Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Γαλλία – Λατινική Αμερική


Ο ακροαριστερός Melanchon βρίσκεται στο 18-19% περίπου, πολύ κοντά στους Μακρόν, Λε Πεν και Φιγιόν. Ο Melanchon κουνάει το δάχτυλο στον Τραμπμ, και λέει ότι η Γαλλία πρέπει να συμμαχήσει με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβεζ, πολύ θετικός στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ο Melanchon είναι ας πούμε ο ΣΥΡΙΖΑ των Γαλλικών εκλογών. Οι ΑΝΕΛ είναι η Λε Πεν.

Με τις όποιες διαφορές προκύπτουν βέβαια από την διαφορετική γεωπολιτική πραγματικότητα της Γαλλίας και της Ελλάδας. Παρόλο που και ο Μελανσόν βλέπει πολύ θετικά και την Ρωσία και το Ιράν, και ζητάει εγκαταλείψει η Γαλλία  το ΝΑΤΟ. Αν η Γαλλία έκανε την κίνηση, υπάρχει στην Ιταλία έτοιμος ο Μπέμπε Γκρίλο, και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη κυβέρνηση. Η παραφωνία είναι η Ισπανία.

Αλλά μου φαίνεται δύσκολο σενάριο. Αν η Γαλλία επιλέξει αυτό το σενάριο θα πάμε για μπάχαλο. Αλλά και με την Λε Πεν μάλλον για μπάχαλο θα πάμε. Αν και με τον Μελανσόν νομίζω ότι θα πάμε για ακόμη πιο μπάχαλο, και γι’αυτό και μου φαίνεται δύσκολο. Αλλά για να τους δούμε τους Γάλλους τι θα κάνουν. One week to go.

Left-Wing Politician Shakes Up France’s Presidential Race


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου