Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Λοντονιστάν


Στο Λοντονιστάν άνοιξαν 400 νέα τζαμιά, ενώ έκλεισαν 500 εκκλησίες. Την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη τα κανάλια οργώνουν σκληροί Ισλαμιστές ιεροκήρυκες, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος ή η Σώτη Τριανταφύλλου, οι οποίοι απαιτούν το κράτος να μην δίνει φράγκο στις εκκλησίες, οι Μουσουλμανικές χώρες επενδύουν δισεκατομμύρια για την κατασκευή τζαμιών σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το Λοντονιστάν έβγαλε και τον πρώτο του Μουσουλμάνο Δήμαρχο, τον μετριοπαθή υποτίθεται Πακιστανό Sadiq Khan, ο οποίος πουλάει στην Βρετανία το μετριοπαθές υποτίθεται πρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Φαντάζεστε στην Κωνσταντινούπολη, την Τεχεράνη, το Κάιρο κλπ να έβγαινε Χριστιανός δήμαρχος?

Μπορείτε να φανταστείτε τους Τούρκους, τους Ιρανούς ή τους Αιγύπτιους να γίνονται τόσο πολύ μαλάκες σαν Άγγλους και τους Αμερικανούς? Όχι βέβαια. Το πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες δυτικές εταιρείες που βασίζονται όντως στην αγορά πρέπει να πιέζουν τις τιμές τους για να είναι ανταγωνιστικές, και δεν έχουν την πολυτέλεια να δημιουργούν ζημιογόνες εφημερίδες και κανάλια, και ούτε και τους ενδιαφέρει, όπως κάνουν πολλές χώρες πχ Κατάρ, Κίνα κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να αλωνίζουν στην Δύση Ισλαμιστές αριστεροί ιεροκήρυκες, και καλά διανοούμενοι.

Επίσης οι χώρες αυτές προωθούν την θεολογία της απελευθέρωσης, την οποία χρησιμοποίησαν οι Σοβιετικοί και ο  Φιντέλ Κάστρο στην Λατινική Αμερική. Η Θεολογία της Απελευθέρωσης ουσιαστικά μετατρέπει την εκκλησία σε ΕΡΤ. Αυτά που ακούς στην ΕΡΤ τα ακούς και στην εκκλησία στην Βενεζουέλα, την Αργεντινή κλπ. Ο κακός καπιταλισμός, το καλό κράτος, η πράσινη ενέργεια κλπ. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εξελέγη επί Ομπάμα, είναι από την Αργεντινή, και είναι κλασικό παράδειγμα της Θεολογίας της Απελευθέρωσης (Liberation Theology).

H Liberation Theology είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από Ισλαμιστές ιεροκήρυκες όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος, γιατί δεν αποσκοπεί απλά στο να χτυπήσει την εκκλησία, αλλά στο να την μετατρέψει σε μία ΕΡΤ. Και όπως έχω ξαναπεί η δουλειά της Εκκλησίας δεν είναι να προωθεί τον σοσιαλισμό. Η εκκλησία πρέπει να δέχεται και σοσιαλιστές και φιλελεύθερους και κεντρώους. Αυτά είναι πράγματα που αφορούν στην πολιτική και όχι στην θρησκευτική συζήτηση.

Londonistan: 423 New Mosques; 500 Closed Churches


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου