φτιάχνει με την αρχηγό των Pink Ladies, την Μισέλ Φάιφερ. Και τα δύο έργα γυρίστηκαν στο Los Angeles της Καλιφόρνια. Από τους 4 πρωταγωνιστικούς ρόλους των Grease 1 και 2 μόνο η Μισέλ Φάιφερ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια.


Γιουτζίν


Leo (Scorpions)


Προπονητής Calhoun


Διευθύντρια Miss McGee και η βοηθός της Blanche


Frenchy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου