Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η Μουσουλμανική Ψήφος της Γαλλίας


Το 2012 το 85% της Μουσουλμανικής ψήφου το πήρε στον δεύτερο γύρο το σοσιαλιστικό κόμμα και ο Ολάντ, με τον Σαρκοζί να παίρνει το υπόλοιπο 15%. Τώρα και ο Αμόν και ο Μακρόν και ο Μελανσόν έχουν πολύ Ισλαμικό προφίλ, αλλά την Μουσουλμανική ψήφο αναμένεται να πάρει ο Τροτσκιστής Μελανσόν, όπως λέει το κεντροδεξιό Βρετανικό Spectator, γιατί οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι ηγέτες έχουν δώσει γραμμή για Μελανσόν, και το περιοδικό αναρωτιέται αν η Μουσουλμανική ψήφος θα καταφέρει να κάνει την διαφορά και να περάσει στον δεύτερο γύρο τον Μελανσόν.

Ο Μελανσόν είναι γεννημένος στην Αλγερία, και έχω την εντύπωση ότι έχει και Αλγερινή σύζυγο. Είναι ο Τσίπρας της Γαλλίας, όπως η Λε Πεν είναι ο Καμμένος της Γαλλίας.

Η Αλγερία είναι πολύ σημαντική χώρα για την Γαλλία, και είναι μέσα στις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε φυσικό αέριο. Η Αλγερία αγοράζει Ρωσικά όπλα, αλλά είναι ανταγωνιστική στα συμφέροντα της Ρωσίας, του Ιράν, της Τουρκίας και του Κατάρ. Στην Συρία η Αλγερία στήριξε τον Άσαντ.

Ο Μελανσόν ζητάει να συμμαχήσει η Γαλλία και με τους Λατίνους δικτάτορες, και δεν ξέρω αν τα έχει καλύτερα με την Αλγερία ή με το Ιράν. Προφανώς για την Γαλλία η Αλγερία είναι πολύ σημαντικότερη χώρα από το Ιράν, το οποίο Ιράν υποστήριζε την Al-Qaeda εναντίον της Γαλλίας στην Βόρεια Αφρική τα προηγούμενα χρόνια. Τελευταία υποτίθεται ότι η Γαλλία και το Ιράν βρήκαν μία φόρμουλα.

Οι Γαλλικές εκλογές έχουν χαρακτηριστεί από τις σημαντικότερες εκλογές που έχουν λάβει χώρα στην μεταπολεμική Ευρώπη, και αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

“Could France’s Muslims win it for Jean-Luc Mélenchon?”, Απρίλιος 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου