Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ο Ήλιος της Κούβας και της Ελλάδας


Ο Μελανσόν περιγράφεται ως ο Τσάβεζ της Γαλλίας, και ο Ισλαμιστής Μακρόν τον ειρωνεύτηκε, λέγοντας ότι “κάποιοι θέλουν η Γαλλία να γίνει μία Κούβα χωρίς τον ήλιο της Κούβας, ή μία Βενεζουέλα χωρίς το πετρέλαιο της Βενεζουέλας”.

Ο Μελανσόν, που είναι ο Τσίπρας της Γαλλίας, με τις όποιες διαφορές προκύπτουν λόγω του διαφορετικού γεωπολιτικού τοπίου Γαλλίας-Ελλάδας, δήλωσε ότι δεν είναι Τσίπρας, και ότι αν εκλεγεί οι Γερμανοί θα δουν μπροστά τους για πρώτη φορά κάποιον που θα τους πει όχι.

Δεν ισχύει ότι ο Μελανσόν δεν είναι Τσίπρας, καρμπόν είναι, αλλά ισχύει ότι η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα, και υπό αυτή την έννοια μπορείς να πεις ότι και ο Μελανσόν δεν είναι Τσίπρας. Με την έννοια ότι αν εκλεγεί θα έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τον Τσίπρα, και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Λε Πεν.

Αν εκλέγονταν ο Μελανσόν στην Γαλλία, ο Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία, και οι Ποδέμος στην Ισπανία, θα μπορούσαμε άνετα να γίνουμε Κούβα της Μεσογείου, και στην περίπτωση της Ελλάδας θα είχαμε και τον ήλιο της Κούβας, ίσως και καλύτερο.

As race tightens, Macron bids to sway undecided voters

Μελανσόν : Δεν είμαι Τσίπρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου