Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η Κρίση των Εξαγωγέων και των Εισαγωγέων


Ο παρακάτω χάρτης εμφανίζει τις χώρες που βασίζονται στις εξαγωγές, με τις Γερμανία και Κίνα να βασίζονται στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και τις Ρωσία, Σαουδική Αραβία, να βασίζονται στις εξαγωγές πρώτων υλών προς τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και την ΕΕ.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είχαν εθιστεί στις εισαγωγές φτηνών Κινεζικών προϊόντων, τα οποία αγόραζαν με πολύ φτηνά δανεικά που τους παρείχε η Κίνα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η κατάσταση να οδηγηθεί σε ανισορροπία, και να επιβραδυνθούν οι οικονομίες τους (κρίση των εισαγωγέων).

Η κρίση των εισαγωγέων οδήγησε σε μικρότερες εισαγωγές προϊόντων από τους βιομηχανικούς εξαγωγείς (Κίνα, Γερμανία), με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην κρίση των βιομηχανικών εξαγωγέων. Και η κρίση των βιομηχανικών εισαγωγέων (ΗΠΑ, ΕΕ), μαζί με την κρίση των βιομηχανικών εξαγωγέων (Κίνα, Γερμανία), οδήγησε στην κρίση των εξαγωγέων πρώτων υλών (Ρωσία, Σαουδική Αραβία).

Στο περίπου φυσικά, γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, πχ η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο, η οποία συνέβαλε στην κρίση των εξαγωγέων πρώτων υλών

Βλέπε “Πως Δημιουργούνται οι Οικονομικές Φούσκες”

This map shows the 16 countries that will be slammed by the global exporters' crisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου