Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Aljazeera VS Ντόναλντ Τραμπ


Το Aljazeera, το αριστερό δίκτυο του Εμίρη του Κατάρ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, γράφει ότι ο λαός της Συρίας δεν πρέπει να ευχαριστεί τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση στον Άσαντ, γιατί η επίθεση ήταν πολύ μικρή, γιατί οι Αμερικανοί είχαν ενημερώσει τους Ρώσους για την επίθεση εκ των προτέρων, γιατί η διακυβέρνηση Τραμπ έχει πει ότι η απομάκρυνση του Άσαντ δεν είναι στις προτεραιότητες της, και γιατί το πρόβλημα και της Ρωσίας και των Αμερικανών στην Συρία δεν είναι ο Άσαντ αλλά το Ιράν. Το άρθρο κατηγορεί επίσης την Ρωσία για τις παρτίδες που έχει με το Ισραήλ.

Βλέπετε ότι ενώ η μεγάλη φιλοδοξία των Καταριανών είναι να ανατρέψουν τον Άσαντ και να προχωρήσουν τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας, ενώ η μεγάλη φιλοδοξία του Ιράν είναι να μπλοκάρει αυτόν τον αγωγό και να βγει στην Μεσόγειο μέσω του Ιράκ και της Συρίας, ενδεχομένως και να δημιουργήσει στο μέλλον τον αγωγό Ιράν-Τουρκίας-Ευρώπης, ή έστω να εκβιάζει τους Ρώσους με αυτόν τον αγωγό, ενώ η φιλοδοξία της Ρωσίας είναι να μπλοκάρει και τους δύο αυτούς αγωγούς, ενώ η φιλοδοξία του Ομπάμα ήταν να δημιουργηθεί ένας κοινός αγωγός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ιράν+Κατάρ)-Σαουδική Αραβία-Τουρκία-Ευρώπη, το Ιράν και το Κατάρ τα βρίσκουν εναντίον του Τραμπ, γιατί απλά η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας θίγει και τους δύο πάρα πολύ, όπως θίγει και τους Γάλλους και τους Κινέζους.

Και όταν λέω η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας δεν εννοώ ότι οι δύο έγιναν κολλητάρια. Αλλά και μόνο να σταματήσουν οι Αμερικανοί να σταματήσουν τον Κατάρ-Τουρκίας θα βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών πάρα πολύ.

Syrians should not be thanking Trump for the strikes
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2017/04/syrians-thanking-trump-strikes-170408090859357.html?utm_source=Al+Jazeera+English+Newsletter+%7C+Weekly&utm_campaign=33e0f2c686-EMAIL_CAMPAIGN_2017_04_09&utm_medium=email&utm_term=0_e427298a68-33e0f2c686-224888961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου