Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Η Στήριξη Μελανσόν στην Λε Πεν και η Σύγκρουση Μακρόν-Λε Πεν

Κατηγορούν όλοι τον κομμουνιστή Μελανσόν, επειδή δεν στήριξε ούτε την Λε Πεν ούτε τον Μακρόν, λέγοντας στο 20% των ψηφορόρων του να ψηφίσουν ότι τους φωτίσει ο Θεός.Η πραγματικότητα είναι ότι χθες ο κομμουνιστής Μελανσόν ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί όπως έλεγα τις προάλλες όλοι οι Μουσουλμάνοι αρχηγοί της Γαλλίας έδωσαν γραμμή Μελανσόν στα 5 εκατομμύρια Γάλλων Μουσουλμάνων. Επομένως μέσα στο 20% του Μελανσόν βρίσκονταν τα 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνων της Γαλλίας, οι οποίοι φοβούνται πάρα πολύ τον αντι-Ισλαμισμό της Λε Πεν.

Στο 20% του Μελανσόν όμως υπάρχουν και τα σκληρά συνδικάτα του Γαλλικού δημοσίου τομέα, όπως είναι τα συνδικάτα ενέργειας κλπ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λευκοί Χριστιανοί, και φοβούνται πολύ περισσότερο τις σχετικά φιλελεύθερες για την οικονομία θέσεις του πρώην σοσιαλιστή Μακρόν, παρά τον αντι-Ισλαμισμό της Λε Πεν, ο οποίος δεν τους αφορά και ιδιαίτερα.

Επομένως, σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους ψηφοφόρους του Μελανσόν, οι οποίοι φοβούνται την Λε Πεν, οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές ψηφοφόροι του Μελανσόν φοβούνται περισσότερο τον Μακρόν. Επομένως ο Μελανσόν δεν μπορούσε να στηρίξει ούτε την αντι-Ισλαμίστρια Λε Πεν, ούτε τον “καπιταλιστή” Μακρόν, γιατί και στην μία και στην άλλη περίπτωση θα δυσαρεστούσε εκατομμύρια ψηφοφόρων του. Και ουσιαστικά αυτό που ο Μελανσόν είπε στους ψηφοφόρους του ήταν “για να είστε όλοι ευχαριστημένοι οι Μουσουλμάνοι ψηφίστε Μακρόν, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όσοι είστε δημόσιοι υπάλληλοι  και συνδικαλιστές αποφασίστε αν θέλετε να στηρίξτε Λε Πεν, και οι υπόλοιποι κάνετε ότι θέλετε”. Ότι άλλο και να έκανε ο Μελανσόν θα δυσαρεστούσε εκατομμύρια ψηφοφόρων, τους οποίους θα χρειαστεί ξανά στο μέλλον.

Τον Μακρόν τον παρουσιάζει ο Μπογδάνος ως τον άνθρωπο των Rothschild, όχι γιατί έχει πραγματικά κάτι εναντίον του Μακρόν, αφού ο Μακρόν ήταν αυτός που υπέγραψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων με το αγαπημένο Ιράν του Μπογδάνου, ως Υπουργός Οικονομικών του Ολάντ. Αυτό που τον ενοχλεί τον Μπογδάνο είναι ότι ο Μακρόν αναγνωρίζει ότι οι χώρες του Νότου χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, κάτι που εξυπηρετεί την μισητή στον Μπογδάνο Γερμανία, την οποία θα χτυπούσε ο Μελανσόν, και θα χτυπήσει και η Λε Πεν αν εκλεγεί. Και φυσικά ο Μπογδάνος πάντα θέλει να προωθεί την αντι-Σημιτική προπαγάνδα του Ιράν.

Στην πραγματικότητα όμως ο Μακρόν είναι ένας κρατικοδίαιτος σοσιαλιστής, ο οποίος σπούδασε στην Ecole National DAdministration (ΕΝΑ), από την οποία βγαίνουν τα κορυφαία στελέχη του Γαλλικού δημοσίου τομέα. Ο Μακρόν ήταν ένας από τους αριστούχους της σειράς του, και όταν αποφοίτησε το 2004 πήγε όπως ήταν η φυσική του εξέλιξη στον Γαλλικό δημόσιο τομέα, και πιο συγκεκριμένα στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από 4 χρόνια ο Μακρόν εγκατέλειψε το Γαλλικό δημόσιο, και μεταπήδησε για 3.5 χρόνια στην Γαλλική επενδυτική τράπεζα Rothschild, όπου ανέλαβε την συγχώνευση του Ελβετικού κολοσσού Nestle, με το τμήμα τροφίμων του Αμερικανικού κολοσσού Pfizer. Η Pfizer είναι φαρμακευτική, αλλά είχε και τομέα τροφίμων.

Στην συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα το 2012, και αφού ο Μακρόν πήρε κάποια εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή από το deal Nestle-Pfizer, ο Μακρόν ξαναγύρισε στον φυσικό του χώρο, παίρνοντας θέσεις στην κυβέρνηση Ολάντ, και φτάνοντας να γίνει μέχρι και Υπουργός Οικονομικών.

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πως οι δημοσκόποι βγάζουν τόσο άνετη νίκη του Μακρόν. Προφανώς ο Μακρόν θα πάρει τα 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνων ψηφοφόρων του Μελανσόν, αλλά δεν θα πάρει και η Λε Πεν κάποιους αντι-καπιταλιστές ψηφοφόρους του Μελανσόν? Επίσης, από την κεντροδεξιά, δεν θα τρομάξουν κάποιοι ψηφοφόροι από τον ακραίο-Ισλαμισμό του Μακρόν, ώστε να ψηφίσουν Λε Πεν? Φαντάζομαι ότι οι δημοσκόποι τα έχουν υπολογίσει αυτά, και έπεσαν και ακριβώς μέσα στις δημοσκοπήσεις τους. Αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνεται κάπως περίεργη αυτή η τόσο άνετη επικράτηση του Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Τι να πω...Ίσως είναι η τελευταία προσπάθεια της Γαλλίας να τα βρει με την Γερμανία πριν βγάλει μπροστά την Λε Πεν στις επόμενες εκλογές. Αλλά διάφορους να λένε ότι η Λε Πεν έχει πιθανότητες να νικήσει. Αν είναι τα πράγματα τόσο απλά όπως τα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις γιατί το λένε αυτό?


“Could France’s Muslims win it for Jean-Luc Mélenchon”

“Meet Emmanuel Macron, the 39-year-old former investment banker tipped to beat Marine Le Pen in the French election”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου